ГЕРБ vs ПП за въглищните централи: Обричат ли енергийното ни сърце на смърт?

Регионите щели да се превърнат в икономически пустини
102
ГЕРБ vs ПП за въглищните централи: Обричат ли енергийното ни сърце на смърт?
Снимка: БГНЕС

Депутати от ГЕРБ обвиниха, че териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони не предвиждат реални инвестиции и че има списък с фирми, които ще получат средства по плановете. Красимир Вълчев от ГЕРБ коментира, че част от фирмите в този списък са спонсори на ПП.

„Правителството обрича енергийното сърце на страната на смърт и то от днес за утре. 49 000 души разчитат на работата на този сектор. Нека правителството бързо изготви план за спасяване на въглищните централи“, коментира той.

Според него въглищните райони ще се превърнат в икономически пустини.

„Целта на справедливия преход беше да се даде възможност да се направят инвестиции. Ключово важно е ние да удължим живота на въглищните централи, за съжаление ние не виждаме така идея“, посочи Вълчев.

Теменужка Петкова от ГЕРБ коментира, че за енергийно сърце на България - Маришкия басейн, не се предвиждат никакви средства за продължаване на работата.

„Ако правителството не удължи живота на централите, положението с производството на ток ще е много тревожно. Тези централи дават 46% от електричеството на страната“, каза тя.

Радослав Рибарски от ПП отрече твърденията на ГЕРБ.

„За пореден път се демонстрира некомпетентност по това, което касае тези региони. Отново ГЕРБ залитат по реториката на “Възраждане”, която е срещу инвестициите, които трябва да се случат в тези региони за запазване на работните места на хората. Фирмите са споделили своето инвестиционно намерение, но това под никаква форма това не ги прави бенефициенти по териториалните планове“, посочи той.

“Не е имало механизъм за отсяване. Всеки, който е заявил инвестиционно намерение, е намерил място в този индикативен списък”, добави Рибарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Айде бе преди 7 месеца
Не се плашете бе , обръчите пак са на власт , само че този път с американски протекции , и с българска юристка ,и силова защита ! Така че , дупе да ви е яко , ще си приказваме след 45 години , ....ако сме живи !
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Идват старите функционални, живототворни техонологии от преди 1944г. , за свята и чиста наща майка - природа!
91
0
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 8 месеца
ХОРА ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ - ОГРАБВАТ НИ !!! Боко Тиквата им го каза - фирми близки до ПП-ДБ щели да разпределят ТРИ МИЛИАРДА лева евросредства !!! И не мислете,че Боко е загрижен за народа - НЕ - просто неговите фирми не са включени в тези,които ще ни крадат !!!
90
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Meстните избори ще са доминирани от БСП и Левицата!....
89
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
България ще пребъде и нейното внуче Америка .....понеже са Божествените същества на Земята движейки се след ((((СЛЪНЦЕТО))))) по спирала и събирайки информация за живот пряко от Вселената, Вселена Безкрайна, Славна, Страстна и Срамна.... а не като тия от СССР то дето ни изядоха зърното на сеното....
88
1
 
3
 
! Отговори
стига вече преди 8 месеца
Да спрат да наливат пари в тези ями. Тези пари да се заделят за разширяване на АЕЦа. Евентуално само тецовете да минат на газ, но със собствен капитал.
87
0
 
8
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 8 месеца
призовавам всички еврогеиски пеерунгели, всички подобни на плевнелиев същества, всички кирчовци, всички женски мъже ала асена василева, всички от ПП и ДБ, всички мравоядосимпатизиращи отломки, ицо захарта и тем подобни неразвити недоразумения, които ги пердаши пеефски и баце заедно - идете в САЩ, живейте си там и оставете българския народ да определя сам съдбата си, а не Галя от Посолството всеки ден да пише имейл какво да прави т.нар. премиер - Денкофф/а/!!!
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До " Владо, аз съм Жоро " .... ми ко да прая... Сълзата ми се превръща в кристал, когато осъзнаеш, че си цял, а цял си-осъзнал Безкрая в Светъл миг приютил ловеца и сърната в своя лик... и сега ходя по горите и се вглеждам в скалите и потоците в планините управлявани от коритата на реките.... докато достигне долу да оплоди в блатото земите, за да си отворим и ококорим, отново - ние Хората - Децата на Бог Хор - Загрея ((((СЛЪНЦЕТО)))) ....... (((((Очите)))))!
85
0
 
