Даниел Митов отказа да е външен министър

Той изрази разочарование от ПП
Обновена: 19 апр 2024 11:16 | 19 апр 2024 11:16, Нели Христова
96
Даниел Митов отказа да е външен министър
Снимка: БГНЕС

Искам да благодаря на служебния премиер господин Главчев за доверието. На господин Борисов, разбира се, че подходи с разбиране към евентуална моя роля във външно министерство. Аз приех, не защото това е самоцел за мен, бил съм външен министър, не е там въпроса. Въпросът е, че в тази ситуация държавата трябва да има ясен външно-политически курс, който да е проатлантически, пронатовски. В това е въпроса. Това заяви пред журналисти Даниел Митов, който бе спряган за външен министър.

"За мен е ясно, че не бива да се превръщам в ябълка на раздора. Да не съм фигура, която разделя обществото и да пречи на институциите да си вършат работа. Затова със сигурност оттеглям своето одобрение за това да бъда външен министър."

Той изрази разочарование от ПП, че са подкрепили Радев и увери президента, че той има подкрепата, както, когато е бил преизбиран, така и сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много ясно,боко тиквата така му е наредил...да сложат някой мишок от службите,без това там е пълно от такива артисти които се крият..
77
0
 
1
 
! Отговори
До болка познато преди 1 седмица
Това е поредното "навеждане и хващане за палците" на татаро-печенегите, населяващи територията на съвременен ***, пред треторазряден потурлак изпратен от резиденцията на Падишаха ни, живеещ край река Потомак . . .
76
0
 
0
 
! Отговори
Приказка преди 1 седмица
Митовино отказал(а) като разбрал колко големи пораснали носовете на Бойкотино и на Главчокио....
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Предлагаме бившия министър на финансите на по за външен министър,голяма далавера ,няма 3 милиона от бюджета ,1 милиард от фонд енергетика и все още не е казал къде са милиардите но и никой не го пита ,а требваше да бъде арестуван до сега
74
0
 
2
 
! Отговори
Хах преди 1 седмица
Защо бре Митов, оти се отказа, сега главчо остана без план Б и ко шъ праим?
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Смяната на външния министър е свидетелство, че правителството е политическо, а не експертно, както се очаква от едно служебно правителство. Тя е израз и на неистовия стремеж на ГЕРБ да овладее и държи всички лостове на външната политика и с непрестанни клетви за евроатлантическа солидарност и лоялност да си гарантира индулгенция от западните партньори, това се казва в позиция на Българското дипломатическо дружество.
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В петърч гласовете за герб ги урежда кмета - бившя охранител от Ипон, който хранеше кучетата на Баци в Банкя, с което си заслужи кметското място!
71
0
 
4
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 1 седмица
Баце вече няма да иска нищо от служебния кабинет. Достатъчно му е, че шефа на МВР е този, който е и ще уреди купуването на гласове из цялата страна безпроблемно за герп! Това е най-важното. А и за ДПС също! В село Опицвет няма ните 2 турчин, а ДПС е 2ра сила - всички знаме кой плаща там! Пожарната му викат!
70
0
 
8
 
! Отговори
citoyen преди 1 седмица
Аре бе Дани! Нали беше готов да го поемеш...поста! Много съжалявам че няма да го поемаш, но не плачи - ББ ще ти даде възможност да го поемаш по-нататък.
69
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къдравата Сю си придава важност, ще кажеш, че нещо зависи от него.Пеевски му свирна да излезе от къщичката за кученца, която представлява ГЕРБ, за да го нахрани и него малко и Дани Сю почна радостно да мята опашка и да подскача. После се разбраха друго с Тиквата и Чорапа и Пеевски му би един шут на гербавото кученце да се прибира обратно в къщичката от където е изпълзяло, горкото. Отново ненахранено, но и отново изгаврено и унизено.Пеевски буквално се гаври с гербопитеците хахахаххахаха
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на Радев, но нямаше избор иначе за него беше политичко самоубийство
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами къде ще ходи, след като Борисов и Пеевски са му наредили.
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Предлаганият за нов външен министър сегашен зам.председател на ГЕРБ Д. Митов в предишното му битие на този пост се помни основно с провала кандидатурата на И. Бокова за ГС на ООН и на уникалния за страната ни шанс българин да оглави основната световна организация, както и с отказа България да заеме полагащото й се място на непостоянен член на СС през 2018-2019 год. в полза на Полша по неизвестни причини. Очевидно на времето президентът е имал своите основания да откаже указ за назначаването му
65
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пак съвпадение на Митов и Борисов. Празноглавчев също пак има съвпадение с Борисов.
64
0
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 седмица
Е сега вече изпадаме в конституционна криза. Ето това са последиците от великите конституционни промени. Искаха да орежат правомощията на Радев и какво направиха? Едно голямо roвнo направиха.
63
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Добре де,защо натискаха Габриел и за премиер и за външен министър,а за Главчев не можело.Той по-некадърен ли е от нея или да?
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Достатъчно беше да благодариш на Борисов,Главчев само изпълни нареждането.Да видим коя ще е следващата тайна или явна Бокова калинка.
61
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От кога чакам в България да се появи и да управлява истинско про-българско правителство!!!! Аман вече от тези измислени евро-атлантически ценности и проукраински политики. Повръща ми се от такива! Време е да мислим и милеем само за България и нейната съдба!
60
1
 
15
 
! Отговори
Сашо преди 1 седмица
Този главчо няма и капка срам и достойнство!Боко го мачка както си иска!
59
2
 
13
 
! Отговори
Махнете го тоя преди 1 седмица
Елате в статията на Лойко, да се подиграваме с него. Тая къдравата Сю е бита карта.