Борисов: Просто трябва да върнем времето преди "промяната"

Кое е нечестно в австрийската позиция, попита той
12 дек 2023 14:00, Нели Христова
162
Борисов: Просто трябва да върнем времето преди "промяната"
Снимка: БГНЕС

60 и няколко милиона за култура допълнително ще се дадат. Не може да допускаме да се бутат културните дейци с полицията. Това е грозна работа. Затова направихме нещо, което удовлетворява максимално партиите, които ще гласуват за бюджета. Това са ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медии в Раковски, предаде БГНЕС.

"Утре с колегите - с Кирил Петков и с Йордан Цонев, ще кажем още няколко неща, за които сме се договорили", съобщи още Борисов.

"Щом свършат парите на държавата нищо не може да удовлетвори хората", каза Борисов във връзка с протеста на социалните работници, които днес са на предупредителен протест в цялата страна.

"Има много неща, които са ни притеснявали, много неща коригирахме и отстояхме", продължи Борисов по повод бюджета за 2024 година. От Раковски лидерът на ГЕРБ, който откри нова детска градина за 120 деца, заяви, че общините са най-важното нещо, което държи в правителството.

"Затова всички общини, не само на ГЕРБ, не само на ПП и ДБ и не само на ДПС, получават близо 2 млрд. аванси. Това съм успял да договоря с нашите партньори и с Асен Василев. Ако е казал Господ, в четвъртък ще приемем бюджета и на второто четене", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и старта на демонтажа на Паметника на съветската армия в София.

Според него хората трябва да имат възможност да виждат и лошото.

"Минава време и никой не си спомня, както от младото поколение никой не знае какво е мракобесната Държавна сигурност, какво значи да си генерал-лейтенант Терзиев, шеф на Военноконтраразузнаване. Затова като има такъв паметник, може да идеш и да кажеш – ето този и тази армия вкараха българите в Белене, избиха цялата аристокрация, цялата напредничава част от обществото, включително и кметове. Децата трябва да знаят чии баби, чии дядовци, чии роднини са го правили", заяви Борисов.

По повод темата "Шенген", Борисов припомни, че страната ни имаше нулева миграция.

"В момента австрийците казват, България да се върне три години назад, както беше при Бойко Борисов, и всичко ще е наред. Това казват австрийците на прост език", обърна се Борисов към медиите, наричайки вътрешните министри от правителствата след третия му кабинет "аматьори".

"Кое е нечестно в австрийската позиция? Аз тогава като казвах нулева миграция, казвах бюджетен излишък, вие казвахте „айде, айде“. Кое да ви коментирам?! Нямаме полезен ход, ако не се стегнем и да работим – от една страна дипломацията, от друга страна законите, от трета страна миграция“, заяви още Борисов и заключи: "Просто трябва да върнем времето преди "промяната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
1
 
! Отговори
факт преди 5 месеца
Прав е Бойко. Наистина е добър политик.
136
1
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 5 месеца
"Промяна" все още не е настъпила ,поради ГЕРБ/ДПС и компания ,които саботират всяко конструктивно нещо . Преди е имало ДС ,които са репресирали и убивали в "Белене" но "скрито" .По време на "демокрацията" създадена от ГЕРБ /ДПС и компания ,"няма ДС" - има действащи ОПГ с методите на мафията ,които са част от институциите за поръчкови мероприятие от всякакъв характер в бастионите на ББ и компания и репресиите и убийствата са явни и публични ,дори вътре в институциите от неговите лакеи.
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 137 " Ралица"! Еййййй " СТРАНДЖА" Дърти Бойкофиле! Що Не се СКРИЕШ ВЕЧЕ БРЕ???
134
1
 
5
 
! Отговори
помнещ преди 5 месеца
За теб Лично,През цялото Време след 1989 г до днес,Скачайки от " Пост на Пост" в Държавата. НЕ ГЛАСУВАХ НИТО ВЕДНЪЖ! Защо ЛИ? Ами Защото Си Бивш Партиен Член на ЦК на БКП Преди 1989 г като Офицер Към Пожарната! А ни " Убеждаваше" Години че си "Демократ" Защото си Лицемер Бре МутроКомунисте! За Това!-:( Днес Младите нямат Идея Кой си,и си вадят "заключенията" ,само От това което Им говориш!Лъжец си! Защото Знаеше Прекрасно,Че трябва да подкрепяш Запада,За да Продължиш да си "някой и днес"-:(((
133
1
 
5
 
! Отговори
помнещ преди 5 месеца
Е няма как това да се Случи Другарю МутроКомунисте! Твоето Отроче ГЕРБ,да ни " Управлява" пак,както беше,Преди ЛЪЖЛИВОТО " КИРЕ" да се Появи!12 Годинки Ти Лично Открадна от Житието и Битието на Българина,За да Продължаваш да си " Чешеш Крастата".Че все още си " Някой" в тази държава! -:( Виж "Пазачо" на др Живков! За другарят Живков Лично съм Гласувал През Социализма!Социализъм си беше! Такива като теб го нарекоха " Комунизъм",та да " звучи" СТРАХОВИТО За Младите ! Срам си за Самият Себе си!!!
132
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Трябва да крадем ние, не други.
131
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Никога повече мутрата на власт!!!
130
9
 
4
 
! Отговори
Ралица преди 5 месеца
Борисов най успешният политик на прехода ГЕРБ 600000 гласуват за Борисов
129
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И прокуратурата го изпра за рекета над Божков и вече си мечтае пак да ни яхне.
128
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ей урчо ти по това време къде си бил и какъв си бил,да не си бил тогава най големия демократ бе тикви куха,същата манерка и ти си бил ама сега си борец за демокрация,***
127
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Скрий се крадлива М.утро
126
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ами напускай сглобката ,избори веднага и ще спечелиш повече гласове.сега трупаш техните негативи
125
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Супер! Значи ПП, ДБ и ИТН вън от парламента! Обаче междувременно много хора попиха от лъжите им. Някои вече ги няма.
124
15
 
6
 
! Отговори
Ралица преди 5 месеца
Борисов най успешният политик на прехода ГЕРБ с 600000 българи Успех на Борисов за България
123
3
 
5
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 5 месеца
До РалицаАз съм Диванният Воин,з а който Бойко рева по медиите;))) И кво, *** успешният примиер, щом един голтак кат мене с 2-3 точни идеи в главата успя да го бутне на два пъти, че и при "Борисов 3", едвам се закрепи, то не бе Доган да го подпира, от едната страна, то не беха патриотите на Доган;))) ОП-то д аго пдопират от другата страна,з а да додрапа мандата. А, аз просто исках да напраа Тройка - Голем Шлем гаврейки Мутрата;))) и електората му;))))
122
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Ралица Тиквата е свръхбоклукът за цялото съществуване на България за всички времена!
121
17
 
5
 
! Отговори
Ралица преди 5 месеца
Борисов най успешният политик на прехода 600000 българи гласуват за ГЕРБ
120
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Явно краварите отново гласят Мутрата *** за колониален премиер-диктатор
119
5
 
6
 
! Отговори
Чорел преди 5 месеца
Нема далавера! Мъкаааа! Внуци храни пожарникарят, помислете и за него!
118
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво смята да връща този пра зног лавец? При следващи избори я има я намя ГЕРБ в парламента, дорам го докара кух огла вия феодал