България ще предостави хуманитарна помощ за Афганистан и Йемен

Става въпрос за общо около 230 000 лева
14 апр 2022 04:00, Красимир Ангелов
43
България ще предостави хуманитарна помощ за Афганистан и Йемен
Снимка: БГНЕС

България ще предостави хуманитарна помощ за посрещане на хуманитарните предизвикателства в Афганистан и Йемен, реши правителството на днешното си заседание.

Финансирането ще бъде осигурено от средства по бюджета на Министерството на външните работи, предназначени за развитие и хуманитарна помощ.

Одобрената помощ е в съответствие с приоритетите на Средносрочната програма за помощ за развитие и за хуманитарна помощ на Република България за периода 2020-2024 г. и с географските приоритети на България по хуманитарните въпроси за 2022 г.

Хуманитарната помощ за Афганистан, на обща стойност 136 908 лева, ще бъде разпределена към Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) за прилагане на Всеобхватната рамка за отговор на бежанската криза в Афганистан (97 792 лева) и към Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) за осъществяване на проекти и дейности в страната (39 116 лева).

Хуманитарната помощ за Йемен, в размер на 97 792 лева, ще бъде насочена за изпълнение към Световната продоволствена програма.

Предоставената от България хуманитарна помощ ще допринесе за покриване на неотложните потребности на хиляди хора. Страната ни продължава да бъде част от усилията на ЕС и на международната общност за посрещане на най-острите хуманитарни предизвикателства и за облекчаване на страданията на хората с хуманитарни потребности, става ясно от мотивите за решението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонименйки преди 2 години
Нека са спокойни в Авганистан и Йемен помощта на киро идва.137 хил лева са по един хляб на 1000 човека ,браво!
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имаме заплатата на Киро, ще им дадем. Ама ние сме голи като в.шки. Киро и цялото пубертетско правителство трябва да се маха!.ВЕДНАГА! Дойдоха от м.йната си, видяха готови ЧУЖДИ пари и ги профукаха.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сумите не са големи и служат да отчетем солидарност, вероятно имаме и задължения като член на ЕС. Но трябва ли да издържаме всяка война по света? Всичкото *** зинало: "Дайте да дадем за войните!" Платете оръжието, лекарствата, храната, издръжката на бежанците. Народецът плаща, хората в Ирак, Либия, Афганистан, Йемен, Украйна страдат и гинат, шепа световни богаташи стават още по-богати.
10
4
 
33
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Стига сте ни драли кожите, да раздавате пари на собствените си сметки, бе, крадци ненаядени!
9
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кой ще предостави хуманитарна помощ на България ? Приемаме украинци на държавна издръжка ... Ще пращаме хуманитарна помощ на Афганистан и Йемен, човек ще рече че сме цъфнали и вързали, но инфлацията ни ще е двуцифрена, олио те можем да си купим ...или всичко е пак само на думи ?
8
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се има впредвид населението на Афганистан, тази сума няма да стигне и за по един бонбон тип Лукче за всяко афганистанско дете. Това е същото, ако Германия примерно ни изпрати около 10 000 евро помощ. Освен като подигравка, не знам как по друг начин бихме го приели.
7
5
 
14
 
! Отговори
Да поговориме за преди 2 години
Оръжието за Украйна. Не измествайте темата. Не, че и на тия хора не трябва да се помага.
6
1
 
39
 
! Отговори
Бг преди 2 години
Кире ти първо помогни на българския народ. Кире няма да можеш да избягаш в Канада. И да избягаш пак ще се върнеш киреее . Продажник предател.
5
2
 
18
 
! Отговори
Ергенът преди 2 години
Колко мило!
4
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Богата държава сме, даваме. Киро дали знае цената на хляба?
3
2
 
22
 
! Отговори
Deutsches Maedel преди 2 години
А, момент, сега пък се оказва, че има и други войни - не само окрайна. Но тъй като там не са бледолики, никому не дреме за тях. Това е гнусотията на запада. Правят се на едни, а всъщност сс други. На мен не ми дреме нито за окрайна, нито за която и да е друга държава, но че има изключително различно отношение е факт. Това даже нямаше да е проблем, ако преди не се крещеше, колко сме били толерантни.
2
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им помага Игалия бе. Дадоха им 200 милиарда за възтановяване,а на нас 6 милиарда!!!!!!!????????? С 6 милиарда не можем си нарахраним само политиците!
1
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея трябва да ги затворим на студено, за да спрат да грабят от българския народ!!!