Зарица Динкова: Сигурността, която гарантираме на туристите, е ключова

Кабинетът с действия за сигурността на израелците у нас
16
Зарица Динкова: Сигурността, която гарантираме на туристите, е ключова
Снимка: МТ

"Следим с тревога и внимание случващото се в Израел, българското правителство своевременно предприе действия за сигурността на израелските туристи, намиращи се на наша територия. Това отношение е ключово за всички наши чуждестранни гости. България е сигурна туристическа дестинация". Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова по време на работна среща с директора на департамент „Международни връзки и сътрудничество“ Марта Бланко от Испанската конфедерация на бизнес организациите (CEOE) и нейните колеги в сферата на туризма.

"Само със задълбочаване на сътрудничеството заедно в рамките на Шенген ще допринесем за повишаване на сигурността в рамките на съюза", категорична беше министър Динкова.

България се нарежда сред държавите с най-бързо възстановяване на входящия туризъм, допълни тя.

"Страната ни има туристически потенциал, който не включва само море. Имаме уникални планини, останки от крепости от тракийско и римско време", посочи министърът.

Огромен, но нереализиран докрай потенциал имат еко, приключенски, винено-кулинарен и голф туризъм, подчерта министър Динкова.

Тя допълни, че България и Испания могат да си сътрудничат в редица сфери от взаимен интерес в областта на туризма. Марта Бланко прояви интерес и към Програмата за финансиране на черноморските общини, с която за първи път се прилага инструмент за партньорство с бизнеса, общините, туроператорите и летищата и се поемат решителни стъпки, за да се върне доверието за съвместна работа. "Виждам, че България и Испания имат общи предизвикателства в областта на дигитализацията, устойчивост на дестинацията и утвърждаването на туризма на двете страни като целогодишни дестинации.", заяви Марта Бланко.

На срещата присъства и извънредният и пълномощен посланик на Република България в Кралство Испания Алексей Андреев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: туризъмИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пазвте евреите за да ви убиат безнаказаноВ талммута еврейската библия пише убивайте християни и никой няма право да ви съди
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Офф...Просто не сме интересни на терористите. Иначе тука никой няма да знае на кой свят е.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тва правителство не се запря да плещи небивалици. Всеки един член на правителството и всеки един депутат се надпреварват кой по-огромна глупост да избъбри.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Георги Илиев Митев, не е нужно. просто трябва да ви оставим да се издържате от "плодовете на труда ви".
12
2
 
1
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 7 месеца
Вече и законно ще може да ни биете , осъждате по бързата процедура и да ни вкарвате в затворите тези , които сме с нулеви доходи и безработните бедни .
11
2
 
5
 
! Отговори
Цветан Камелий : преди 7 месеца
След като гарантира сигурността на сухоземните костенурки,Зарица-Калинковица се зае да "спасява" туристите...
10
2
 
9
 
! Отговори
Офф... преди 7 месеца
Стига с тези гръмки изказвания. Автобуса с израелските туристи в бургаско преди няколко години като че ли го забравихте? Нищо на никой не можете да гарантирате.
9
5
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 7 месеца
Ко. Не:) Няма друга държава, в която деца трафикират хора, и в която след бомбата министър председателя се радва че самовзривилия се атентатор е загинал. Да живей!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Такива измислени министри като това нещо не могат да гарантират нашата сигурност какво остава за туристи които мюсюлманския свят ненавижда.
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 6, сигурността на родителите ти е тяхна отговорност. Както и твоя, до някъде.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сигурността на родителите си, с хляб и вода, не можем да осигурим. Гладна въшка. А туристите не ги мисли, отдавна знаят, че България е дестинация на африканско ниво - нерегулирана свободия на лична отговорност.
5
2
 
7
 
! Отговори
Питон преди 7 месеца
Те в Идпания да внимават да не се надигне Ета че тогава ще яидят за каква сигурност става въпрос
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Министър, който нито един ден не е работил в сферата на туризма :) Много ги разбира нещата. Поставена калинка!
3
10
 
5
 
! Отговори
евроатлантист преди 7 месеца
Нека гарантирането на сигурността на евреите у нас да е първостепенна задача на държавата ни. Да се види, че ние стоим твърдо с Израел, че ще ги подкрепяме и ще помагаме с оръжие и с каквото трябва, така както подкрепихмя Украйна и Армения.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нови глупости на височайши форуми, дебело платени и трапези с най-изискани деликатеси, за да кажат това. Била съм на подобни мероприятия. 1 час бла бла бла да мине номера и после ядене и пиене до откат.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Оооо, много е сигурна....неотдавна имаше атеннат и то именно заради изрелски туристи и именно от Хамаз. При сегашните обстоятелства сме лесна мишена отново.