Плевнелиев: С действията си държавният глава наруши Конституцията

Според него голямата цел на това правителство е влизане в еврозоната
27 яну 2024 14:11, Елка Василева
235
Плевнелиев: С действията си държавният глава наруши Конституцията
Снимка: архив, БГНЕС

С действията си държавният глава за пореден път наруши Конституцията. Румен Радев взриви независимостта на Конституционния съд. Той няма право да казва на съда какво трябва да прави. Това коментира президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев пред Нова тв.

Още по темата
Той уточни, че е бил леко изненадан от решението на НС, което е фиксирало срока с мандатността на конституционните съдии. „Дали е седем или девет години, каква е разликата? Нека съдът да реши сам. Браво на депутатите, че направиха публична процедура, в която имаше изслушване”, уточни той.

По думите му Десислава Атанасова е била 15 години в политиката. „Ако Румен Радев посочи един скандал, в който тя е забъркана, доказателство за липса на интегритет, щяхме да го чуем. Оказа се обратното, Румен Радев като символ на политическото заяждане. Познавам Десислава Атанасова, тя е била в НС, председател на парламентарна група. През нея е минал всеки закон. Тя е много компетентна в това”, добави Плевнелиев.

Според него „некоалицията” е форма на сътрудничество между политически партии, която постига резултати. "Няма какво да се крием и да кажем, че ДПС не са важни, те са важни. ДПС са системна партия. Те в момента играят позитивна роля, че подкрепят правителство, което върши добра работа за България. Резултати вече има – влязохме в Шенген. Ние сме вътре в системата", каза той.

По думите му голямата цел на това правителство е влизане в еврозоната и то трябва да бъде подкрепено. „Не трябва да има никакви извънредни избори, докато не влезем в еврозоната”, допълни Росен Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
4
 
28
 
! Отговори
уточнение преди 4 месеца
Срамувам се само като си спомня ,че "булонката на Тиквата" ни беше президент.Дори жена му Юлияна се срамуваше от глуповатия вид и невзрачността на Плювналиев , и не искаше да се показва с него.
130
3
 
27
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
ПлювнАлиев отново даде мнение за което не беше питан! Най-слабият президент на България за 1300 години
129
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тази мижитурка защо го пускат да лае всеки път, когато трябва да се плюе по някой проявил отговорност и разум?
128
2
 
23
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 4 месеца
От сутринта крадливия *** Плюв и разгонената Деса натрапват глупавите си физиономии и фъфлят небивалици.Плюв е противно и нагло същество ,което Боку шибаше по пилешкия врат редовно.А Деса просто цепи мрака с простотията си.Защо въобще ни занимавате с този безполов плъх и мнението му?
127
3
 
22
 
! Отговори
Деди преди 4 месеца
Най-слабият и мразен президент след Промените! Този (Перчем)лиев по-добре да мълчи под фустата на "телевизионерката" и да не се изявява като поитически медиум! Времето му отдавна приключи!
126
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Плевналиев сигурно знае защо Борисов и Доган го смениха с Румен Радев.
125
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Плевнелиев е представител на плям*пащата политическа класа, която беше усвоила плям*пането още от комсомола. Плям*пащите комсомолци лесно инфилтрираха ЕС структури. От въпросните се възползваха плям*пащите американски политици като военнопромишленият комплекс на САЩ използва тях за димна завеса. Какво ще изскочи зад завесата е въпросът, когато в ръцете на мъже под пагон има толкова много сила?
124
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 125: ние няма да се сбием, ако Турция анексира български територии с турскоговорящо население с турско самосъзнание. Ние само ще протестираме пред ООН, пред ЕС, пред САЩ.
123
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Налъм, утре как е прогнозата?
122
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой те пита бе?
121
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Една дума характеризира Плевнелиев и една Радев. Няма нужда да обяснявам за кого е положителната и за кого е отрицателната.
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Начимбереното магаре пак цвили с надежда Борисов отново да го вкара в играта, замалко поне!
119
0
 
7
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 месеца
До Дали?! 121 Не съм чул да има такава клауза в НАТО ,какво да се прави ако се сбият две натовски държави.
118
1
 
12
 
! Отговори
Лицемера Плювню преди 4 месеца
А не направи ли същото по време на клетвата на Марковска,Боково магар?!? И кой то разреши да изпълзиш от 6унището,без да попиташ Банова за разрешение?!?
117
5
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 месеца
До Урко 108 Пълен и кръгъл дурак , казваш ? Нещо като Путин , нали ?
116
1
 
23
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
Най-гнyсния президент ,който сме имали - Плювналиев.
115
0
 
7
 
! Отговори
Дали?! преди 4 месеца
Според евроатлантиците: ако турски сухопътни войски влязат в БГ райони с население с турско самосъзнание, ДАЛИ натовските войски ще влязат в пряк сблъсък с турските?!
114
1
 
14
 
! Отговори
Точен преди 4 месеца
Плевнелиев - фарс 1 в българската политика. Гнус 1 за жените.
113
15
 
1
 
! Отговори
Така е .. преди 4 месеца
Умен човек.
112
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
България е окупирана държава. Въздушното и пространство е на разположение на Турция. На територията и са разквартирувани чужди войски. Всеки момент ще се случи нещо неприятно с териториите на Българската държава. Турските военни не са *** и няма да пропуснат възможността да приобщят максимум територии. На фона на това и Радев и Плевнелиев са и*д*и*о*т*и.