Борисов: Говорихме си как ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС ще са блок 10 години

Парламентът носи отговорност за служебния кабинет, обяви той
Обновена: 17 апр 2024 10:17 | 17 апр 2024 10:17, Инна Ангелова
330
Борисов: Говорихме си как ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС ще са блок 10 години
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза пред журналисти, че философията на Конституцията е била направена така, че ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС да носят отговорност. “Нека бъдат любезни колегите, да не се махат толкова лесно и да казват, че нямат отговорност към това, което сътворихме.“

„Когато гласувахме Конституцията, си говорехме как ще сме един блок за следващите 10 години - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС“. „В първите дни на Конституцията бях там, когато за правосъден министър Пеевски предложи Христо Иванов. Той отказа и Пеевски предложи Славов, какви са аргументите - не знам. Оттам нататък сътворихме това, което приехме“, посочи Борисов.

Борисов допълни, че за това правителство отговорност носи парламентът. ГЕРБ носи отговорност за министерството на отбраната, защото Запрянов е техен кадър. “За всичко друго не носим отговорност”, допълни политикът.

„Съвестта ми е чиста, ако назначат Даниел Митов, ще кажа ГЕРБ носят отговорност за външната политика“, заяви бившият премиер. За Кирил Вътев Борисов каза, че има добри отношения с него.

На 15 април служебният премиер Димитър Главчев предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предложението до президента Румен Радев той предложи поста да заеме Даниел Митов.
Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите, от друга.

А вчера стана ясно, че Главчев предлага още една персонална смяна в състава на служебния кабинет - Кирил Вътев да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов. В предложението си до президента Румен Радев служебният премиер посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи Пеевски е предлагал министри, браво. Оставете го банкянският да говори и сам всичко ще си каже.
15
1
 
25
 
! Отговори
Стига вече! преди 1 месец
Това уж "служебно" правителство не беше ли избрано да съществува само до изборите? Те се разшетаха, като че ли ще векуват.
14
1
 
28
 
! Отговори
Какъв блок ,бе преди 1 месец
Баце?Ти и Шиши сте блок повече от 20години
13
4
 
36
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
Време е този сикаджия, обрасъл с лъжи, кражби и предателства да бъде отстранен от властови позиции. Той е виновен за Сглобкката, той е виновен за нелепите промени в Конституцията и за въвличането ни в войната на САЩ срешу Русия ( за сега само с материални средства ). Крадецо, обичат те само мошениците от т.н. ти партия.
12
0
 
28
 
! Отговори
Цитат преди 1 месец
"Малко от седмица след назначаването на служебното правителство на надпартийния Главчев, Буци се затръшка и нареди на Главчев външният му министър да бъде заменен с надпартийния междупартиен пътешественик Даниелчо Митов, последно допълзял до поста зам. председател на герб, така: ако Димитър Главчев не се съобрази с препоръката ми, "ще направя да се съобрази впоследствие". При тази закана от мафиотски тип смъртно изплашеният надпартиен Главчев се затича и още преди полунощ предложи на президента тази смяна."
11
2
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Сикаджийския макак от банкянско и Шиши са решили да откраднат и вота в чужбина като сложат за външен министър техен човек и предлагат на Резидента изгоден пост за неговия човек. Да видим дали путинската им обвързаност и общата им далавера ще проработят ...
10
1
 
34
 
! Отговори
мдаа преди 1 месец
Значи направили Конституцията за себе си, а не за България. Така я съсипаха, че да могат да си управляват поне 10 години. И про3333така сам си признава, не се усеща какви ги говори.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един от създателите на Софийски имоти
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Създателя на голямата бездънна каса Топлофикация София. Поддържаща ГЕРБ
7
1
 
31
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
"Говорихме си как ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС ще са блок 10 години." - Та това е политико-картелна злоупотреба с (и заграбване на) власт! Нечувано! По тая схема можеше и за 100 години занапред да се договорят! Това не е демокрация...
6
1
 
18
 
! Отговори
Ехее, как лети преди 1 месец
времето, а? 10 години минаха ей така, само за няколко месеца! :D
5
0
 
34
 
! Отговори
Али Баба преди 1 месец
Ей, смятали са да са сглобка 10 години. То освен, че орязахте президента, да бяхте забранили и изборите направо!
4
9
 
31
 
! Отговори
ПП/ДБ преди 1 месец
Гласуваш за ПП/ДБ и получаваш ГЕРБ и ДПС за разкош.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Външният министър не е кукла да го сменят през два дни!
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато гласувахме Конституцията, си говорехме как ще сме един блок за следващите 10 години - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС----Ако членовете на ДСБ не линчуват Атанас Атанасов, Христо Иванов и цялото ръководство, то те никакви членове нямат.
1
4
 
23
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
И това, ако не е заплаха - обещание. Кое?