Радев: Няма да бавя процеса, обявявам кога ще връча мандата утре

"Политическата ни система ни е тежко заболяла", заяви президентът
18 юли 2024 17:00, Нели Христова
110
Радев: Няма да бавя процеса, обявявам кога ще връча мандата утре
Снимка: БГНЕС

Утре сутринта, връщайки се в България, ще обявя кога ще връча мандата. Това заяви държавният глава Румен Радев от Великобритания по повод заявката на ПП-ДБ да върнат втория мандат неизпълнен.

"Политическата ни система ни е тежко заболяла", заяви Радев.

"Няма да обсъждам този въпрос", така отговори Радев на въпрос относно президентска република.

По отношение на изборите в САЩ Радев обяви, че ще работи с всеки един президент, който американският народ избере.

Той благодари на всички, които се борят с тежките пожари в страната.

"Благодаря на служителите на противопожарна безопасност, на хората от армията и на всички доброволци. Дали и как се справя правителството е въпрос на всеобхватен анализ след потушаването на пожарите. Благодарих на министър-председателя на Чехия Петър Фиала за изпратената помощ. Изказвам благодарност и на Турция за навременната им помощ."

По отношение на борбата с нелегалната имиграция, Англия ще разполага полицейски сили и у нас.

"Ние високо оценяваме осъзнаването на нашите европейски партньори, че опазването на външните европейски граници не е ангажимент само на държавите на предна линия, а на всички държави от ЕС. Ние с готовност ще посрещнем всеки един участник, който ще допринесе за по-голяма сигурност на нашите граници."

По - рано днес държавният глава Румен Радев пристигна в двореца „Бленъм" близо до Оксфорд, където беше посрещнат от министър-председателя на Великобритания Киър Стармър за участие в Четвъртата среща на върха на Европейската политическа общност.

Държавният глава е във Великобритания за Четвъртата среща на върха на Европейската политическа общност.

По време на форума той е провел серия двустранни срещи, сред които и с унгарският премиер Виктор Орбан. След разговорите с унгарския премиер Радев за пореден път призова да се търси край на конфликта в Украйна чрез дипломация.

"Вярвам, че на тази война е крайно време да бъде сложен край и въпросът не е просто в предоставянето на оръжия и боеприпаси. Трябва да разберем характера на тази война. Основният фактор - това са хората и най-сетне трябва да го разберем. Ако продължаваме да водим същия стил война със същата интензивност, ще стигнем до момента, в който Украйна ще остане без хора на бойното поле. И тогава, ако не продължим да подкрепяме Украйна, ще компрометираме международното право и ценности. Но ако продължим да я подкрепяме - как, ще изпратим хора ли? Това е абсурдно. Колкото по-бързо се използва дипломация за разрешаването на военните конфликти, толкова по-бързо ще избегнем тази политическа и морална криза", заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Тодор преди 1 месец
Вучич Миналата година каза:- България е една малка, бедна и смешна държава, от която нищо не заиси.Тук никой не реагира, а сега и наколенки му правим.
64
0
 
1
 
! Отговори
test test преди 1 месец
Отишъл до Англия за да говори с Орбан? Путинистчетата са като краставите магарета. Ще му се на *** президентска република като Лукашенко но не остана време, много ала бала имаше. Както обикновено благодарил на Чехия и Турция защото се завлякъл в Англия
63
1
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Имам чувството обаче, че сега всички политици се правят на ощипани и ще протакат нещата до 5 ноември. След това, в зависимост от това накъде духа вятърът, ще започнат вероятно по-малко да говорят за Украйна. Може и тихомълком да пооберат украинските знамена, дето са ги накачулили навсякъде - и на Столична община, и на други места.
62
1
 
6
 
! Отговори
Докато статуквото преди 1 месец
окопало се във властта от 35 г. не си замине, България никога няма да се оправи. Едни и същи лица управляват. От време навреме сменят имената на партиите. Не може партии с 20% гласове на изборите да решават съдбата на 5 милиона българи. Особено по въпроси за война и мир, и насилствено налагане на юро. Че и кабинети редят, назначават си хора с регулаторите. Есента с нула гласуващи отново 240 прдажника. За 35 години един пирон не произведоха. Всичко се руши. Унищожиха енергетиката, наред е ЛЕВЪТ
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
връчи го на златев направо или на копринков, че кирето е толкова на черешата от ошмъркване милият че вече забрави и харвард и марвард и ще земе да опъне и сорош денкофф и другите кретеняци от подмяната.
60
0
 
10
 
! Отговори
дедо от село преди 1 месец
Ей,тоя ша вземе да открие и топлата вода! Нищо няма да направите до есенес ,кога са краварските избори и бай Дончо стане президентин,ама той е дружка с Путин и тогаз да ва видим какво ша прайте и какви пътища ша хващате!?!?
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В тази ситуация(избори след избори)ни докара точно ти и продължаваш да се правиш на важен др.Радев и децата и внуците ще плащат тези избори
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва ни правителство!!! България пламна.
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Вашият град (Сливен) се управлява от ГЕРБ и един друг Румен Радев. Та затова имате приток на бежанци от Близкия изток. При тях това си е политика на заместване! За толкова години не разбрахте ли какви са номерата на тази партия (ГЕРБ)?
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Връчи го още утре.. за какво да се бави?
55
1
 
13
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 месец
Лицемер или нещо повече даже
54
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гешев искаше да разследва Радев влезе в президентството и оттам вече се започна
53
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямало да каже днес, а утре ще обяви. Търси си причини да го показват по телевизора и да се хапят с Пеевски. Единият вика този човек да кацне, другия вика трябва скалпел. Циркаджии!
52
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев забрави как излезе с юмрук как подкрепи платените божкови протести как с ала бала настани шарлатаните как управляваше държавата със Служебни правителства как сключиха Боташ Радев разделение е
51
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В понеделник ще го връчи. Прави се на интересен. Какво пречи да каже днес? Утре щял да обяви. Знаем му номерата.
50
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
***, ти също си виновен за тоталното унищожение на България! Два мандата президент, *** ли ми държиш там като нищо не си направил за тоя народ, освен да получаваш космическа заплата и да живееш на гърба на народа и да мъкнеш тая *** с тебе??? Нали щеше да бориш тиквата и шиши? Всичките сте маскари! АНАТЕМА!
49
2
 
19
 
! Отговори
Ckpuxa тoвa: преди 1 месец
"Инсталирането в българската политика на тежко компрометирани фигури като господин Пеевски и възможността те да си придават вид на евроатлантици, да раздават правосъдие наляво и надясно, да се превръщат в морални стожери, показва че нашата политическа система е тежко заболяла и начинът да я възстановим е чрез тежка хирургия. И тази хирургия, скалпелът, е в ръцете на българските избиратели, когато има следващи избори", каза президентът.
48
4
 
0
 
! Отговори
до Сливналията преди 1 месец
Абе мани ги тия от китайското карго,отчитащи се на китайското посолство.За инвазия ти говоря,ама явно не схващаш.
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Сливен имаме и Китайци. Имат китайски магазини за всичко за левче и други подобни. Китайски ресторанти също така. Всичко е наред с тях.
46
4
 
1
 
! Отговори
до живвещия в Сливен преди 1 месец
Радвай се,че са от близкия изток,че дойдат ли китайците,няма да можеш дъх да си поемеш,толкова са много!!!!