Балабанов: Голямата сянка на Пеевски е надвиснала над Борисов

Депутатът от ИТН заяви, че конкретен човек иска бързи избори
Обновена: 3 авг 2024 16:11 | 3 авг 2024 15:57, Анисия Иванова
173
Балабанов: Голямата сянка на Пеевски е надвиснала над Борисов
Снимка: БГНЕС

"Дадохме историческа възможност да се постъпи държавнически. Част от формациите го направиха, други още не са заявили ясна позиция. Искахме да видим дали първата политическа сила (ГЕРБ) и нейният лидер ще постъпят държавнически".

Това заяви Станислав Балабанов от ИТН след близо тричасова среща с ГЕРБ-СДС относно съставянето на правителство с третия мандат.

В края на разговорите стана ясно, че ГЕРБ няма да подкрепи ИТН.

Още по темата

Според Балабанов сходството в приоритетите на двете партии са 100-процентови, но причината за отказа на ГЕРБ е "сянката, която е надвиснала над нейния лидер", която е "скрила желанието за експертиза на неговите представители".

Депутатът от ИТН заяви, че "конкретен човек" иска бързи избори.

"Той се казва Делян Пеевски. Това повдига въпроса дали не е прекалено голяма сянката на Пеевски над лидера на първата политическа сила. Борисов имаше историческата възможност да се самоопредели на чия страна ще застане", посочи Балабанов и добави, че Бойко Борисов ще понесе тежка политическа отговорност.

Постигна се една нормалност в Народното събрание, което е заслуга на „Има такъв народ“, както и опит за държавническо поведение и визия пред страната. Ще се оцени от българските граждани. Съмнявам се обаче българските граждани да простят личните и партийни интереси на конкретни хора“, посочи Балабанов за провелите се разговори на ИТН с политическите сили. 

Днешната среща между ИТН и ГЕРБ-СДС продължи около три часа, а на нея бяха обсъждани различни теми от сферата на държавното управление. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: избориГЕРБИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Ли Си Цин преди 1 месец
Е голям човек, голяма сянка прави хехе. Под голям камък голяма риба. Но Пеевски почти сигурно го е фанала огледалната болест. Знаете ли я?!
13
0
 
17
 
! Отговори
Дрън дрън преди 1 месец
И тия се напъват, като кажат "Борисов и Пеевски", и някой да ги забележи! Иначе са безлични ,безидейни и безинтересни послушници, взели се насериозно! На Слафчу цял живот други са му писали сценариите!
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че Шиши е шефа е ясно, но вие къде се вписвате в картинката чалгари :)))
11
2
 
10
 
! Отговори
7,8,ЦИРКАДЖИИ... преди 1 месец
МАЙ СИ ПОВЯРВАХА НЕКАДЪРНИЦИТЕ ОТ ККОТИЛОТО ОКОЛО ЕВРАЗИЕЦА ОТ ДОНДУКОВ
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неуспешният журналист Балабанов се изявява и като политик. Пази Боже!
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИТН от края време ги бива само да бият тъпана с глупостите си! Нито за политици, нито за държавници стават! Просто поредните циркаджии дето искат държавна субсидия.
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България нямаме политици,а на всичкото отгоре имаме трима абсолютни дилетанти, които се изживяват за политици.Радев, той е летец, а се мисли за Де Гол, Слави, ами той на акъла на Радев, певец някакъв, мисли се за Шерлок Холмс в политиката.Все рови нещо си.Кирил Петков, Денков, са абсолютни загубеняци като хора, продажници и тарикати.Те мислят, че като кажат думата корупция и са вече политици.За мафиотския глашатай Христо Иванов е малко да се каже как си продаде душата на Роган.
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов го каза не пряко - изваждате Слави на първа линия и тогава се включвам и аз. Като се крие като дeвcтвeницa в сенките на Тошко и пуяк Балабан нещата няма как да се изменят. Борисов иска 'лидерска' битка, а не с вече победени от него куклички.
6
3
 
17
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
"Дадохме историческа възможност да се постъпи държавнически. Част от формациите го направиха, други още не са заявили ясна позиция. Искахме да видим дали първата политическа сила (ГЕРБ) и нейният лидер ще постъпят държавнически"....Следва смях в залата. Видиш ли, те дали историческа възможност. А ИТН дали постъпиха държавнически, когато трябваше да подкрепят кабинет на първата политическа сила???
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато има такъв народ няма да има такава държава!
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Говорят се пълни глупости вече.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо трябва Пеевски да намесвате? Аз не бих ви подкрепил по никакъв начин. Погледнете се. Та, вие като спечелихте изборите не можахте, сега сте тръгнали. С капацитети по всичко - павела митова и андрейчо чорбанов от бан.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Балабанов нали преди три дни заяви, че има мнозинство от 48 души. Какво търси при ГЕРББ
1
2
 
15
 
! Отговори
Just sayin преди 1 месец
Добре, че сянката от шкембaлaka на Балабанов е по-малка.