ДПС се яви при Радев без Пеевски, ще подкрепят кабинет на ГЕРБ

Най-логично е да бъде подкрепен мандата на победителите, заяви Цонев
Обновена: 24 юни 2024 11:18 | 24 юни 2024 11:14, Александър Попов
149

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Втората политическа партия на последните избори - ДПС, се яви на консултация при президента Румен Радев, но без своя съпредседател Делян Пеевски.

ДПС съзнава своята отговорност за съставяне на редовен кабинет. Най-логично е да бъде подкрепен мандата на победителите в тези избори, заяви Йордан Цонев в началото на консултациите за съставяне на кабинет при президента Румен Радев.

Цонев отбеляза, че заявката на малките партии за съставяне на правителство също ще зависи от волята и мнозинството на големите партии в 50-ото НС.

Той призова политиците да загърбят политическото си и партийно его в името на решаването на важните проблеми пред обществото. Цонев заяви също така, че ДПС разчитат и на ролята на президента Румен Радев като медиатор между политическите сили, за да се постигне компромис.

„Няма кой друг да бъде освен вие, нуждаем се от медиация. Надяваме се, че вие ще бъдете на висотата на тази отговорност и ще убедите другите партии. Изборите са краен вариант, а не решение“, категоричен е Цонев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Данчо Ментата, толкова турци в парламента не ни трябват.
73
9
 
1
 
! Отговори
123 преди 3 месеца
Подкрепяме, но само ако Бойко е премиер, а Пеевски - външен министър!
72
2
 
0
 
! Отговори
до Лудото Ленче преди 3 месеца
Не, оставям гласуването на такива като тебе - лудост е да правиш едно и също и да очакваш различен резултат. До сега все гласувах, но това беше. Ще чакам Радев и тогава пак ще съм пред секциите. Ама не сте достатъчно крейзитата за да вкарате Възраждане и Величие.
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До майките и баби - кожни обрезачки на малки пишлювeнца на малки дечица! ФОРМИТЕ ...НЕЗЕМНИТЕ.. Запомни и го предай на бeзкожните... Всяко съоръжение на Земята... Всяка линия начертана на Хартия.. написана Дума или Буква нарушават пространството на физическия Вакум и той реагира на това със създаването на торсионни полета(ефект на формата). Имай ... Обрезачки на в предвид, че веществото винаги има торсионно поле... в което понякога се влюбва...
70
1
 
3
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 3 месеца
Ей ....не ти увря главата,че трябва да гласуваш ,щото иначе получаваш още от същото ?!!
69
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
на тез избори вече и аз няма да гласувам. През 5 месеца избори щото някакви си 240 алчника си правят сечено като деца в 1ви клас. Я да ми са стягате.
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е Българи всички ще седите в скута на Пеевски и ще пиете мазно турско кафе да Вие е честито каквото посяхте това ще пожънете
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Негласуващите Българи патриотично да ударят едно хоро да пеят народни песни и да се радват че подариха властта на турската партия ПОЗОР
66
0
 
3
 
! Отговори
до 65 преди 3 месеца
До ууу,що ти защо стоиш в българия,щото много я обичаш,или защото само тук имаш възможност да крадеш безнаказано с г. за си,всички разбраха че зад измисления ви патриотизъм стоят интереси за мнооого пари
65
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От няколко години обяснявам на приятели и роднини, че няма никакъв смисъл да се живее в тази ска пана държава, трябва всички да се изнесем и да оставим тиквите и турците да се самоуправлявят
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички Български Комунисти и любящи ДуПеДеПеСари отивайте в Москва и се учете и Вижте как гордо там със златна петолъчка на врата се кланят на СКOПEНИЯ ОбрeзанФОЛOС висящ по средата на замъка - позлатен с откраднатото от Московията Българско злато през 1962г. Какво правите тук? Отивайте Там и там се молете на Аллах с Петолъчка в ръка!
63
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мазните пак ще се гушнат с Боко нали от една копанка се хранят,мръшляци долни и гнусни
62
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Щом ДПС и Пеевски са фактор да определят дневния ред на държавата значи много яко сме го закъсали Една сутрин може да се събудим с турски и руски републики от договора с Боташ и руската тръба нашата територия е нужда за тези интереси Радев също е инсталиран да унищожава държавата
61
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДеПеСари - Как можете парчето КОЖА - което по рождение е ВЛЮБЕНО във формата на ФOЛOСA.... да го режете и да ги фърляте на ПРAСЕТАТА? И с тоя ОбрязанФOЛОС да влизате в не се знае, знае ли се Обpязaн ли е, Не е ли обpязaн ПРЕЗИДЕНТ? Бългасркият народ си нема представа какво ОБРЕЗВАНЕ на УПРАВЛЯВАЩИТЕ ФOЛOCИ СТАВА?
60
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Данчо ментата ....повръщам
59
5
 
11
 
! Отговори
EE преди 3 месеца
Няма такива циркаджии. Още преди ротацията всичко е договорено и сега си правят гаргара...
58
5
 
21
 
! Отговори
Хах преди 3 месеца
Ало, ДПС-то каква медиация искате сега от Радев? Нали ви беше трън в очите и му орязахте правомощията, сега се оправяйте сами с гробарите! Гушнете се, вземете се и който няма и грам акъл и е национален предател нека ви подкрепя!
57
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пеефски е Премиерът които заслужавате !
56
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мафията си избра Пеевски няма как двама алфи мъжкаря да водят глутницата Борисов ще го пенсионират Бог да ни пази идват по брутални дни и години ако не се събудим от дълбокия сън и безразличието
55
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пак няма да има правителството и на есента отново избори в България на които пак малко българи сте ходят да гласуват хората се отвратиха от всички български политици в България и затова не ходят да гласуват на изборите за съжаление всички български политици в България нямат никакъв мозък и затова не могат да го схванат в празните си кухи кратуни и след изборите остават шокирани що толкова малко хора са отишли да гласуват но кои каквото си надроби това сърба.