Приоритетите на ГЕРБ – Шенген по суша и членство в еврозоната

Партията на Борисов продължава с ангажиментите си във властта
Обновена: 11 яну 2024 10:26 | 11 яну 2024 09:42, Камелия Цветанова
51
Приоритетите на ГЕРБ – Шенген по суша и членство в еврозоната
Снимка: БГНЕС

Приоритетите на ГЕРБ през настоящата сесия в НС са работата по ПВУ, усилията за пълноправното членство в Шенген и еврозоната. Те бяха очертани от Теменужка Петкова в декларация на партията в първия работен ден на депутатите за 2024 година.

"През миналата сесия двете големи задачи бяха бюджетът и конституционните промени и двете задачи бяха изпълнени. Отчитам този факт като добра основа за стабилизация на политическия и икономическия живот. Това е постепенно връщане към нормалното функциониране на държавата", каза тя.

По думите й промените в Конституцията създадоха възможност за оформяне на широко и ясно мнозинство в НС.

"Считаме този факт и за наш успех, защото нашето основно послание беше постигането на стабилно управление. Политическата стабилност е само основата, тя е средство, а не цел. ГЕРБ потвърждава ангажиментите, които са поети в управлението“, каза Петкова и акцентира върху ротацията на премиерите през март.

"Трябва да сме максимално откровени с обществото. Бягането от нормалните форми за политическо взаимодействие каквото е коалиционното споразумение не съдействува за повишаване на доверието. Надявам се, че ротацията ще ни даде възможност да наричаме нещата с истинските им имена“, настоя тя.

Кадри от първото парламентарно заседание за 2024 година вижте в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ако съм австриец никога няма да пусна гангстерска и корумпирана бг в шенген, никога
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По-добре война да стане, отколкото да се изпълнят тези два ориоритета!
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Колкото повече грозно се натягате толкова повече в магнитски ще влизате и по- малко в шенген и еврото!
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Той Боко още 2009г. ни обеща Шенген ама нанай.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Герб удържа СГЛОБКАТА , заради главите на магнитския Пеевски , и Барселоната на Баце .
33
1
 
6
 
! Отговори
мак преди 4 месеца
Оня от банкя се криеше като мишок, когато хората протестираха срещу него, ми-сирките му задавах само удобни въпроси, а тая ще ми говори за откоровеност към обществото. Да каже откровено, къде ще приюти ор.ди върнати от ес и всякакви нови тълпи. Не вярвам, че драгия избирател иска шенген на тази цена, която трябва да плати заради егото на управляващите.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ГЕРБ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ИНАТЯТ В ПРОВАЛА СИ САМО И САМО ДА СА ВЪВ ВЛАСТТА
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ПРИОРИТЕТ НА ГЕРБ Е БАНИЦАТА! КАКТО И НА ОСТАНАЛИТЕ.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
гоуеми евроатлантици станахте, строители на патока.... преди духаше източния вятър и натам си въртяхте газа, сега духа от запад и веднага го обърнахте натам...
29
2
 
3
 
! Отговори
Боко с дупето широко преди 4 месеца
Боко активно се бори България да не приеме еврото и да не влезем в Шенген. Причините - при евро българските банки минават под надзора на ЕЦБ, при Шенген европол може да разследва наркотрафика на Боко през Капитан Андреево и далаверите със застраховките на покойният Алексей Петров нямаше да минат. Сега е притиснат от опасността да влезе в Магнитски и го е шубе и няма против. Вероятно и за това поръча Алексей Петров - заради конфликт там.
28
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Незабавно провеждане на референдум за еврото защото народът не иска фалшиви валути. До 10 години ЕС и еврото изчезват от хоризонта. За какъв ЕС става дума щом премиер на Англия е индиец, премиер на Франция е хомосексуалист , а този на Германия скоро ще го изнесат със тракторите и комбаините от властта ? На такъв ли ЕС трябва да се кланяме и да вкарваме валута без грам покритие? Няма нужда бъдещето на България е в БРИКС с най развитите страни от света.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анти Тяло преди 4 месеца
Едни и същи безполезни и по-скоро вредни приоритети, като на ППДБ. Това здравеопазване, образование, пенсионна система, енергетика, сигурност, корупция, престъпност, инфлация и прочие... това всичкото цъфти!!!
26
0
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 4 месеца
Боко ядеше тортички с Курц и ако Шенген му беше приоритет щяхме сме вътре
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Днес в една медия се мярна информация, че в момента България внася ток!!!! България от десетилетия не е внасяла ток, сега внася вече ток !!!!!
24
1
 
4
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 4 месеца
Аз съм демократ, най ме кефи пеефски да ме клати, и Бойко изпрахме, сега го центрофугираме да поизсъхне! Аз бях против ДПС, мафията и ГЕРП - но, вече работя с тях, те ме онодат, аз се кефя, щото съм демократ, като кирчовците, кокорчовците и Христо Иванов - обичам да го поемам!
23
2
 
10
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 4 месеца
Хей, демократи - харесва ли ви Пеефски да ви клати ?!? И още как - извика Атанас Атанасов, след като извади пеефския шпек от устата си ...
22
6
 
6
 
! Отговори
www преди 4 месеца
Кратко и ясно! А това е приопитет и за всеки нормален българин, който работи и иска да подобри начина си на живот! Ама платените драскачи, те за жълти стотинки всеки ще оплюят, а нормалните нямат време за плюнки, те работят!
21
3
 
10
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 4 месеца
Алоо приоритетните нахранете хората!
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ВЛЕЗЕ В ШЕНГЕН, НЯМА ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРОЗОНАТА, НЯМА ДА ВЛЕЗЕ В ОИСР.
19
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До 12 Съдът в Хага нищо няма да реши. Израел е единствената държава заплашвала ЕС с нюк, ако и пречи, налагайки санкции. Факт.