Тагарев: България може да предостави допълнително военно-техническа помощ на Украйна

Според него взривът в Нова Каховка може да срине туристическия сезон
11 юни 2023 21:12, Нели Христова
453
Тагарев:  България може да предостави допълнително военно-техническа помощ на Украйна
Снимка: БГНЕС

Има партии, които действат за руските интереси. Самата среща с Митрофанова не е пример, но тези партии са инструмент за Русия. Явно са готови да действат в интересите на Русия - да настройват групи в обществото една срещу друга. Това е хибридната война.

Това заяви пред bTV новият министър на отбраната от кабинета "Денков" Тодор Тагарев. В ефира на bTV той гарантира, че България може да предостави допълнително военно-техническа помощ на Украйна и че има възможност за това.

Тагарев обясни, че доставената до момента военно-техническа помощ на Украйна от страна на България е била "оценена доста високо", тъй като е съотвествала на украинските възможности и е била в добро състояние.

Той уточни, че не може да каже какво точно въоръжение е доставила България на Украйна, защото информацията е класифицирана. Става дума за боеприпаси и въоръжение, добави военният министър.

Дали България да даде своите многоцелеви съветски изтребители МиГ-29 на Украйна е въпрос на обсъждане, каза министърът.Причината е, че България няма ресурс да придобие и поддържа т.нар. заместващи изтребители на мястото на МиГ-29. "Нямаме такива пари, а трябва по някакъв начин да поддържаме летателната подготовка на нашия състав", каза Тодор Тагарев.

По повод информацията, че в Черно море се носят мини и експлозиви, Тагарев коментира, че не бива да "пренатягаме нещата", защото България не се намира чак толкова близо до Украйна.

По думите му, докато Русия не се прибере на собствена територия и не "приеме добро поведение", войната в Украйна няма да е приключила:

"Докато Украйна не освободи всички окупирани територии и Русия не обясни как ще изплаща репарациите, няма да има сигурност за нас. Виждате какво става в Черно море и сега с взрива в Нова Каховка - това може да срине туристическия сезон."

Бюджетът за отбрана ще стане 2% от БВП следващата година, а не тази, каза още Тодор Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз още преди мексец предвидих, че това невъзможно правителство ще се състои, защото го назначава посолството, за да обслужва безропотно американските интереси в украйна. И ето вече бързат да покажат, че са правилните хора. Ще си строшат крачката от бързане и престараване.
256
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 46 стотинки на вас никой неможе ви помогна руско ром ще си висиш с колегите от тролетарята от някоя бреза при депутинизацията
255
9
 
9
 
! Отговори
Левски преди 1 година
помагаме си сами не ревем като руски шл.....юхи виж на вас московитите никой неможе ви помогне
254
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на нас кой ще помогне? Едно яйце вече е 46 ст.
253
4
 
3
 
! Отговори
122 мм бг преди 1 година
бам мускал на фламбе
252
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пригожин ще свърши одран на ца,,,рву,,,ли въпроса е кой ще е убощяря от Киев от блатото или от собствените му свиркаджий
251
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още не е назначен и вече ПРЕДОСТАВЯ. Прав ще излезе Копейкин. И малкото останала техника ще дадем. А нас ще ни пази....дедовия. хахага
250
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евреинът Зеленски и жена му са наели 2 апратамента в Лондон, май ще избягат там, като стане напечено..................тоя евреин няма нищо общо с украинците ..............той е ционист................те живеят от кръв и войни!!!!
249
5
 
17
 
! Отговори
ще има преди 1 година
още много бой за фашистите-превратаджии с президент евреин зеления наркоман Зеленски и инструкторите от НАТО.................жалко за невинните жертви от Русия и Украйна...............момчета на 20-30 години....................война не се спира с оръжия.............но тоя тъ***пак Тагарев е за затвора....................с дисертацията от СССР стана професор и генерал от НАТО!!!
248
8
 
20
 
! Отговори
Тагарев преди 1 година
написа дисертация в СССР..................после стана генерал от НАТО и професор с дисертацията от СССР........................сега ще дава оръжия да се убиват млади мъже и жени,,...................руснаци и украинци....................войната не се спира с оръжия................разберете го.................тъ***пи евроатлантици!!!
247
10
 
8
 
! Отговори
??? преди 1 година
Кога ще арестувате Путин........................я кажете...................или тоя тъ***пак министъра Тагарев да иде в Кремъл да го арестува...............генерал от НАТО и професор ..............защитил докторат в СССР................при руснаците..............сега ще дава оръжия на фашистите в Киев да убиват руснаци!!
246
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всяко второ лятяшто по вас 122 мм е от нас вървете на кайма московски ***,,,луци
245
17
 
10
 
! Отговори
Ехаа преди 1 година
Все едно чета бъртвежите на 10 годишни аутеистчета/без да обиждам истинските такива/. Форумната VPN крава е способна да направи от всеки човек без позиция, заклет русофил.
244
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
емилитротинетковото сборище не е спало бе
243
15
 
6
 
! Отговори
Тагарев съм преди 1 година
Гадните чебурашки от в Московската академия ме хванаха да преписвам на дисертацията, за това станах военен експерт и министър в България.
242
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дьржава без суверенитет и под вьншно управление ще прави това което и казват. Повече орьжия а яденето и цените не ги мислете каза бай Дьн по прякор деменцията.
241
19
 
5
 
! Отговори
Тагарев съм преди 1 година
Бях за шарани на язовира, тъкмо подхраних мястото, когато руски терористи с кинжали го подплашиха към техният бряг.
240
18
 
26
 
! Отговори
Тагарев е трезво преди 1 година
мислещ човек, който адекватно оценява действията на фашистите в Кремъл и по-конкретно тези на бункерния, дърт рептил... България трябва да помага на Украйна до пълното прогонване на чебурашките-роби на Мордор.
239
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропаднала дьржава най бедната страна в еврохалифата
238
15
 
11
 
! Отговори
мдаааа преди 1 година
Тагарчук да го качват на един Миг и с еднопосочен билет за фронта и така хем ще помага та бандерите, хем Бг ще се отърве от б0клyка!!!