БСП: Реши ли НС да прати на Украйна оръжия, напускаме коалицията

Левицата няма да подкрепи кандидатурата на Каримански за БНБ
81
БСП: Реши ли НС да прати на Украйна оръжия, напускаме коалицията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Има всякакви предизвикателства и кризи, през които трябва да преведем страната, и коалицията трябва да бъде стабилна. Не можем да си позволим да внасяме допълнителен шум", коментира пред Нова телевизия депутатът от БСП професор Румен Гечев. 

Той потвърди, че дори и Народното събрание да гласува военна помощ за Украйна, лидерът на БСП и министър на икономиката Корнелия Нинова няма да подпише за износ на оръжие и ще излезе от управлението, тоест ще се отиде на нови избори. „Ако парламентът вземе такова неразумно решение – ние няма да участваме и ще излезем от коалицията”, категоричен беше той.

„При създалата се ситуация от неделя, почти съм сигурен, че няма да подкрепим и втория кандидат за поста. Не искаме да взимаме страна и да се противопоставяме на нашите партньори в коалицията. БСП е партия, която внася спокойствие. Нямаме желание да задълбочаваме раздора и да подкрепяме другата  кандидатура”, коментира ситуацията с избора на новия гуверньор на БНБ.

„Ние сме по-малкият партньор в коалиция и подходихме справедливо и спокойно и изчакахме да видим какво ще предложат нашите партньори”, посочи  той в отговор на въпрос защо той не се е кандидатират за шеф на националната банка.  Той подчерта, че ако не се избере нов управител на финансовата институция, начело ще остане Димитър Радев който е и сега. „А да му бъде предложен още един мандат – всичко е възможно. Може да има и нови предложения”, посочи Гечев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
0
 
! Отговори
червена мумия преди 2 години
Докога ще ни пробутват червената мумия Гечев . Този отдавна трябваше да е в затвора . Заради такива като него има война , защото за няколко рубли повече е готов и майка си да продаде.Санкции за агент Икономов
70
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
БСП=БКП=Русия=СССР=КПСС=НЕОФАШИЗЪМ=УБИЙСТВА НА УКРАИНСКИ ДЕЦА.
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова има снимки на изоставени от украинските фашисти , български противитанкови сняряди и др ! Баба ти ли ги е доставила ***
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решетников е техния шеф !
67
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом виждат,че пратено оръжие по държ. поръчки от отделни обещания за доставки увеличава интензивността на нападенията над населението там търпящо ужаси,понасяйки цялата тежест,бреме,нещастие на съдбата,че приели групи разбойници про/пуснати,допуснати до тях от двете страни И-З обявили се за техни защитници,че последно време освободители нахлули още С-Ю в земите им,че взаимно влачещи се все още да окрадат труда на народа постигнат с неимоверни усилия,а те си потупват ръце в бръшлян чувал да гепат
66
6
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Новите избори ще имат много благоприятен ефект.Ще освободят НС от присъствието на БСП.
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова си повярва че е голям фактор в политиката другарко ние направихме голям компромис с вас но вие просто него разбрахте
64
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можем и без вас предателите на българия не само да напуснете коализията но и България аре марш заедно с Митрофанова към Москва
63
1
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До да бе БСП не защитава Путин, а знае, че ще отблъсне много от членовете и симпатизантите си, които гласуват за нея, ако застане срещу Русия. БСП се грижи винаги и всякога само за себе си! Не можеш да вярваш на една дума, изказана от БСП, макар, че те умеят да лъжат така, че да им вярват и дори сами да вярват на лъжите си - това са го учили от поколения..Понеже са не.ка.дър.ни, не могат да направят нищо свестно, та все трябва да лъжат, манипулират, фалшифицират за да се бутат напред..
62
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то за да пратиш нещо,нали трябва да го имаш,родната армия отдавна е във будна кома така че не знам защо трябва да се упражняваме на тема "помощи"
61
0
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До teo Не ги наричай "комунисти" - те никога не са били и няма да бъдат такива защото никога не са разбирали комунистическата теория..Само празни приказки! Това са едни не.го.дни.ци, криещи се зад зазубрени фрази с цел материално и всякакво облагодетелстване..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе пращайте им на Укрите един тир с манерки и германски каски,та и ние да сме барабар Петко с мъжете!
59
0
 
8
 
! Отговори
да бе преди 2 години
До Анонимен 35 БСП защитава Путин бе,хапльо!
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е интересно какво може да прати бедна България като помощ?Трите МИГ-29 или дузината Т-72
57
3
 
9
 
! Отговори
teo преди 2 години
БСП-БКП, показа как иска България да помага на Путиновата Русия-СССР да напада през 21-ви век напълно суверени държави като Украйна. Държавите, които премахнаха комунистите от властта, нямат такива проблеми, както при нас Курнелка заплашва нашето зелено-неопитно правителство, което издигна за премиер Киро-ментата - нарушил безнаказано българската Конституция!!! Българи да премахнем комунистите от властта !?!?
56
0
 
13
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Напускайте политиката заедно с цялата коалиция - нямаме нужда от такива хора като вас! Но..може и по отделно, де..Не е казано всички в куп..Вие знаете само ултиматуми, закани, лъжи, манипулации, фалшификации..Съсипахте и страна и народ! Как нямате капчица достойнство да си отидете сами, а продължавате да ни заливате с помиите си, чакайки ние да ви изгоним като непотребни изтривалки, не само неполезни, но и вредни за живота и здравето на всички..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
55
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е много ясно че напускате. Проруските партии у нас са така. Защитават убийствата на Кремъл в Украйна. Да има учуден някой.
54
13
 
6
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Атлантическата коалиция в България се разпада, след новите избори ''Възраждане'' ще е трета политическа сила!
53
1
 
1
 
! Отговори
От хората преди 2 години
До 41 забравяш Кипър.
52
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата ще я бъде и без бсп! Прав им път! На никого няма да липсват! И без друго само пречат.