Сарафов: Политиците да уважават разделението на властите

Призивите за реформи в съдебната система да намерят реализация чрез законодателство
17 юни 2023 16:53, Анисия Иванова
80
Сарафов: Политиците да уважават разделението на властите
Снимка: БГНЕС

Избраният вчера за и.д. главен прокурор Борислав Сарафов призова участниците в политическия процес да уважават разделението на властите.

След отстраняването на Иван Гешев, Сарафов беше посочен за негов наследник от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет вчера. Сарафов ще изпълнява тези функции до провеждането на процедура по избор на нов главен прокурор.

От коалицията-мандатоносител "Продължаваме промяната - Демократична България" поискаха оставката на Сарафов часове след избора.

Днес Сарафов призова участниците в политическия процес да се въздържат от пряко въздействие или внушения, които накърняват устоите на правовата държава.

"Гаранция за устоите на демократичното общество е ненамесата на законодателната и изпълнителната власт в дейността и функционирането на съдебната власт", посочва Сарафов.

"Всички участници в политическия процес, осъществяващи функции на държавно управление, извън съдебната система, следва стриктно да съблюдават духа и буквата на Конституцията на Република България и да се въздържат от намеса, изразяваща се в пряко въздействие или внушения, които накърняват устоите на правовата държава", допълва и. д. главен прокурор.

Призивите за реформи в съдебната система следва да намерят реализация чрез "законодателство и решения в рамките на компетенциите, за да се възстанови нарушеният баланс между властите в интерес на обществото, казва още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
1
 
! Отговори
Кирчев преди 11 месеца
Народа не те иска,аз също!От постоянен клиент на т. нар. джуджета,слугата на Боко,забогатял до небесата,ще бъде "блюстител" на закона в моята държава.Това може ли да се случи при Виктор Орбан,държавникът който казва ДА,само когато нещо ще дойде в Родината му и казва НЕ,когато трябва да излезе нещо от нея!
61
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
тоя борец за "справедливост" не лъжеше лри нагло по руските ТВ-та,как срещу гешев и Децата му бил извършен атентат,атентат с цел да убива?оказа се пиратка и че не е имало деца!факти...проверими...искате децата ни да живеят в Свят манипулиран от подобни...по руски???еСССР за съжъление се оказа превзет от путин и кгб!!!те ги налагат тези руски агенти...ние обаче си имаме Бог и ценностите му!!!САЩ задължително трябва да убият доган и борисов!!!Бог да пази САЩ и Свободният Свят!има Бог Братя!
60
1
 
2
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 11 месеца
Измамните ви схеми и практики , наглото ви поведение по време на работа към хората , които ги привиквате е достатъчно доказателство , че няма правосъдна система драги юристчета . Вие също сте простосмъртни . Ще " накривите шапката " на хората .
59
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
ама целукупна България те гледа как се цИлуваш с пепи еврото?гледахме те в 120 мин...как се кълнеше,че не би приел и не би се кандидатирал...ама те държи руската мафия...ако откажеш ще те гръмнат!!ти си чадър на мафията...ако ти ще ни въздаваш Справедливост...закривайте еСССР на вебер пазеща ОПГ,САЩ тук са длъжници,решителни и крайни, да дадем шанс на децата си!!!
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това което виждам с очите си не мога да го повярвам този човек го гледах по телевизора и само не се кълнеше че няма никаква амбиция да заема длъжността на главен прокурор а сега вече е.Нямам думи това найстина вече си е чисто Мексико на балканите явно е, че найстина нашата мила държава няма да я бъде плюя на гладните ви крадливи лица жалки боклочари.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
О, Пепи, пристигна ли в Дубай? Как са еврото и кюлчетата? Идваме и ние с Боко, Гешев. Да не изхарчиш всички пари, ей!
56
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Разделението на властите прави демокрацията,много разделение много демокрация,много бюрокрация преповтаряща се за препредаване на сведения без съществени изменения.
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
КОЕТО ПО ОПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ЛЕНИН Е "НЕВЪЗМОЖНОСТ НА ВЪРХОВЕТЕ (ЕДИННАТА МАФИЯ) ДА ЖИВЕЯТ ПО СТАРОМУ (ДА ИЗВЪРШВАТ ЕДИННИЯТ ГРАБЕЖ НА БЪЛГАРИЯ)" - ЕДИН ОТ ЕЛЕМЕНТИТЕ НА РЕВОЛЦИОННА СИТУАЦИЯ, НО Ѝ ЛИПСВА ДРУГИЯТ НЕОБХОДИМ ЕЛЕМЕНТ, НАЛИЧИЕТО НА РЕВОЛЦИОННА ПАРТИЯ, КОЕТО (ЛИПСАТА) Е ТАЙНАТА МЕЧТА НА ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА... ЗАТОВА БОРИ-БОБИ САРАФОВ, НЕИЗБЕЖНО ТРЯБВА ДА ПОСЛЕДВА МИЛИЦИНЕРА ГЕШЕВ!!... GOOD LUCK!...
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПОСЛЕДНИТЕ СЪБИТИЯ,А И МНОГО ПРЕДШЕСТВАЩИ, НО НАЙ-ВЕЧЕ ПОСЛЕДНИТЕ ПОКАЗВАТ, ЧЕ ПРИНЦИПЪТ НА РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ Е САМО УЛОВКА ЗА НАИВНИЦИ И ИГРА НА ПСЕВДОДЕМОКРАЦИЯ ЗА ЗАБЛУДА НА БЪЛГАРИТЕ И СВЕТА ДОКАТО МАФИЯТА ОГРАБВА БЪЛГАРИЯ. НО ПОСЛЕДНИТЕ СЪБИТИЯ ПОКАЗВАТ ОЩЕ НЕЩО, КОЕТО НЕ Е РАЗДЕЛЕНИЕТО НА ВЛАСТИТЕ, А Е РАЗЦЕПЛЕНИЕТО НА ВЛАСТИТЕ, КОЕТО ПО ОПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ЛЕНИН Е "НЕВЪЗМОЖНОСТ НА ВЪРХОВЕТЕ (ЕДИННАТА МАФИЯ) ДА ЖИВЕЯТ ПО СТАРОМУ (ДА ИЗВЪРШВАТ ЕДИННИЯТ ГРАБЕЖ НА БЪЛГАРИЯ)" - ЕДИН ОТ ЕЛЕМЕ
53
1
 
