Нови противоречия за Северна Македония

Размяна на твърдения
21 юни 2022 23:08, Росен Стойчев
9
Нови противоречия за Северна Македония

Обвинения кой е виновен за забавянето на българската позиция за Северна Македония си размениха "Продължаваме промяната" и външният министър Теодора Генчовска, съобщи Bulgaria ON AIR.

Проектът на двустранен протокол със Скопие е депозиран в парламента с гриф за достъп "За ползване", което ограничава кръга на хората, които могат да гo прочетат.

Още по темата
Така на практика те не са достъпни за широката публика, посочиха от "Продължаваме промяната". В отговор от българското външно министерство заявиха, че документът е достъпен за всички.

Партията благодари на Генчовска за реакцията ѝ. Управляващите поискаха МВнР да подпише договорения от външния министър двустранен протокол. За същото настояват и в Скопие.

Очаква се парламентарната външна комисия да заседава в сряда. Депутатите ще разгледат предложението на френското председателство на Европейския съюз за разрешаване на спора между България и Северна Македония. На практика това е компромис, с който София и Скопие да приключат спора и да започнат блокираните от България европреговори на Северна Македония и Албания.

"Формално до момента не е постъпило "френско предложение" като възможно решение на блокадата от страна на България, защото първо получаваме мненията на страните членки на ЕС", коментира външният министър на Северна Македония Буяр Османи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В секция за съхранение се намирал двустранния протокол,а искат да го открият и четат той е оставен в секцията за достъп,ако не е там ще лежи в секцията секретна докат не се разсекрети след срок за давност как за класифицирана информация строго за лица по ранг за предаване,четене и завеждане на електронен носител,и македонците казват един е протокола отпреди години подписан,че още друг по-късен няма съставен,подписан от двете страни щот са несъгласни и отдавна лежи при тях и нас с достъп оставен.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние от Македония вече не искаме да влизаме в съюз с България където и да е.Даже обмисляме да напуснем НАТО,докато България е там.Бъдете здрави с вашето зло.Не искаме да сме съюз с държава,която мрази собствените пенсионери(родители).
5
1
 
6
 
! Отговори
Да да преди 1 година
Павле ния и не я сакаме македония ,чувайте си я европска уния през крив макарон ке видите с тоо акъл .
4
2
 
4
 
! Отговори
Маке преди 1 година
Нееееее! Ако го прифатат францускиот предлог, блгарите ке иа изгубат единствената радост во животот.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За националистите македонците крадат и лъжат и трябва да ги принудим да не го правят. Ужасно неправилна позиция защото скоро за нищо няма да ни слушат откъде накъде строго научни спорове трябва да стават билетче за ЕС. Големи историци и защитници на правдата се извъдихме. Някой ни набута тая идеологема в главата и ние му повярвахме. Както си вярвахме в комунизма!
2
7
 
3
 
! Отговори
Павел Буре преди 1 година
Да си ги ставите тие корени блгарчета знаете каде...никогаш ама никогаш македониа нема да е бугарска!
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спора ще приключи тогава когато спрат да крадат и да лъжат и признаят корените си. С признаването на корените си ще се обезсмисли и езика на омразата. Докато не се случат тези неща и да се вдигне ветото проблемите няма да се решат сами.