Слави Трифонов: Кирил Петков абдикира от втория мандат преди да го получи

Лидерът от ИТН обаче е приятно изненадан от ДБ
18 юли 2024 12:20, Нели Христова
100
Слави Трифонов: Кирил Петков абдикира от втория мандат преди да го получи
Снимка: БГНЕС

"Вчерашната среща между представителите на Демократична България и „Има такъв народ" създаде възможността за основа на умерени, експертни и практични разговори по политики и приоритети. Останах приятно изненадан от поведението на представителите на ДБ, което крайно се различава в момента от поведението на ПП и техните лидери." Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов в своя фейсбук профил.

Според него в момента ДБ са "заложници на болните амбиции и инфантилизма на Кирил Петков, който смята себе си за самодостатъчен фактор, за да вземе егоистичното решение да изпрати страната на нови предсрочни избори. Дълго време точно Кирил Петков говореше, че отговорността се носи от мандатоносителя. Особено, ако е носител на първия или на втория мандат."

"Е, Кирил Петков абдикира от втория мандат преди да го получи, доказвайки абсолютната си политическа несъстоятелност. Опита се да прикрие тази несъстоятелност зад една безумна декларация. Е, пак не успя. В крайна сметка, политическите срамотии не могат да бъдат скрити зад малък парапет под формата на декларация", допълва шоуменът.

Той допълни, че ДБ имат желание да водят смислен и практичен разговор с останалите политически сили за излизане от социалната, икономическа и политическа криза.

"Докато Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Лена Бориславова взривяват собствения си коалиционен партньор в това му желание.

Какво предстои? Президентът Радев трябва да връчи третия мандат. Най- логичното е той да избере да го връчи на „Има такъв народ", защото ние сме единствените в този парламент, които можем да водим разговори с всички останали парламентарни групи. Това ще е последният шанс за търсене на здрав разум в този Парламент.

И, ако случайно, здравият разум не се намери, сега ще ви кажа кои ще са виновниците България да иде на нови избори. Единият се казва Бойко Борисов- другият е Кирил Петков. Единият заради егото си, а другият заради политическия си инфантилизъм. Ще видим дали двамата ще проявят някакъв разум или ще ходим на избори. Само че този път няма да могат да се скрият зад евроатлантизма."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
2
 
! Отговори
васил божков преди 4 седмици
Еййй, слафкеййй, шти скъсам г.ъ.з.а.7-8 и ще си паднала.Лягай и брой си сама. Връщай парите, че иначе ще има много льобоф.За крадец не ставаш сине, те си будала !
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новоизлюпените комунисти от [ Има такъв *** Слави Трифонов] са против всичко европейско и поддържат яко Путинския интересТошко- Овчата глава с овчия мозък е номер едно в това отношение
73
1
 
0
 
! Отговори
Индекс на Пригодност преди 1 месец
Стига некомпетентни политици! Време е за промяна! Индекса на пригодност - тестове за интегритет, лоялност и интелигентност на кандидат-депутатите. Да знаем за кого гласуваме! Искаме прозрачност и качество в политиката. Информирайте се и подпишете петицията за въвеждане на #ИндексНаПригодност тук: [https://peticiq/ip-bg]. Заедно можем да променим системата!Повече информация може да намерите на следните адреси:Oфициален сайт: https://ip-bg.info/YouTube канал: https://youtube
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новоизлюпените комунисти от [ Има такъв *** Слави Трифонов] са против всичко европейско и поддържат яко путинския интерес Тошко- Овчата глава с овчия мозък е номер едно в това отношение
71
1
 
7
 
! Отговори
Габи преди 1 месец
Чалгата е изпила акъла на всички, които вече няколко пъти изпращат партията на Слави в парламента. Докато хората не поумнуят и не спрат да гласуват за измислени герои като Трифонов, Костадинов и Михайлов няма да има оправия. Защо се съюзиха с лъжеца Киро и комунистката Корнелия?
70
0
 