7
 
! Отговори
Петьо Долара преди 11 месеца
Сега направете осемте пингвинчета
52
2
 
3
 
! Отговори
Диана преди 11 месеца
До Анонимен 65 Превратът няма граници от закона - това е превтрат, за да се смени законът така както искат превратаджиите,т.е. БСП!Слез на Земята!БСП си иска своето безотговорно съществуване при тоталитаризма - добре си живееха тогава,всичко им беше дадено от държавата, тунеядци до мозъка на костите си,гледащи само как да опазят империята си..БСП и СИЕ трябва да си отидат веднъж за винаги от политиката и ако допуснем тези мо.ше.ници,лице.мери и не.год.ници да останат там,не ни очква нищо добро
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
8то джудже , минахте всякакви граници
50
2
 
19
 
! Отговори
Запознат батко преди 11 месеца
Борислав Сарафов беше квартален бандит от гетото на София жк Люлин , крадеше резервни гуми на коли , страхливо пъпчиво дребно *** , купил си диплом са висше по право за 800 долара през 1994 , излючително нагъл и циничен издигнал се покрай Пепи еврото до главен Прокурор на Република Абсурдистан , ако има крадец за затвора това е Сарафов , ако има корумпиран магистрат това е Сарафов
49
1
 
2
 
! Отговори
До 51 преди 11 месеца
Само с няколко кликвания има как да спрете и активирате Autocorrect функцията съобразно желанията ви. Така ще имате пълен контрол над нещата, които пишете от Android.
48
4
 
18
 
! Отговори
Ала бала преди 11 месеца
Като гледаме какво зло си ти, надали ще уважаваме институциите,като в твое лице оциквовения човек вижда престъпник,престъпния свят защитник,а политичите ни ортак.Сарафав,ти си срам за България.
47
4
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 месеца
ПП-ДБ УВАЖАВАТ РАЗДЕЛЕНИЕТО НА ВЛАСТИТЕ, ЗАТОВА РАЗДЕЛИХА ПОЛИТИЦИТЕ И ТЕХНИТЕ СЛУГИ В ПРОКУРАТУРАТА ОТ ВЛАСТТА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГО ПРАВЯТ. ОСТАВКА САРАФОВ!
46
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
САРАФОВ ДА УВАЖИ РАЗДЕЛЕНИЕТО НА ВЛАСТИТЕ И ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА ИНАЧЕ ЩЕ БЪДЕ ИЗГОНЕН
45
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ей такива като тоя ме карат да не вярвам в нищо.
44
0
 
14
 
! Отговори
Брендо преди 11 месеца
Пепи брат, стисни още малко зъби и скоро ще оправим работата и ще се прибереш от чужбина с детето си.
43
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На тоя махнаха ли му охраната или още го е страх?