Пеевски за Радев: Диктатурата на мистър "Кеш" свърши, изкарах го от уюта

Да не се крие с имунитета си, защото скоро ще падне
Обновена: 29 яну 2024 15:58 | 29 яну 2024 15:57, Петър Бойчев
526
Пеевски за Радев: Диктатурата на мистър "Кеш" свърши, изкарах го от уюта
Снимка БГНЕС

Чакам Радев на терена, ръкавицата е хвърлена. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

"Изкарах го от удобния комфорт на уютния кабинет. Той излезе, каза, че ще прави партия. Чакам го на терена", заяви Пеевски.

"Не може да стои в уютното кресло на президент и да злоупотрябва с институцията и в това кресло да се крие за пълния си имунитет", категоричен бе той. Според председателя на ПГ на ДПС имало възможност президентският имунитет да падне "съвсем скоро".

Още по темата
"Ще чакаме имунитета му съвсем скоро да падне. Ако внимателно прочетете Конституцията, има си процедура за сваляне на този имунитет. Нека прокуратурата ни даде данни да видим има ли нещо, няма ли нещо. Нищо не твърдя".

Попитан дали се обмисля импйичмънт, Пеевски каза, че "нищо не казва". Той обаче щял да очаква отговори от прокуратурата. Той допълни, че информацията, с която разполагал, била публична: "Тя е по медиите, всички пишат - никой не обръща внимание", коментира политикът.

Относно думите на президента Радев, че трябва компетентните органи да дадат информация за казусите ББР, БТК, Булгартабак и др. Пеевски коментира, че се „радва по всичките казуси да се излее пълната информация“. „Не мога да разбера обаче прибързания отговор на прокуратурата. Още не съм си подал питанията към органите за “пътя на копринката” и тъмните казуси в президентството. Ще си пусна питанията до час, а те отговориха толкова бързо, че няма абсолютно нищо за съветниците на президента”, обясни Делян Пеевски, след което призова да погледнат медиите и да видят какво се говори там. „Наблюдавам, че никой не прави нищо по темата. Николай Копринков не го ли знаете? Сега има много неща в медиите, но никой не реагира”, смята председателят на ПГ на ДПС.

Той е категоричен, че институциите трябва да заработят, да има отговор на всички казуси и хората да бъдат спокойни. „Всичко да се проверява. Чудесно е всичко, което казва и мистър „Кеш“ да бъде проверено”, обясни Пеевски, визирайки призивите на президента Радев компетентните органи да проверят случаите КТБ, Булгартабак, Гебрев и ББР.

„Диктатурата на мистър „Кеш“ свърши“, категоричен е Делян Пеевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
392
3
 
9
 
! Отговори
Боян преди 3 месеца
Крадев??? Ти добре ли си? Дебелия и Боко ошушкаха държавата докато ти си играеш на стикерчета в мрежите...я бегай оттука..."Присмял се хърбел на щърбел"!
391
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ОЩЕ ИМА КИСЕЛО ЗЕЛЕ ЗА ТОЯ
390
22
 
9
 
! Отговори
Striker преди 3 месеца
Откакто влезе в Магнитски, Шиши е нов човек! Но ми харесва! М ун >ьо Крадев е национален предател и разединител.
389
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наивник е Пеевски! Каквото и да направи неприлично и гротескно- пак няма да го размагнитят! Някой го лъже и му гледа тъжния сеир!
388
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Борисов,Киро,Танас разградски,пуснаха нереза от ***,той хукна да ръфа всичко по пътя си,а те доволно протриват ръце,доволни,че са хранили добро животно.Пред очите на ония тримата,един разюздан елемент,ще събори държавата,само и само да угоди на задокеанскато посолство у нас.Киро,каква я мислихме,каква излезе!? Криеш се зад колоните на НС от журналистите като като лалугер,забелязал змия съмсем наблизо.
387
3
 
27
 
! Отговори
ххх преди 3 месеца
Откакто стана председател на ДПС се взе много на сериозно. Разпорежда се като султан кои какво да говори и щом не му изнася казаното командва МАРШ но на трибуната не излиза. Голямо самочувствие има за да говори той за корупция. Той и приближените му затова ли работят по нова конституция за да премахнат единствената пречка президенството и да вземат цялата власт. Тогава вече никой няма да посмее да им търси сметка.
386
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
айайай чипираното прасенце не се уморява да кв8ичи след посещението си в сащ-явно много як са му го набили и горкото няма избор -а ние българите какво сме виновни че крал в неусвес и го белязали с магнитски-и сега ще ус0ира страната ни за да прескочи коледните празници
385
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имотите които скри от Магнитски трябва да бъдат конфискувани.Лоения плъх трябва да виси с главата надолу на Цариградско.
384
3
 
26
 
! Отговори
Пена преди 3 месеца
Крадецо вика ''дръжте крадецо!''
383
25
 
6
 
! Отговори
3-ТИ МАРТ преди 3 месеца
ПЕЕВСКИ МИ СТАВА ВСЕ ПО-СИМПАТИЧЕН.
382
7
 
34
 
! Отговори
Име преди 3 месеца
Да се смееш ли, да плачеш ли с този kлoyн?! Не подкрепях Румен Радев, но смятам,че е крайно време да вдигне армията и да се приключва с този цирк!
381
1
 
30
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 3 месеца
Каква ръкавица какви пет лева. Ако след президенството,Радев направи партия той въобще няма да се занимава с Пеевски,защото той е господин Никой. Той няма дори собствена партия,а е сложен начело на ДПС по волята на Ахмед Доган. Пеевски да не забравя,че е временно на този пост. На същия пост преди него имаше други две кукли,които като бяха достатъчно употребени ги смени като носни кърпички. Пеевски е третата носна кърпичка на Доган и ще бъде изритан,котато господарят му реши.
380
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От Османизъм - задължително да приемам мюзюлманството и от Комунизъм - задъжително да си премахвам Българската - Християнска Вяра .... Избирам "Свобода на Словото!
379
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бог, Цар, Отечество, Разум, Вяра, Надежда и Любов са основата на Българина и България! Останалптп е Шарлатинизъм, Османизъм Комунизъм и АлаБанизъм - разделяй и владей!
378
0
 
19
 
! Отговори
Сфинската корупция преди 3 месеца
На ала бала от 34г. няма наяждане тая гад безродна помия.
377
2
 
27
 
! Отговори
Президентът Радев преди 3 месеца
Ще е президент,до като народа реши!Ти си НИКОЙ,г-н за 3 дена не можеш да решиш,КОЙ,КЪДЕ,КАКВО че, утре с ала бала и си канАЛА?
376
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ТОЗИ ДА ГОВОРИ ЗА ЗА КОРУПЦИЯ Е ПОВЕЧЕ ОТ ОТВРЪТИТЕЛНО
375
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прокуратурата си отвори малко устата за руските зулуми в България, но не смее нищо да каже за мистър Кеш.
374
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мистър русофилски юмрук ли е мистър Кеш?
373
2
 
31
 
! Отговори
Точен преди 3 месеца
Народът е виновен, гласува за предателите от сглобката.