Асен Василев: Не проверяват само BILLA и OMW, а още 700 фирми

Има засилено присъствие в абсолютно всички хранителни магазини
Обновена: 10 яну 2024 18:54 | 10 яну 2024 14:45, Нели Христова
65
Асен Василев: Не проверяват само BILLA и OMW, а още 700 фирми
Снимка: БГНЕС

Натиск не се оказва. Текат проверки сигурно в още 500, 600 и дори 700 фирми в страната в момента.

Така министърът на финансите Асен Василев коментира проверката на данъчни, митничари и други служби в австрийските фирми BILLA и OMW, цитиран от "24 часа".

Знаете, че във всички хранителни вериги с влизането на обезпечителните мерки, които са за събираемост от 1 януари, има засилено присъствие в абсолютно всички хранителни магазини, както и други обекти, при които има стоки с висок фискален риск, както и при производителите на такива стоки, обясни министърът.

А запитан как гледа на призива от работодателските организации тези дни - австрийските фирми да бъдат бойкотирани, за да натисне България Австрия така, че да ни пусне в Шенген и за сухоземните граници, Василев отвърна: Това е въпрос на българските потребители, а не към правителството. Бизнесът е свободен да отправя, каквото иска призиви към гражданите.

"Това, което ние правим и където има диференцирано отношение спрямо Австрия, са проверките на Агенция "Митници", където всички товари от и до там, минават пълният набор от проверки - освен през БАБХ, през проверка и на рентген, а ако се установи проблем там, минават и през ръчни проверки. Това е по искане на австрийската страна за засилени проверки на товари от и до Австрия", каза Василев. Той подчерта, че това вече създава напрежение, защото на рентгените на границата са ограничен брой. Предвидено е да се дадат пари за закупуването на още такива устройства, но те ще бъдат поставени приоритетно на външните граници за ЕС, каквато е “Капитан Андреево”. Там има само 2 рентгена на 10 от лентите.

”Инвестиции на границите с ЕС няма да правим, така че там може да се очакват забавяния", каза още той.

Вижте още по темата в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лично ще се радвам била да се махне от бг- това е най пропадналият магазин.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В БИЛА ПРОДАВАТ КРИВИ МАКАРОНИ С НАДПИС ШЕНГЕН
45
2
 
2
 
! Отговори
Твърдо реших преди 4 месеца
На виенско колело няма да се кача вече и виенско кафе няма да пия.
44
7
 
2
 
! Отговори
АСЕН ВАСИЛЕВ ЗНАЕ... преди 4 месеца
....НА БЪЛГАРИНА ТРЕБВА ДА МУ БРЪКНЕШ В ДЖОБА , ЗА ДА ТЕ ПОЧИТА И УВАЖАВА---АКО НЕ ГО НАПРАВИШ , ТЕ МИСЛИ ЗА БАЛАМА И БУДАЛА...ХА,ХА,ХААААА
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Спукайте ги от проверки! Всички Австрийски камиони и коли дето минават през БГ, а те са много трябва да ги отбиват и да ги бавят по 20-30-40 часа. Да видим дали те самите няма да поискат да ни вкарат в Шенген. На Макетата същата процедура. Ако им се излиза извън Макеландия и Сърбия всичките минават под зорка проверка. На море в Гърция? ОП внасяш повече от стек цигари - греда. 30 часа разпити. Да видим дали макетата няма да се усетят, че не може все да си наопаки. А пък е напълно законно !
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
забелязъх такива ВАРАДИНОВ (котито са яврей и са против българското население как искустно ни баломосват главите , че яврея Асен е и хамерикански джипси прави нещо за хазната а българия - напротив нищо няма да стане той си диверсат както кироtъпото
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То ако да плащаш всичките данъци и пак да си милионер единствения вариант е да консултираш държавни предприятия.
40
1
 
0
 
! Отговори
Частник Чорбаджия преди 4 месеца
До ВарадиновНа държавна службичка си нали? Никога няма да успееш в нищо, защото не ти стиска. Продължавай да злобееш и завиждаш.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Варадинов -32 - е колко съвестно да работи Била? Като разбереш че и там както и навсякъде другаде подменят сроковете на годност на храните ще ти стане ясно колко са съвестни.
38
3
 
1
 
! Отговори
Смърт на австрия! преди 4 месеца
Трябва да ги закрият а Асен да обяви война на Австрия и да пратим танковете към Виена!
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ПП ще пращат мутри пред Била да бият хората които пазаруват от там. Само гледайте
36
1
 
6
 
! Отговори
Гащник преди 4 месеца
Манафик да започне да проверява Милионите фалшиви ТЕЛКОВЕ ,милионите кухи празни щатове в общини министерства ,източващи реални пари, милионите дублирани длъжности и министерства с безполезни Ттъртеи иСзвине от месоомбинат Бълхарска к0чиня
35
0
 
5
 
! Отговори
Истината! преди 4 месеца
Проверката е висша форма на доверие!
34
2
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 4 месеца
Точно така. Аз отдавна ги бойкотирам тези два обекта! След като искат да има граница, нека да е така за техните стоки. Пък да си ги вкарат с кораби ако не им изнася. Оппп. Ми то няма море до там. Е какво да се прави.
33
0
 
6
 
! Отговори
Да ама Не преди 4 месеца
До Селски бек Т Маркет Да ама е на един пълничък господин дето сега ще става председател на партия....
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Браво на Асенчо, да провери също и EVN електроснабдяване, те държат цяла южна България, да провери за фашивите инвестиции и ремонти, всички пари отиват в Австрия, както BILLA, A1, ОMV и те са същите, те затова са тук за да ни дерат кожите , а сега ни унижават шенген.
31
0
 
13
 
! Отговори
Селски бек преди 4 месеца
Да проверят т-маркет , тази верига е опасна за всеки човек !!!
30
0
 
3
 
! Отговори
Ако има преди 4 месеца
действително някакво специално отношение на бг администрацията към австрийските превозвачи, това означава, че правителството ни не си е на мястото. Така противоречия между европейски държави не се уреждат. Мехурчестият плъшок да излезе с официално становище пред обществото с което да покаже, че ние сме Европа и работим, и се отнасяме с еднакво европейско отношение към всички, а не да отговаря по нета на предварително зададени детски въпросчета и това да го има като голям успех на сглобените.
29
15
 
6
 
! Отговори
Варадинов преди 4 месеца
Кокоран пак не търси където трябва. Била и големите търговски вериги работят съвестно - плащат осигуровки, издават касови бележки, плащат данъци. Трябва да се погнат малките търговци които работят 95% в сивата икономика. Кварталния бакалин откъде мислите има за новичка кола? Ами скатава дедесе понеже днес прави оборот 1000 кв, а издава касови бележки за 50. За магазините за строителни материали да не говорим,там касовите им апарати са хванали паяжина понеже няма кой да ги санкционира.
28
2
 
5
 
! Отговори
asd преди 4 месеца
кво е OMW?