Главчев: Моята оставка не е проблем, но политиците да излязат от помещенията с климатици

Той ги призова да отидат на мястото на бедствието
Обновена: 18 юли 2024 12:47 | 18 юли 2024 12:45, Нели Христова
136
Главчев: Моята оставка не е проблем, но политиците да излязат от помещенията с климатици
Снимка: БГНЕС

Призовавам политиците да излязат от помещенията с климатиците и да дойдат на място за какво става въпрос. Това заяви премиерът Димитър Главчев пред журналисти относно ситуацията в регионите и поисканата му оставка.

"Аз съм на място, за да видя активния пожар, който е тук. Възникват нови и нови огнища непрекъснато. Всички на терен полагат всички усилия и са герои".
 

Тя, моята оставка, не е проблем. Цинично ми звучи на фона на усилията, които полагат всички на терен и бързо се справят. По-бързо от това няма – това са хората, с които разполагаме и те действат веднага. Аз в политически нападки няма да вляза, призовавам политиците да излязат от помещенията с климатиците и да видят за какво става въпрос.

Навсякъде службите действат адекватно. Не мисля, че може да стане по-бързо при толкова много огнища на пожари. Сигурно, за съжаление, и още ще има, ако е такова времето. Всички ангажирани с потушаването може да им свалим шапка, иначе с оставките нямам проблеми", заяви Главчев.

Главчев посети района на село Отец Паисиево, който е сред засегнатите от огнената стихия, пише NOVA. На място с премиера е министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който е и председател на оперативния щаб за борба с пожарите.

Заради критичната ситуация с пожарите в страната от "Възраждане" искат оставки. На въпрос чии, лидерът им Костадин Костадинов бе категоричен: "На правителството, то трябва да подаде оставки. Главчев и Калин Стоянов трябва да си подадат оставките. Моментално, веднага днес. Очевидно като държава нямаме възможност да се справим с горски пожари".

Костадинов се оплака, че няма и хора за гасене на пожари. Самият той се включил в гасенето на един преди дни във Варненско. Кой обаче щял да помага в обезлюдените райони на Странджа, където селата са по 5-6 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе главоч. Оставката ти не е проблем. Проблема си ти. Като отидеш на място и видиш, какво? Дела трябват, а не думи. Ако не си разбрал, Премиерът трябва да решава, а не само да гледа, като теле гламаво.
107
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Боже, Боже, защо ни наказваш с такива премиер? Предишния като японско петле, скача, подскача, страдащ от словесно разстройство. Сегашния със забавени рефлекси, без решително мнение по много важни въпроси. Чака, чака, докато 1/3 от България изгоря и се сети, че трябва да се вземат мерки. Късно! Късно!
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да изберем Пожарникаря! Той единствено знае как да гаси пожарите. Но преди това трябва да се основат само две партии на пожарите - "Партия Разпалва Пожари" и "Партия Гаси Пожари", а не 15 най - различни партии и народа не знае има ли пожари или не?
105
0
 
5
 
! Отговори
Срам! преди 1 месец
Един загрижен за хората премиер нямаше да дрънка глупости, а да изиска помощ ОЩЕ СЪС ЗАПОЧВАНЕТО НА ПОЖАРИТЕ!!! Не да чака да види какво ще стане, да се анализира!!! ТОВА Е ПОЖАР, ОГЪН!!!! Хората плачат, заминали са им къщите, всичкото им, и тоя казва еми ще ви дадем по 5000 лв! Заврѝ си ги отзад! Дано най-накрая някак си пламне и София, за да се сетите там, че има и друга България, която е оставена на самотек, на мафията, на произвола, но без която и вие ще усетите дебелия, въпрос на време!
104
2
 
7
 
! Отговори
ГЛАВЧЕВ е ЛЪЖЕЦ преди 1 месец
Главчев Трябва да си подаде оставка . Трябва да има Друг Служебен Премиер - да е способен да овладее Пожарите - България има Армия и 100 000 войници на НАТО със Супер Техника .Искайте помощ от Русия .Хората си губят Къщите и Целия Труд - малко трябва .
103
2
 
