Сачева с тежки обвинения към ПП-ДБ: Насилие и брутален пазарлък

Те искаха да обърнат спецслужбите с хастара навън
28 мар 2024 09:16, Петър Бойчев
82
Сачева с тежки обвинения към ПП-ДБ: Насилие и брутален пазарлък
Снимка БГНЕС

Тежки обвинения отправи към доскорошните си партньори в управлението от ПП-ДБ зам.-шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

ПП-ДБ говорят за домашното насилие, но по отношение на служебното насилие са номер едно в българския парламент, заяви тя пред Би Ти Ви. Като примери за служебно насилие тя даде позициите, че всички промени в закони, които предлага ГЕРБ, задължително са лоши, а тези на ПП-ДБ задължително са добри.

Тя индиректно обвини ПП-ДБ за конституционния хаос, който се създава от новите текстове за назначаване на служебно правителство. Ден по-рано Христо Иванов от ДБ твърдеше, че текстовете за списъка на потенциални служебни премиери са били предложени от ГЕРБ и ДПС. "Има стенограми и протоколи, върнете се и прочетете", коментира Сачева неговите думи.

"Нямаше да говорим за проблемите в конституцията, ако обръщахме малко повече внимание на разумните решения. А не всичко, предложено от ГЕРБ, да е лошо, а всичко от ПП-ДБ да е добро. Уморих се да ме обвиняват", заяви още зам.-шефката на парламентарната група на ГЕРБ.

Тя обвини ПП-ДБ в постоянно изменение на законите заради конкретни хора. И даде пример с промените в конституцията, които ограничиха правомощията на президента заради отношенията на ПП-ДБ с Румен Радев.

"Не е нормално три години да говорим колко е важно да приемем конституция и в момента, в който е приета, да говорим какви проблеми създава. Взели сме политическо решение да ги подкрепим, но нямах вътрешното убеждение, че всичко, което се предлага, е работещо", коментира още Сачева.

Преговорите за министри са били брутален пазарлък, заяви още Сачева, която бе в преговорната група от страна на ГЕРБ. Кирил Петков постоянно говори за сделка, това не е пазарна демокрация, каза още тя.

Не е ясно кой е лидерът в ПП - Асен Василев или Кирил Петков, добави Сачева.

Много е важно как сме били облечени и колко пъти сме излизали. А предложихме седем страници, които Кирил Петков нарича щуротии. Но ние предложихме принципи, не пазарене, каза Сачева. Тя описа действията на ПП-ДБ като пазарене да се дели БЕХ, да се разделя ДНСК от регионалното министерство.

Искате ли специалните служби да бъдат обърнати с хастара навън за един месец и да бъдат назначени нови хора, попита Сачева по адрес на желанията на ПП-ДБ за скоростни промени в специалните служби.

Сачева обясни, че за ГЕРБ е все едно дали изборите ще са две в едно, както настояват от ПП-ДБ или на различни дати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от Политика
Минчев: Заявките на ИТН бяха да върнат мандата неизпълнен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сачева е толкова елементарна, че начинът на съществуване е елементарен. Трябвало е да стане учителка, но е станала ченгел на шесто и е поела по пътя на клати краката цял живот за държавата заплата, две министерства, две партии, двама мъже, поне едно дете да имаше да й каже истината в очите.
71
1
 
4
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 4 седмици
Тази неадекватната герберска калинка нарича "служебно изнасилване" нормалтите коалиционните преговори между бъдещите политически партньори?! Често е трудно да се вземе решение и се обсъжда дълго време!! В Германия тези коалиционни преговори потякога траят 4 месеца. Всяка партия иска да има думата в колкото се може повече министерства и така е по света! Преговорите се водят тайно и коалиционните партньори не се обиждат, клеветят, злепоставят, а подхождат с политшческа култура!!! За разлика от БГ.
70
3
 
5
 
! Отговори
Мара преди 4 седмици
Поредната калинка ли е, калинище ли е като гледам, че е съизмерима с бъчвата ДП, която ще ни надува главите колко чисти са от ГЕРБ. Няма спиране да говорят глупости.
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
сачева ся ко ша работи кат я съкратиха от парламенто - да идва у наща фирма за бачкер-ша я пратя на строежа да носи цимент и туули на майсторите, че я гледам здравичко добиче
68
4
 
4
 
! Отговори
as преди 4 седмици
Казват, че и те трябва да лапнат, и вие не сте доволни от това + боцко е мрисен до гуша!
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Очерняща кампания която продължава и до днес а тези облачните кой и е казал че са белии защо със всички сили средства се натискат да управляват откъде накъде аз ще се прекланям пред едни дето видно лъжат и разрушават всичко тук
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И като пишете за службите за лошите за добрите вие от кои сте от НАЙ ли и защо ще се самоопределяте кое ви дава това право
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всичко е направено с цел едни да изместят други това е
64
5
 
9
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 4 седмици
Ау коллко са лоши ПП ! Искат да обърнат службите с хастара навън! А пък тези наши служби как хубаво си работят !Направо перфектно ама за герп и дпс,нали ?герп казват не пипайте службите и съдебната система,те са наши! Другото не ни интересува!
63
1
 
5
 
! Отговори
Шаши преди 4 седмици
Направете изборите 3в1.-избори за Столична община.
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ей, Бочката пусна сички калинки да реват по медиите. Даже с по 2-3 статии едновременно!
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 57 Няма нужда от очерняща кампания срещу Герб. Герб се самоочерниха до края на съществуването си, т.е. до края на Борисов.
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тази жена е нещо гълъб Донев, цял живот си клатила краката в министерството на образованието, в министерството на труда и социалната политика, само заплата получавала, нищо не свършила освен да гледа с блудкав поглед
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Леле колко ниско може да паднат някои и тези живеят тук Леле
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Никой от герб не прави изявления без заповед и позволение на борисов. Под Сачева с тежки обвинения разбирайте борисов с тежки обвинения.
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Госпожа Сачева стана по-зле от госпожа Цачева. Зарязала майка си на грижите на ромите заради алигбегов и Борисов, какво са й обещали ? Посланическо място? Изключително меркантилна жена
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До софиянец гнусотии е това което пишеш
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До възмутен здрав прав мъж си има много работа не обвинявай другите искаш да лежиш имаш ли професия образование тогава работи виновен бил незнам КОЙ си на незнам кого си
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Момчетата облачните имат 30 депутата и никой и нищо не е изпирал ОТ 3 год има очерняща кампания срещу ГЕРБ и Борисов защото години управляват а едни от нафталина костовисти искат и те да управляват и заедно с облачните и платените протести от божковистите се стигна до тук А никой не го интересува държавата
53
2
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 4 седмици
И на тази сьм сьрбал попарата -имах нещастието да остана безработенДаваха ми -155 лв обезщетениеРовех по кофите за да мога да ям нещо и да платя сметкитеКойто и да е на власт само не и герб никога повече - затова се моля