Тагарев подготвен: Очаква следващият вот на недоверие

Желаещите за армията намаляват, причината била дезинформация
Обновена: 7 ное 2023 11:17 | 7 ное 2023 11:17, Красимир Ангелов
38
Тагарев подготвен: Очаква следващият вот на недоверие
Снимка: БГНЕС, архив

Очакваме в следващите дни да бъде внесен следващият вот на недоверие, който да е в сферата на отбраната, заяви министърът на отбраната проф. Тодор Тагарев, който откри второто издание на конференцията "Технологии срещу дезинформацията 2.0".

Министър Тагарев подчерта, че дезинформацията е само един от инструментите на хибридната война. По думите му конфликтът между "Хамас" и Държавата Израел е пример за това как в основен инструмент се превръща подчиняването на общественото мнение, а военната сила има подчинена роля.

Тагарев коментира, че през последната година има проблем с окомплектоването на армията и като основната причина за това той посочи дезинформационната кампания, подета от родни политици, в която се твърдеше, че ще бъде изпратена армията да воюва в Украйна.

"Тази година имахме с 35 % по-малко кандидати в сравнение с 2022 г. за Военния университет във Велико Търново и 45 % по-малко записани курсанти. Реално местата, които се попълниха са 22 % от необходимите за армията. Това е пряко свързано с дезинформационната кампания към отбранителните служби", подчерта Тагарев, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Тагарев е страхотен пич. Мен лично ме кефи на макс. Има мандат да помага на Украйна, даден му от 85% от матряла и дано скоро го използва и да проведе мобилизация на поне 50000 евроатлантика за фронта в Украйна.
7
1
 
19
 
! Отговори
Buba преди 6 месеца
Махай се от всякъде украйнски шпионин, защото си толкова противен и отблъскваш, че и телефона ще си счупя, като ми изкочиш от него. По-противен си даже и от идола ти зелената амеба.
6
2
 
14
 
! Отговори
някой преди 6 месеца
Туп урунгел! Вместо да давате стотици милиони за безсмислени американски *** - вдигнете заплатите на обикновенните военни! Аман от бюрократи и откровенни *** като теб министре!
5
1
 
13
 
! Отговори
Toй преди 6 месеца
Кой ли нормален и съвременн младеж, мъж и човек, като цяло би искал да учи и да бъде част от армия, войска и въобще да участва в т.нар. "отбрана" Нали всеки вижда какво става по света и кой загива първи, ами именно войниците и офицерите, а не политиците. Има мнооооого по-предизвикателни и спокойни и най-вече печеливши професии, където младежите да се обучават и живеят. Няма ги Левски, Ботев и лудите украйнци, които да иска да се бият за някаква родина, чест и пр. средновековни глупости.
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А аз бих казал, че причината си ти Тагарев. С такъв министър е чудно, че има още военнослужещи. А вота ще е напълно основателен
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как да се запишат в армията , като не им се полага козметик > Ами ако им се счупи някои нокът ?
2
3
 
4
 
! Отговори
хибридната армия преди 6 месеца
е с малко пехотка и натовски спец нац баталйон . да вземат от малцинствата
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много му висна брадичката!