7
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
На Слави Трифонов най- големият му проблем е Кирил Петков!Защо ли ?!Може би, поради същото ,за което обвинява своя двойник по ЕГО ББ.,с разликата ,че той иска да се хареса ,а Слави и това не иска- явно и той си е "самодостатъчен ".Всъщност последното не е заредено с негативизма на Слави ,а показва самостоятелност.Извън НС Слави ,считаше изборите ,за начин на "прочистване" ,сега обратното ,защото ТЕ са на "софрата".Безотговорно е да се съставят "редовни" правителства ,които не градят ,а рушат.
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първи пост на Слави - ама нероден Петко прави продажно правителство.СЛедващ пост на Слави - ама защо нероден Петко НЕ прави правителство?
68
4
 
12
 
! Отговори
итн-двойни играчи преди 1 месец
Защо триете? Слави е вкаран с НС с гласове, подарени от ГЕРБ/ДПС, колкото да е над 4%-ната граница. Играе двойна игра- да разцепи ПП/ДБ и да е Златен пръст, ако ГЕРБ/ДПС решат да направят правителство. В такива схеми, стратегии и математически изчисления е вкаран Слави.
67
1
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Слави, ти не абдикира ли и то не един път? Когато имаше мнозинство избягахте от отговорност, колко пъти те избират за нар. предст. и ти се отказваш? Да приказваш е лесно, но да вършиш работа ич те нема. Я вземи по призива на шишо маркуча и гаси пожари...
66
11
 
2
 
! Отговори
До коментар 70 преди 1 месец
Той е ПОЧТЕН !
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слави много харесва да се прави на,, почетен"!
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отива му да е Дон Кихот, ако има подходящ за Санчо Панса!
63
15
 
4
 
! Отговори
Фен на ИТН преди 1 месец
Абе хора престанете с това малко ДПС няма такова нещо ИТН не са с ДПС защото не искате да го проумеете това Нещо
62
3
 
15
 
! Отговори
Гедер преди 1 месец
Дългия от Малкото ДПС има основно две искания. Едното е да си вземе неговия милиард от управлението и второто е да сложи свой човек за шеф на БНБ , за да може да му изпере недекларираните пари в офшорката Барбадос.
61
4
 
15
 
! Отговори
Папо преди 1 месец
Славуне ,Ами ти как събори работещо правителство заради Македонияяяяяяя. Междудругото какво стана с идеята ти за македонския космонавт, кога ще излита ?
60
1
 
9
 
! Отговори
Капитанът преди 1 месец
Славчо мрази ПП-ДБ ,защото зад тях стоят тандема Костов-Прокопиев, а знаем Костов как навря Славчо в мазето на кабеларката и го направи слуга на комунистическия олигарх Дончев.
59
2
 
13
 
! Отговори
Един Българин преди 1 месец
3фонов на снимката не ви ли прилича на заклет , дрогиран пияница, прекарал последните 20 години в затвора? Пълна трагедия е този човек. Каквото и да каже трябва разумният човек да си мисли обратното. Той не е против Борисов - той си е проект на ДПС и тъмните сили в страната, но на умряло куче нож вади само и само да спечели безплатно някой глас.
58
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разните слафчувцуи, тошковци, балабановци и тям подобни бълващи про стотия, акъл и остроумия селски хитреци - не бяха ли инструмента за изчегъртване на мафията гробаджии и депесари - или сега очевадно лъсна скъпото продуктово позициониране на поредната патерица и па ля човски слуги..
57
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИТН е в Парламента за да пречи да се отървем от мафията, 3 години го доказва и само наглите чалгари отричат истината. Мафията, за да спаси ченгесарското статукво ги вкара в Парламента и парира работата му, свали редовното правителство, праща българите 5 пъти на избори за същото, похарчи 500 млн.лв.грешни пари за избори, за да се избира същото и мафията да държи всичко в престъпните си ръце.
56
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нема такъв народ, който да избере има такъв народ. Доган Борисов им даде 2 процента в последния час на изборния ден, та да влязат в парламента и да ги използват за среден...