Кабинетът можел да подаде оставка, ако ГЕРБ нарушавала споразумението?

ПП-ДБ се събира,за да реши какво да предприеме
Обновена: 23 юни 2023 09:42 | 23 юни 2023 09:42, Камелия Цветанова
495
Кабинетът можел да подаде оставка, ако ГЕРБ нарушавала споразумението?
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ПП-ДБ днес се събира на съвещание, за да реши какво да предприеме, след като според депутатите от коалицията ГЕРБ нарушава споразумението, прието преди да бъде гласувано правителството.

"Отиваме на съвещание, за да вземем решение какво правим, ако този тип нарушаване на споразумението продължава, защото ние няма да мълчим и ще имаме декларация какво правим, ако този подход на ГЕРБ продължи", отсече съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Още по темата
"Потенциално да", отговори той на въпроса дали подаването на оставка на правителството е един от тези варианти.

Петков отсече, че нещата, които се случват в последните дни, са недопустими.

"Едно от най-големите събития от последните две седмици беше подмяната на Гешев със Сарафов. Ние искахме изслушване на министъра на правосъдието, което беше блокирано от скритата коалиция ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Антикорупционният закон, за който имахме уговорка, че двата закона нашият и този на ГЕРБ ще бъдат приети на първо чете, нашият беше отхвърлен. Предупредихме, че не може да продължава така.

Вчера Сметната палата, БНБ и НЗОК бяха вкарани в комисията и тук има нарушение от нашата първоначална договорка, че всички регулатори ще бъдат обсъждани от ГЕРБ и ПП-ДБ внимателно, така че всеки един кандидат да има безупречна репутация, но и тази договрока беше нарушена и ако си мисли някой, че правителство, което е важно за България, че това ще е цената всички регулатори, които са мандат от пет години, да бъдат оглавени от хора от това скрито мнозинство, много се лъже. Няма как да се съгласим и българската държава не заслужава да има регулатори, които са същите“, отсече Петков.

Христо Иванов обвини лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че вчера е казал неща, които не са верни, като посочи, че ГЕРБ не са поемали ангажимент да подкрепят закони на ПП-ДБ.

"Има много ясен ангажимент към общата законодателна програма, което не е едни списък, който някъде е развят",отсече той.

"Никой да не си мисли, че ще бъдем параванче", закани се Иванов.

"Искаме ясна договора за механизъм как ще се попълват регулаторите ,за съгласуване на законите и много ясен ангажиращ график по отношение на това как ще мине съдебната реформа, който да ангажира ГЕРБ, призоваваме към разум и разговори, защото от това зависи дали не просто ще има едно или друго правителство а дали България ще се развива", коментира Христо Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


495
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
0
 
16
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Управляващата партия да не иска да влезе в НС е доста интересен случай. Абе тия всички хрантутници не знаят ли, че за това хората са гласували за тях. Вярно, само 7%, но това им е работата, това им е работното място. Ако не искат да ходят на работа, да се махат от НС.
335
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откакто Кирчо се появи на политическата сцена, постоянно България изпада в някакви безпрецедентни положения. Изключения, патови ситуации, скандали, инсинуации, интриги, записи, инфлация, далавери и в крайна сметка народът страда и мре ... Върви си в Канада, Киро!
334
0
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Ристьо вика , не съм параванче , е как бе Ристьо с твойто снажно тяло поне пет човека прикриваш....
333
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дай , Боже това правителство да падне! Амин!
332
0
 
8
 
! Отговори
До сегашните преди 1 година
33г."управляващи"-директно във Белене.
331
1
 
14
 
! Отговори
България преди 1 година
Няма да има стабилно правителство и проспиритет докато ПП не падне под 5%!!Те само ще правят хреврат на всяко провштелство, включитилно и сабственото! Ако ни могат да еправляват като Луи 14, еднолично и абсолютно!!
330
1
 
11
 
! Отговори
Оффф! преди 1 година
Кирчоо, Слави като ти казваше да чегъртате на ГЕРБ мафиотските схеми, ти тръгна да плюеш по него! Сега пък се хвана с мафията да се бориш срещу мафията!? Кога е прозз човек и не се учи от историята и грешките си, така става! Сега затова Бойко ще се еб***ва с вас, и ще ви приключи! Жалко че подлъгахте много хора...!
329
0
 
7
 
! Отговори
Мустафа манаф преди 1 година
Кирчо, айде пак на избори!
328
0
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Не мой така Кире, че ша *** разплачеш....
327
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко може и да крадеше но заплатите растяха, бензина и дизела бяха евтини, стандарта беше 3 пъти по-висок. А тия другите само крадат. Скоро ще сме на ниво 2007, пак най-зле на Балканите. Добре че още имаме инерцията от ГЕРБ, но ако се продължи по тоя начин
326
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
LoooooL
325
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аде пътя некъдърници начело с кокорчо
324
0
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Е защо бе Кирчо, заради едно нарушено споразумение ще разваляш коалицията!? Недей така, ще те нарекат предател! Май като сте в ролята на ИТН не е приятно нали? Нищо де, сърбайте си попарата сега...
323
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((ЗАГРЕЯ))))))))))))))))))))))))))))))))))))) (((((((((((((((((((((((((((((((((((((((СЛЪНЦЕТО))))))))))))))))))))))))))))))))))))((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((СВЕТИ)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ииииии(((ОПЛОЖДА))) ((((ЗЕМЯТА))) за да има (((РОД))) - (((СЛАВЕН))) (((БЪЛГАРСКИ))) (((НАРОД)))
322
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България беше силна и богата само при Бойко
321
0
 
17
 
! Отговори
КирУ Превратаджията преди 1 година
Ще сваля собственото си правителство ;)
320
0
 
11
 
! Отговори
Електра преди 1 година
Такаааа, шарлатаните и градските комуняци, ще правят като Импексовата БСП.дирастия водена от Краднелия, нямали да влизат в парламента. Но в министерствата ще влизат и Кокорчо ще се радва на ласките на Спецов, а GugЛена с ПараПетко ще командва и назначава техните хора, чрез SMSси. Е как така, мързи ни да работим в парламента, но ще си крадем чрез правителството. Бойко тегли им една и хайде на избори. Ха ха ха, сега Крадеф доволно потрива, крадливите си човеконенавистни ръчички, че пътя на копринката и кражбата му, ще продължи...
319
0
 
15
 
! Отговори
КирУ става преди 1 година
Само за Превратаджия, да сваля правителствоа! Ноо не може да управлява! Твърде е про100 горкото!
318
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще го търсим ние Борисов
317
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
((((ПРЕДСТОИ)))) ((((ОТВАРЯНЕ))))) (((НА))) (((ПОРТАЛИ))) (((МЛЕЧЕН ПЪТ))) (((ГАЛАКТИКИТЕ))) и (((ВСЕЛЕНАТА))) - (((ВСЕЛЕНА))) (((БЕЗКРАЙНА))) (((СЛАВНА))) (((СТРАСТНА))) и (((СРАМНА)))!