0
 
! Отговори
Владо, аз съм Жоро преди 8 месеца
Моите славни родители ме нарекоха Георги, аз съм Жоро ве брат. Как си, какво става с тебе?
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До "един мармот" Всеки Българин трябва да се Гордее, че е роден от Славни Родители.... От тая Дума "Славна" за Слава на Българите .... Враговете на Българите си измислиха Славянството за да Изкоренят Славата на Българската Душа ..... и да ни превземат Славната Българска душа тя да стане Тяхна....Куманска, Московска, Султанска, Сръбска, Данайска.... но не и Българска!
83
0
 
2
 
! Отговори
Otgovori Temenujke преди 8 месеца
tezi gnusni tezove terotrzirat horata s toplofikaciite si i izpolzvat chastnata im sobstvenost za reket i tormoz!!!
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До "един мармот" ... Моето име когато са ме покръствали и в акта за раждане е написано, "Хумореску", роден от Славни родители!... А твоето име как е наречено от твоите Славни родители?
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен,к.80 Слънчевите панели произвеждат ток през лятото, а не през късна есен,зимата и ранна пролет,когато консумацията на ток е най-голяма. Тази работа с употреба на акумулатори за съхранение на еленергия се оказа, както се и очакваше, и както казваше проф.Юлиан Вучков 'празен въздух под налягане'. А ефикасен начин за съхранение на ток засега е от сферата на припева на Ритон 'и това ще стане,и това ще стане някога,но не сега'.
80
0
 
0
 
! Отговори
Един Мармот преди 8 месеца
Абе Владо ти ли си, що не казваш че си тука бе брат, аз те взех тука за някакъв трoл и веднага почнах да те тpoлвам и аз. Как си брато, какво става с тебе? Сещаш ли се кой съм?
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До "един мармот" ... Нищо не си измислям.... в дома на моите Славни Дядовци и Прадядовци все още е запазена МАЗАТА под земята изградена от КАМЪК в който си спомням мойта баба Мита (Бог да я Прости!) винаги през лятото отваряше Една ВРАТИЧКА на ХЛАДИЛНИК пълен с ЛЕД и го използуваше. Освен това на Акт за Раждане от 1896 пишеше Че моят дядо Владо (Бог да го Прости) е роден от Славни Родители - Иринка и пра дядо Ангел!
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ПП миналата година чрез Кико Петков направиха поредният буламач, обричайки 12-15 хил.миньори, с трите ТЕЦ-ове и семействата им - общо 36-45 хил.души на глад и бедняшки живот. Киро отрича това престъпно деяние, но фактът си е факт, няколко десетки хил.миньори и енергетици без работа, няма дерогация, която беше договорена от предишното правителство, електропроизводството намалява с 46%. Киро, много си проЗст и мислиш не с главата, а с друг орган на тялото, ако все още го имаш!
77
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пак заблуждават хората, това лято панелите са произвели повече от от тецовете, близо 50% от цялата произведена енергия и нито димят, нито са нужни въглища или друг вид гориво. Единствено проблем за сега е съхранението, но и това ще се реши все някога.
76
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сега е момента да спрат централите. В БГ има чудовищен недостиг на работна ръка. Така 49000 души от губещите и замърсяващи централи ще се намерят веднага работа и няма да трябва да внасяме чужденци.
75
0
 
3
 
! Отговори
и един мармот преди 8 месеца
завива станиола в шоколад... колега, как ще вземеш лед от реката и той щял да изкара там цяло лято, това как можа да си го измислиш - издаде те, че лъжеш
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво означава думата "Джамал"? Едно време първият етаж на къщата е правен от каменни плочки, а вторият е правен от дърво. По средата на къщата има Каменна Пещ (Джамал) в която като запалиш слама или коноп веднъж през деня камъните на Джамала се загряват и топлят целия ден и нощ цялата Къша през зимата. Освен това под земята близо до къщата се прави от камък помещение в което се слага Лед от реката през зимата и през лятото служи за безплатен Хладилник.