Кирил Петков: Решението на Нидерландия е висока оценка за работата на България

"Поздравления за успеха на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел"
15 дек 2023 19:36, Красимир Ангелов
113
Кирил Петков: Решението на Нидерландия е висока оценка за работата на България
Снимка: БГНЕС

Днешното решение на правителството на Нидерландия да подкрепи България за членство в Шенген е еднозначна висока оценка за работата на България, написа в профила си във Facebook съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков.

Още по темата
"От години ревностно Хага настояваше България да вземе конкретни мерки за върховенство на правото. Днес виждаме, че действията на правителството и парламента ни са възвърнали доверието в България", се посочва още в публикацията на бившия премиер.

"Поздравления за успеха на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, както и за всички, които с екипна работа допринесоха за това. Благодаря на Марк Рюте, че повярва в силата на нашата политическа воля", пише още Кирил Петков.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес от нидерландското министерство на правосъдието съобщиха, че Нидерландия се съгласи България да се присъедини към Шенгенското пространство. Информацията беше цитирана от АНП и Ройтерс.

Австрия още се противопоставя на влизането на България в Шенгенското пространство, въпреки че в понеделник обяви, че е склонна на известни отстъпки, като разреши отпадането на проверките на летищата в замяна на по-строго охраняване на външната граница на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
2
 
! Отговори
Продадохме се преди 5 месеца
До Анонимен,к.88 Тези хубавци, които сега ни водят към пропаст, ние си ги избрахме или поне част от нас се завъртя на 180 градуса и гласуваха кой за ПП, кой за ДБ, други, предимно селяни и пришълци от селата в столицата - за Боце банкянския милиционер. Своята лепта внесоха срещу заплащане 'братовчедите' от Египет и Индия и немалко турци от ДПС. Сега гледаме как нарязаха ПСА срещу 'да' от Нидерландия и Австрия. А в столицата командва внук на ДС... Лидерката на БСП от Дунава пищи, ама в НС.
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бихте ли престанали да публикувате снимки на този канадски лъжец? Не виждате ли, че той се надсмива на цяла България и целта му е заедно с опуления Кокорчо да я разсипат, да я направят база на американската авиация за нападение над Русия, накрая с куфарите на летище София и тютюю to Canada... Това са родоотстъпниците на България, включително Боце, Шиши Пеевски, прокурорчето и Бойкикев от ДБ, плиткоумната и изпълнителна Тодева и сие.
84
0
 
7
 
! Отговори
дядо Стефчо преди 5 месеца
Кире вервай ми, на теб никой никога няма да ти напише добра оценка.
83
0
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 5 месеца
Про100то да бие тупана след като влезем в Шенген.Засега Шенген е като другите "постижения" на Шарлатаните: завод за електромобили,тунел под Шипка,мост над Дунав-виртуални.
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Разиграват България като просякиня, пет години Холандия, после пет години Австрия, после пет години Франция
81
0
 
7
 
! Отговори
xoxo преди 5 месеца
#92Абе какво сте го хванали този Путин,та Путин..Я оставете руснаците да си го мислят Путин,гледайте си нашата кочинка.
80
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 89 Боби.... А на Путин кой ще му прости, че бута - не измислени паметници, а хиляди сгради с живи хора вътре?... Осъзнаваш ли колко си неадекватен?
79
8
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
Поздравления за усилията на евроатлантиците България заслужава да е в Шенген и Еврозоната Успех
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Събаряме паметник за да получим подкрепа за Шенген...
77
5
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
Сега се радват за Шенген, но утре ще плачат. Народът няма да им прости за събарянето на исторически паметници и цялата култура, както и конституция.
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това, че фалират НЕК и ще оставят страната без енергетика как ли ще се оцени. Какви са тези дето сте ги назначили за шефове, които преобръщат всичко надолу с главата защото не разбират и не знаят кое как работи и най-голямата странност да си извадиш от сградата хората които отговарят за здравето и безопасността /ЗБУТ/, т.е. не им пука за здравето на хората. В ЕС ще им орежат главите за такова нещо.
75
2
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
Абе откато дойде това правителство на власт и само паметници и култура рушат, а също рушат и конституцията създадена след падането на Тодор Живков. Събарят и стара къща в Русе, която също е паметник на културата и е в центъра на Русе. Да не говорим за събарянето на паметника на съветската армия.
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Абе мани го решението на Нидерландия,а гледай оценката на българите за сглобката ви.
73
0
 
10
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 5 месеца
България влиза в Шенген и Еврозоната срещу връщане за постоянно на бежанци преминали за ЕС през нас .България ще тегли заеми вече свободно без проверки за способност да връща. Тези заеми ще са не само за здравеопазване, образование , пенсионно осигуряване но и за издръжка на... бежанци.Теста с украинците го видяхте вече. Същото ще е с бежанците . Те няма да работят и ще взимат само помощи .Системата ще колабира и всеки ще е сам за себе си .
72
2
 
4
 
! Отговори
Буратино преди 5 месеца
Бля бля
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Засега България е проверявана дали има възможност в български лев->евро ДА ГИ ВРЪЩА заемите си .След въвеждането на еврото няма да има такова нещо, защото всичко ще е в евро и ще тегли правителството по колкото си иска (с лихви които ще се връщат ).А дори да има недостиг можем да изтеглим нов заем с който от части да рефинансираме стария заем. Като част вече от финансовото семейство на ЕС ние ще помагаме и с изплащането частично на неизпълнимите заеми на страните ни нови роднини Гърция, Италия ,Португалия , Германия и така нататък . И бежанци ще дойдат защото в ЕС няма място .
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вероятно са взели предвид ранената ръка на Георги Свиленски в защита на Европа от фашизма!
69
0
 
16
 
! Отговори
трезвен преди 5 месеца
Лъжецът с фалшивите реклами с Опра и изкаран курс в Харвард е най-мразеният политик, като се има впредвид днешната тиня от политици това си е огромно постижение и за това също предполагам си трябва талант...
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кирчо разбрахме че ще връщате зоопарка на фердинад на мястото на ПСА. И там ще си правите разходките. Ние го помним , смърдеше до новото ви Нс.
67
0
 
8
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 5 месеца
Взимаме еврото ,влизаме Шенген ,НО ИДВАТ ГОСТИ в замяна че в Европа няма място ... Не стигат пари за здравеопазване, ОБРАЗОВАНИЕ , ПЕНСИИ.. Кво правим ? Теглим заемчета директно в евра (БЕЗ ПРОВЕРКА ЩОТ ВСИЧКО Е В ЕВРО ВЕЧЕ),но нещо не можем да ги върнем , нема проблеми теглим заем за покриване на заема и така и така докат не си продадем ВСИЧКО !