9
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Ако я подаде кой ще изплаща на украйна -редовно париДокато домовете на хората горят
102
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами подай я като не е проблем..., бе, Главчо.
101
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека шарлатаните сега видят, какви "умници" натресоха на държавата с недомислените се поправки. Защо са потънали вдън земя и не се обаждат. Все сме имали аматьори в управлението, но тези задминаха дори пожарникаря по некадърност и ***-лоумност. Не го ли е срам и онзи старшинка дето ги домъкна
100
3
 
6
 
! Отговори
Тхб преди 1 месец
Кратуната никога не е виновен. Всичко е под контрол ( нищо че държавата изгоря ) и да лъжеш хората е нещо нормално нали.
99
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С един единствен хеликоптер се гасят няколко големи пожара едновременно на различни места. Това ли наричаме достатъчно техника? Има ли предварителна правителствена стратегия и подготовка за борба с природните бедствия? Има ли сериозни наказания и глоби за умишлени палежи или по -невнимание.
98
0
 
3
 
! Отговори
Леля Асена преди 1 месец
До Балканджи Йово Аз съм с Тони Парфюма на Палмата...прекарваме си чудесно и се либим ненаситно...
97
1
 
6
 
! Отговори
Главанак Главчев преди 1 месец
Кат ги гледам тез царвули с ризите с дълги ръкави и костюми при 40 градусова жега ми иде да взема една сопа по глъвътъ,по глъвътъ...
96
2
 
18
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 месец
Всеки ден гледаме някаква странна реклама на НАТО и 20 години членство на България .По време на пожарите виждаме само стара руска техника на Фронта - автомобили и летателни машини . Толкова ли не може да се изкара техника която е САЩ Производство и да се включи в Овладяване на Бедствието - един джип може събере 1 000 литра вода и 4 човека от НАТО Армията с Пръскачки и Противогази .
95
0
 
7
 
! Отговори
Анонимна преди 1 месец
Преразгледате и ако трябва коригирайте закона за обществените поръчки. За да може по-лесно да се закупува необходимата техника т.е да бъде опростена процедурата за закупуване на техника и оборудването към нея за важни сектори, като медицина, бедствия и аварии и други.
94
3
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Основният проблем са ромите, които ГЕРБ развъжда за избиратели, а българския народ изхранва като писани яйца. И разбира се контрабандата на Борисов, руски паток, липсата на върховенство на закона и липсата на гражданско общество са останалите проблеми , г-н Празноглавчев
93
1
 
15
 
! Отговори
Балканджи Йово преди 1 месец
Канадеца и Кокора къде са.Толупа също се е скатал и чака даждъ да завали.Шиши да не критикува Зелените Чорапи а да отиде при пожарите и да види дали всичко е изгоряло.
92
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев е Талибан.
91
1
 
13
 
! Отговори
гневен преди 1 месец
Миналата година, след големите пожари в Гърция и Испания, ЕС обяви че ще направи флот за гасене на пожари! Къде е? Взимат пари за емисии CO2, ама не се борят с най-големите "генератори" на такива емисии - пожарите!А когато гръцки екс-министър беше казал да повикат руските самолети, които могат бързо да гасят на големи площи му запушиха устата именно, че Европа ще има такъв флот!Да, ама НЯМА! Главчев трябва да иска помощ от Великите Европейски институции, а не да ходи за да види какво гори!
90
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спасение има - спешно да бъдат извадени от резерва 100 високопрходими машини - колесни БТР и верижни МТЛБ и да бъдат оборудвани като пожарни - инвестицията в пари ще е нищожна в сравнение с ползите които ще допринесат.Заводи в България има , които могат да направят това. А и да не се краде от парите отпуснати за това, че иначе пак ще влезем в обяснителен режим
89
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето това е балканската реалност - снима се пред опустошени къщи, изгорели разрушени села и се хвали, че бил спасил положението и всичко е наред. Сложете му очила, че май е сляп. Или политиците са слепи, или народа е сляп и не вижда жалката действителност.