Тошко Йорданов: Под формата на евроатлантизъм се оформя голямо разграбване на държавата

Сглобката не е евроатлантическа, а сглобка „Магнитски“ според шефа на ПГ на ИТН
3 дек 2023 14:32, Елка Василева
231
Тошко Йорданов: Под формата на евроатлантизъм се оформя голямо разграбване на държавата
Снимка: архив, БГНЕС

“Сглобката” вкарва страната в ужасна криза. Тя не е евроатлантическа - това e сглобка “Магнитски” и за финансови интереси, заяви пред БНТ председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Има такъв народ" е евроатлантическа партия, но сме опозиция. Под формата на евроатлантизъм се оформя едно голямо разграбване на държавата - това е истината”, подчерта той.

За него страхът от “Магнитски” диктува здравината на сглобката и затягането на гайките, когато те се разглобяват”.

“Скандалите между тях са винаги за пари - това е другата опорна точка, която ги събира. В момента, в който се сблъскат за някакви пари кой да ги усвои, се получава криза, след което се събират хора, които се арестуваха преди по-малко от година, разбират се как ще се разделят парите и сглобката отново се закрепва”, обясни Йорданов и даде пример с избора на шеф на НЗОК.

Според него в скандалите около Здравната каса са намесени корпоративни интереси, които нямат нищо общо със здравето на хората.

“Предвидено е да се дадат над 2 млрд. за лекарства. Преди 3 години са били 1,2 млрд. За тези 3 години не се използват повече лекарства, нито се дават на повече пациенти, но цената е с 800 млн. повече. Не се изписват т. нар. генерични лекарства, изписват се по-скъпи лекарства и така се изхарчват парите”, отбеляза Тошко Йорданов.

Имаше голяма криза с част от лекарствата, защото се изнасяха, каза още той и допълни: „Има секретен доклад на ДАНС по темата за износа на лекарства. Чудовищни суми са реализирани от износа на лекарства по начин, който не е трябвало да се случва. Това не е възможно да стане без чиновниците по веригата да са знаели. Това обяснява защо е тази битка за 8 млрд. в Здравната каса.”

По думите му този износ е бил реализиран от началото на година досега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
2
 
! Отговори
90%? преди 5 месеца
Лелии! В Германия сигурно има 15 простигтутки?
98
4
 
5
 
! Отговори
при Тодор Живков преди 5 месеца
При Тодор Живково време при социализма когато бяхме с Русия нямаше работодатели и никой не даваше работа на българите. Всеки имаше правото да придобие професията която му харесва и която му е по-душа и да работи по специалността си и да се развива и да създава дом, семейство и деца и да планира бъдещето си. Тогава държавата не разчиташе на туризма, както днес. България беше сред 30те най-развити икономики в света.
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Във Варна тръгнаха 60 нови електрически автобуси в градски транспорт и са закупени 60 зарядни станции по ОП "Околна среда" за 85.5 милиона лева, като 70 милиона лв са от ЕС...
96
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 1989 г. българските ВВС са получили и експлоатирали общо: 224 МиГ-21, 90 МиГ-23, 4 МиГ-25, 22 МиГ-29, 23 Су-22, 31 Су-25, 44 Ми-24, 18 Ми-8s всичко 460 машини.
95
5
 
6
 
! Отговори
Прав е! преди 5 месеца
Каквото е останало и него ще разграбят. Тези са гладни и нагли!
94
5
 
6
 
! Отговори
Напротив преди 5 месеца
При социализма се живееше нормално, Храната беше БДС,..... Това се търсеше основно българска стока!!!! Платове, машини, пластмаси, ...... дори и електронни елементи.....
93
2
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 месеца
И компютрите са вредни нали другаре?
92
3
 
3
 
! Отговори
90% преди 5 месеца
90% от пpocтитутките в Германия са българки.
91
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пернат в главата е всеки който си губи времето да чете какво е казал този перко , от ''партията '' на примата Слави чалгаря , путинският слуга ... Айде чао
90
2
 
6
 
! Отговори
Ха Ха преди 5 месеца
*** чакай бе гаспадин Тошко, нали ИТН-то бяха Нато и Европа? Какво стана?
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
При Тодор Живков имаше българска ИТ индустрия, във всеки град имаше изчислителен център и в него работеха ИТ специалисти които произвеждаха продукти за ползване в България. 70те само три страни в света произвеждаха собствени main frame компютри - САЩ, Япония и България. А днес я има-няма 30-40 хиляди ИТ работни места, и то всички в София, работят на ишлеме за западни клиетни и вече започват да ги уволняват защото на запад е криза.
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЧАЛГА ПРЕДАТЕЛ
87
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Трябва да помогнем на Украйна с жива сила, няма кой да държи оръжията, които пращаме. Ако не помогнем на Украйна, Путин ще дойде в България. Пасито, Тагарев, Пинокио да призоват за евроатлантици доброволци, които да ни защитят от Путин в Украйна. Нека преброим колко са евроатлантиците. Колко ще се запишат да защитят Украйна от Путин.
86
4
 
5
 
! Отговори
Прав е! преди 5 месеца
Каквото е останало и него ще разграбят. Те са гладни и нагли!
85
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не си пожелавайте с о ц и военен режим. Само последните няколко години при Тошо е било горе-долу по добре. Диктатура ли мечтаят някои, еми у чина и раша ще ги приемат, ама тука рашки и чини не, свободата е незаменима, 45 г стигат. По добре със САЩ от тези.
84
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Под формата на евроатлантизъм ни докарват фашизъм, содомизъм, олигархизъм, картелизъм, лобизъм, африканизъм, колониализъм, васализъм, милитаризъм.
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Западната преса ври и кипи, Столтенберг предрича лоши новини от Украйна, всичко пише за това, какво да правим да спасим Украйна. Само нашите навеждачи се правят на дръж ми шапката. Къде забравихме Украйна, какво става с контранастъплението?
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Една от концепциите е, че след разпада на ЕС Русия ще работи със Унгария, Словакия, Австрия и Сърбия, централен блок, нещо като нова Австро - Унгария. Тези страни ще разполагат с преференции за достъп до руските ресурси. Тези страни ще бъдат най-богатите в Европа и мостът за търговия на руски ресурси към западна Европа. А България отива в нищото.
81
3
 
4
 
! Отговори
морски преди 5 месеца
Който искаше Европа е на Запад още преди години. Тук при трима българи-чета с предател, оправяне има само с Военен режим. И наистина, след военен преврат 1934г. България е в челните места на Европа до 1939г. Но партиите и парламента са забранени. Нещо невъзможно у нас сега.
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Христо Христов Единствените неграмотни , некадърни и мързеливи хора в България, които познавам като група са без конкуренция руските наколенки. Даже римляните са по-работливи и самостоятелни от тях. Факт.