Желязков: За нас не е изненада за връщането на неизпълнен втория мандат

ГЕРБ няма да подкрепи трети мандат
18 юли 2024 13:16, Нели Христова
24
Желязков: За нас не е изненада за връщането на неизпълнен втория мандат
Снимка: БГНЕС

Позицията на ГЕРБ-СДС е, че няма да подкрепи третия мандат, както бяхме заявили от самото начало, че няма да подкрепим втория.

Още по темата
Това е непроменената позиция на ГЕРБ по темата съставяне на правителство в 50-то НС, която отново бе повторена от Росен Желязков в парламентарните кулоари. Той обаче подчерта, че ако в рамките на това НС все пак се сформира мнозинство за излъчване на кабинет, то ГЕРБ ще подкрепят всички антикорупционни инициативи.

Той отбеляза, че не е спазена политическата логика спечелилата партия да управлява - при опита за съставяне на кабинет с първия мандат почти всички партии се обявили за опозиция.

"ПП-ДБ се обявиха твърдо за опозиция, но сами се принудиха да променят наратива. Виждаме доста по-умерено говорене. След толкова много избори се оказахме в ситуация да се хвалим с неуспехите за несъставяне на правителство, а не успехите за съставянето на такова", обобщи Желязков.

"Нека предстоящата предизборна кампания да е насочена към търсене на решения за стабилно управление, а не за опозициониране един на друг", призова Желязков, подчертавайки, че не вижда възможност за съставяне на правителство в този парламент.

"За нас не е изненада за връщането на неизпълнен втория мандат. Тя е дежа вю от март месец, тогава пак имаше декларация и връщане на мандата от ПП-ДБ. Нашето послание към тях е да мислим за стабилно управление в 51-то НС", обърна се към ПП-ДБ Желязков.

"Ще разговаряме с всички, с които споделяме общи европейски ценности, в политиката са важни целите, политиките и после законодателството, което трябва да ги облече в легално съдържание. Най-важно е правоприлагането", обобщи бившият шеф на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Te преди 1 месец
ТОЗИ МНОГО ГО Е СТРАХ -ЧЕ КРАНЧЕТО ЗАЕДНО С ДПС ЩЕ СПРЕ И МУТРИТЕ МНОГО ГИ Е СТРАХ
15
0
 
0
 
! Отговори
Индекс на Пригодност преди 1 месец
Стига некомпетентни политици! Време е за промяна! Индекса на пригодност - тестове за интегритет, лоялност и интелигентност на кандидат-депутатите. Да знаем за кого гласуваме! Искаме прозрачност и качество в политиката. Информирайте се и подпишете петицията за въвеждане на #ИндексНаПригодност тук: [https://peticiq/ip-bg]. Заедно можем да променим системата!Повече информация може да намерите на следните адреси:Oфициален сайт: https://ip-bg.info/YouTube канал: https://youtube
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак гласувайте за ГЕРБ.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А пък за нас не са изненада празните ви приказки,с цел да ви снимат и отразяват.
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
To тyй шe uм e нa шapлaтaнuтe, noвeчe go мaнgaт egвa лu шe goблuжaт...
11
5
 
11
 
! Отговори
РАБОТЕЩ ЧОВЕК преди 1 месец
Герберите за пореден път не могат да съставят правителство и отново ще сме на избори,но вината никога не е тяхна.ББ така и не обясни защо не иска да направи правителство с ДПС,но и никой не пита.Омръзнаха ми едни и същи физиономии да ми обясняват колко искали да работят за д-вата.Такива некадърници никой няма да търпи в частния сектор.Да сте чули да се говори накъде вървим,как се позиционираме в променящия се свят и пр.Занимават ни двама мафиоти как да си поделят парите на д-вата.
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никога с ГЕРБ-ДПС, това е все едно да сключиш сделка с дявола! Боже опази!
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Желязков, ти си пионката на Баце.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гроб е ОПГ. Шайка айдуци.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали харчат парите на данъкоплатеца, огромните заплати и всякаква друга издръжка са им сигурни, защо партиите да се мъчат да съставят правителство? Пък и "експертното" "законодателство" дотук устройва т.нар.избраници. ОчевАдно построихме фасадната "демокрация". Избирателят ще почака нови 45 години, та да чуят и неговите вопли.
6
2
 
5
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 месец
Така е Желязков. Втория мандат не е изненада. Виж, първия беше изненада. Никой не очакваше такъв развой на събитията. Работата беше опечена, имахте 122 дупетата с отпадъците от двуличие. Добре че беше хидроинженера да ви подлее вода.
5
4
 
6
 
! Отговори
Един от бан преди 1 месец
Отивай с главчев да си напечете теметата заедно с още много други. Ще отразявате кобцетрирано слънчевите лъчи директно в космоса и температурите ше паднат. Ще работите като американската харп система.
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С ГЕРБ-ДПС България няма бъдеще!
3
4
 
7
 
! Отговори
Бойко преди 1 месец
хайде да ходим да помагаме на главчев да гасим пожарите оправих климатика в пожарната работи вече
2
2
 
12
 
! Отговори
Що,бе Желязков, преди 1 месец
Ти състави ли правителство?Мария Габриел ти го каза:"Поредният изигран".
1
2
 
7
 
! Отговори
Роско Костинбродския преди 1 месец
Шокирани сме!Шок!Шок!Шок!