КНСБ иска мораториума върху цените на тока да падне от 1 март

Очаква се той да бъде отменен на 1 април
20 фев 2022 13:30, Александър Попов
40
КНСБ иска мораториума върху цените на тока да падне от 1 март
Снимка: БГНЕС

Мораториумът върху цените на тока, парното и водата да бъде отменен още от 1 март, а не от 1 април, настояват от КНСБ.

„Премиерът обеща, че може и по-рано да се свали мораториума. Аз силно се надявам, че вече като има избран  председател на КЕВР и нови комисари, тъй като това беше едно от условията, и нови шефове на „Булгаргаз“, на БЕХ, да се сложи на масата, какво може да се направи, за да се озапти -  да го наречем така, увеличението на цените за бита. И от 1 март този мораториум да отпадне. Не виждам защо трябва да стои до 1 април. Защото това всъщност създава огромно и финансово и друго напрежение в много системи - мрежовите оператори ЕСО и ЕРП-тата и не само“, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров пред БНР.

Според синдиката за следващия отоплителен сезон трябва да бъде удвоен обхватът на хората, които получават енергийни помощи. Димитров припомни, че по данни на Евростат, над два милиона български домакинства не могат да поддържат жилищата си достатъчно топли, а в момента едва 15 процента от тях са на енергийно подпомагане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: кнсбпламен димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за да има справедливост би трябвало да има лимит на разхода с по-ниска цена, защото може да се получи така, че с помощите т.н енергийно слаби може да се окажат по-силни от т.н енергийно силни!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Какво министерство е КНСБ?
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политическият инженеринг на Радев с идеи от американското посолство, парите на няколко олигарси и бившите от ДС ни приближават до ужасни кризи, чиято взривоопасна смес ни води към национална катастрофа!
22
0
 
0
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Да. Мислех си за същото. Защо толкова упорито КНСБ настоява цената на тока за битовите потребители да отиде възможно по-скоро на свободния пазар?
21
0
 
1
 
! Отговори
към 24 преди 2 години
защо ли? защото при борисов 12 год. нямаше такава инфлация а заплатите и пенсиите растяха, може с малко но растяха
20
0
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Странно - КНСБ е на Страната на Мафията ?Тук ДАНС и МВР трябва да се намесят - защо един Профсъюз се опитва да спъва Антикорупционната Политика на Правителството ?
19
0
 
5
 
! Отговори
според мен преди 2 години
Явно и на този плаща електромафията!
18
2
 
3
 
! Отговори
ВРЪЩАЙТЕ БОКО .... преди 2 години
...ТИЯ ИСКАТ ДА УМИРАМЕ ОТ БЕЗРАБОТИЦА , ГЛАД И МИЗЕРИЯ....НЕ ГУБЕТЕ ВРЕМЕ!!!
17
0
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
ЗНАМ КВО ИСКА КНСБ....АМА , И ТОЙ САМ НЕ ЗНАЕ , КЪВ ПОЖАР ШЕ НАСТАНЕ ТОГАВА....ХА,ХА,ХААА....
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За първи път в световната история, синдикат иска да се увеличат цените на тока за хората и да се дадат повече пари от хората на капитала. КНСБ не е синдикат.
15
0
 
6
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Явно пламчо има лични интереси.Като го закупиха, да му бяха казали , че всички скоро ще студуват за промяната, защото следващата зима сметките ще са още по - високиТака, че освен топъл климат да си внесем, защото в ЕС, нашият ток ще е за тамТова е.Джендита ще си ходят. Нямат никакво намерение да правят промени, освен удобните за сащ и сие.
14
0
 
8
 
! Отговори
Правда преди 2 години
Мислех че КНСБ се грижат за правата на работниците а не за корумпираните олигарси.заграбили и продали на безценица противозаконно държавните ресурси които е обогатяват неправомерно на гърба на народа.Не само не трябва да се отмени мораториума върху многокатно увеличените до европейски цени на тока, но и трябва да бъде продължен докато всички заплати,пенсии и социални помощи за безработни бъдат направени съответни на Европейските-поне 10 кратно по-големи,а не само на свързаните с властта лица
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо бе Пламинчо? И в енергетиката ли имаш акции? Или сега назначиха женати в този отрасъл с 50-60 бона заплата? Ти отчиташ ли пред синдикатите в колко фирми си и от колко фирми получаваш пари? Тарикат си , но ще дойде Видов ден и за теб мошенико.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 2.....Кой кого подкрепя и кой организира протеста не ме интересува !Интересува ме : ЗАЩО СМЕТКАТА МИ ЗА ГАЗ И ТОК ЗА М.12.2021 Е 469,94 ЛВ., А ЗА 01.2022 Г. Е 605.01 ЛВ.???? И ЗА КАКВО Е ПРОТЕСТА ВСЕ ПАК ??????????
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
синдиката защитава едрия капитал и бизнеса а не както навсякъде правата на работници и потребители да се закрият тия синдикати
10
0
 
15
 
! Отговори
123 преди 2 години
Тогава този лично да започне да ми плаща сметките!!! Заплатата ми не е помръдвала от 4 години!!! Помощи или за всички или за никой!!! Омръзна ми все някого да подпомагаме и никой нас!!!
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи разни добре известни люде изнасят ток като за световно. Останалите се задъхват. Тоест - държавата да плаща на известните люде, задето скубят. Евала аферим. Вместо да забрани износа на ток до насищане на пазара.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България няма синдикати, има лапачи,които защитават личните си интереси, а не на работника
7
1
 
21
 
! Отговори
Срам преди 2 години
Какво ? КНСБ се е загрижило за ЕРП-тата ? Щеше да е смешно ако не беше прозрачно ясно чий интереси защитават тези...със сигурност не са на работещите....
6
4
 
0
 
! Отговори
Дар от БОГ ТАНГРА преди 2 години
Аз съм роден, за да управлявам, който не ми вярва, нека тогава да се запознае с мен !