След време студентите ще изучават структурата на некоалицията, уникална за света

Борисов: Ако не се случи сега, Еврозоната никога няма да се случи
16 дек 2023 12:39, Елка Василева
203
След време студентите ще изучават структурата на некоалицията, уникална за света
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че компромисите в името на важните цели като Шенген и еврозоната са определящи за сегашното управление.

"Напредъкът по Шенген можеше да се случиq само когато ЕНП и либералното семейство работят заедно", допълни Борисов.

Още по темата
Той подчерта, че след време студентите политолози ще изучават структурата на некоалицията, която по думите му е уникална за света.

"В желанието си да чегъртаме се самоизчегъртахме всички. Ако погледнете последните няколко премиери, дори тази дума премиер в България девалвира, защото премиерът може да си тежи на мястото, когато зад него има мощна парламентарна група, подкрепена с мнозинство и решенията му могат да станат факт", каза още Бойко Борисов.

Еврозоната няма никога да се случи, ако не сега. Това каза още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националната зимна академия „Лидерството и мирът – отговорности и предизвикателства пред жените на ръководни позиции“, която събра в Казанлък жени от структурите на ГЕРБ в цялата страна. По думите му има ясни сигнали, че държавата ни е стабилна.

Според Борисов ГЕРБ са изпълнявали своите функции за влизане на страната в Шенгенското пространство. Той посочи, че не е несправедливо Австрия да иска да върне мигрантите в България, тъй като през последните години “от нулева миграция” е станало така, че мигрантите минават директно през страната. “Ние направихме много, осигурихме 150 млн. евро от Европейската комисия, усилихме техниката на гражданите и тогава казваха, че България е пример”. Според него България може да поиска още граничари от Румъния, смесени патрули. Трябва да убедим Европа, че границите ни са сигурни, категоричен е той.

Харчим огромна енергия в обществото с разделителни процеси, каза още Бойко Борисов. По думите му народът не прощава глупостта, а политиците по един или друг начин се държат глупаво.

“Пет пъти поредни избори с един и същ резултат, над милиард похарчени за тях”, напомни Борисов. Той изрази мнение, че в момента българският народ е по-обединен от всякога. “Всъщност нацията не води към Москва, иска Европа, Америка, Канада, това иска основната част от обществото ни”, каза лидерът на ГЕРБ. Ние направихме всичко, което се искаше относно конституционни промени и съдебни реформи, за да затворим една част от темите, добави той.

По думите му ГЕРБ винаги са водили една балансирана политика. “В уникалността на тази грозна дума “сглобка” стои именно Украйна. До войната сме се придържали винаги към балансираната политика за добросъседство с всички държави”, каза той. Когато нападнеш цивилно население и тръгнеш да завземаш чужда държава, ние трябва да имаме едно наум какво може да се случи на Балканите и затова позицията ни е точна и ясна – подкрепа за Украйна, каза още Бойко Борисов.

Относно преместването на Паметника на Съветската армия Борисов коментира, че той е за преместването на монумента в Музея на социалистическото изкуство. Това трябваше да стане без насилие, без агресия, която разделя обществото, с ясно обяснение, времето е такова, държавата се е променила, въпреки че почитаме историята, каза още той, цитиран от БТА.

Борисов изрази надежда идната седмица да има приет държавен бюджет. По думите му той ще бъде компромисен, но е по-добре за държавата да се случи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
11
 
! Отговори
Форс преди 5 месеца
По добре направете музей на сглобката за да види следващата генерация какви некъдърни недоразумения са управлявали държавата
91
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да от затвора ще наблюдавате лекциите на студентите за фашистката ви сглобка! Фашисти!
90
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 103, копейко, а колко западни дипломати могат да се изкажат по някоя руска телевизия или радио, я кажи? А руския агент Волгин отдавна трябваше да бъде наритан от БНР!
89
17
 
4
 
! Отговори
Ралица преди 5 месеца
Борисов Лидер Борисов Политик Борисов Държавник Успех
88
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 100, да бе копейко, намаля с 1 милион, ама понеже всички се изнесоха към "лошия Запад"! Май няма и един дето да е отишъл в Расиа или Китай, дори и върли русофлясници като тебе! Айде скрий се със смахнатите си теории за "проспериращия Изток", на които никой с коеф. на интелгиеност над 30, не би повярвал
87
4
 
10
 
! Отговори
Майкооооооуууу преди 5 месеца
Ако и бюджетът, нямайте съмнение, ще е като правителството, горко ни!!!
86
3
 
23
 
! Отговори
- преди 5 месеца
Справедливостта ИЗИСКВА да е в затвора , а не да плещи поредните словесни диа..ии
85
3
 
15
 
! Отговори
За цензурата? преди 5 месеца
Нещо сайтът ОГЛУШИТЕЛНО МЪЛЧИ за цензурата в БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО Радио! Спряха интервюто на Волгин с Митрофанова след нареждане от пеевски и украинското посолство. Предтекстът е, че не били спазени стандарти, НО се забранява да се пуска където и да било, така че да не можем да решим сами дали е така. ОГЛУШИТЕЛНО МЪЛЧАНИЕ и за унищожението на БЪЛГАРИЯ през похищението на Конституцията. А тук ни пускат ДИМКИ ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО със статии за паметника, бойко, три снежинки блокирали път
84
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този е доктор на науките,а нито си е чел дисертацията,нито я е писал.Пълен чо ба ни н!
83
3
 
17
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 5 месеца
Що за биомаса трябва да си да гласуваш за такъв човек?!? И то 12 години подред!!! Видиш ли нарцис трябва да бягаш като попарен от него а не да му даваш доверието и бъдещето си!!! Явно не сме от умните народи.
82
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Единственият шанс за България да оцелее е отново да се прикрепи към Русия и да почнем да работим активно и с китайците. Колкото повече стоим в ЕС толкова по зле ще става. От 2007г до сега населението намаля с 1 милион. Децата до 18 години с български майчин език са останали само 1 милион. Останалото е дъртаци, пенсии, алкохолици, наркомани, безработни. 3 милиона на държавна хранилка. Съсипана икономика. Внасяме дори храни! Никакво производство. Колко мислите че ще издържим така?
81
1
 
9
 
! Отговори
Вярно преди 5 месеца
"...след време студентите политолози ще изучават структурата на некоалицията, която по думите му е уникална за света...". Те, студентите изучават сега и един лош чичко с мустачки, ама за него - нищо хубаво. Та така ще се изучава и сглобката ви.
80
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До ПУТИН МРАЗИ БЪЛГАРИЯ Някой да е чул България да каже една добра дума за Путин? А България случайно да се е опитвала поне 100 пъти да вреди на Русия, дори когато по този начин вреди и на себе си? Каквото повикало - такова отвърнало.
79
1
 
14
 
! Отговори
Приказен герой преди 5 месеца
Представете си колко е тъжно да си надиплил няколко милиарда в офшорни сметки и да не ти дават достъп до тях! Не стига това, а и да ти кажат:Не може да си купиш остров и да се ометеш от България, защото трябва още да ни служиш! Мани другото, а не може да идеш никъде, защото дългата ръка на КГБ ще те докопа и трябва да си клечиш в България с параноята, че всеки селянин би могъл да те утрепе с лопатата. Изобщо не става въпрос за г-н Борисов! Той не е сам в тази приказка!
78
1
 
16
 
! Отговори
ТАКА Е преди 5 месеца
Борисов: "След време студентите ще изучават структурата на некоалицията, уникална за света" - ДА, ще я изучава в цял свят, като Урок Първи "НИКОГА НЕ ПРАВЕТЕ ТАКА"!
77
1
 
11
 
! Отговори
до 82 преди 5 месеца
Пълен абсурд говориш. И с кое са най-успешни? Че емигрираха близо 2 млн българи ли? Че ни закопаха трайно на дъното в Европа по заплати, по пенсии и по покупателна способност ли. Че въздигнаха корупцията и шуробаджанащината до нови висини ли? Че заедно с ДПС си раздадоха на свои зависими от партийната касичка кметове, бизнесмени и др. и превърнаха страната във феодална бащиния ли? Че съсипаха образованието и медицината ли? Само мизерии от страна на ГЕРБ и още дълго не можем да се оправим от тях
76
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
борисов Е СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ
75
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тъкмо си помислих,че днес ще бъдем пощадени от изцепките на тоя невежа,но не би!Нямахме това щастие.Ще ни бъде натрапван до откат.
74
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Борисов си мисли, че ЕС е богат, а ЕС са само виртуални пари, сиви сгради, които природата може да погълне обратно в себе си за 50 години, перверзни старци и стерилни младежи, упс и емигранти, които със сигурност след 10-20 години ще вкусят преимуществото си пред импотентните аборигени.
73
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Престанете да ни натрапвате това нагло,крадливо,лъжливо и простовато същество,което ни скача по главите вече повече от 12 години,не без активната помощ на купени медии и държавни институции.