Димитър Главчев е съгласен да бъде отново служебен премиер

Първо ще сменя МВР шефа, заяви той
Обновена: 5 авг 2024 18:21 | 5 авг 2024 18:07, Анисия Иванова
176
Димитър Главчев е съгласен да бъде отново служебен премиер
Снимка: БГНЕС

Ако президентът Радев ми предложи отново поста, ще го приема заради целия екип, с който работим. Виждате - няма от какво да се срамуваме. Организирахме прозрачни и честни избори, каквито не е имало до този момент. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев на брифинг в Министерския съвет.

Той подчерта, че успоредно със задълженията за провеждането на честни избори служебното правителство се справя и с текущите проблеми, които се появяват.

"Първият, който бих сменил, е министърът на външните работи", заяви Главчев.

Той подчерта, че целият му екип си върши работата прилично. „Да не забравяме, че организирахме избори честни и прозрачни, каквито не е имало до този момент. Ако някой има нещо друго да каже по темата, съм готов много да споря не само аз, а и всички, които работим“, каза Главчев.

Служебният премиер припомни, че основната задача на неговия кабинет – освен подготовката на честни и прозрачни избори, е "да запазим европейския път, който е поела България“ от над 20 години. „И това смятам, че направихме. И последното е да решаваме проблемите, които възникват във времето на нашия мандат, и мисля, че и това направихме“, допълни той.

Попитан за коментар относно законопроекта, внесен от ПП-ДБ, за промени в Закона за Сметната палата, който предвижда парламентът да избира заместниците на председателя на Сметната палата, той обясни, че не би влизал в работата на друга власт, а именно законодателната. „Народните представители имат своето право да внасят всякакви законопроекти. Не е работа на МС и на министър-председателя да дава оценки на законопроектите, внесени в НС“, каза още Главчев.

По-рано днес председателят на Народното събрание Рая Назарян отказа да е служебен премиер.

Пред Радев тя е препотвърдила отказа си, като нейното обяснение е, че ярки политически фигури няма да допринесат за добрия диалог между партиите, нито ще повишат доверието в политическия процес.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя главанак се утепа да се самопредлага .
102
4
 
20
 
! Отговори
Тоя идиот преди 1 месец
И той като молеца плъх си повярва, че е незаменим!
101
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До тоя Главчев На каква база го казваш това? Самият Главчев каза, че в САЩ са се отнасяли пренебрежително към служебното правителство и се чудеше защо.
100
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Светия синод, защо не е в списъка за служебни премиери?
99
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да де , ама сега не си вече от възможните позиции от които Радев следва да посочва , иначе знаем , че винаги си на линия за някакво постче .
98
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тошко да смени Рая и да стане Премиер! Или, Марков?
97
2
 
13
 
! Отговори
СТОП! преди 1 месец
Главчо вече не изпълнява предният си пост, следователно не може да е кандидатура за премиер вече. То инак излиза, че този може да ни управлява до живот....
96
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той, не е ли в момента?
95
5
 
11
 
! Отговори
Бях там,видях всичко преди 1 месец
На излизане, журналистка попита "Защо приехте поста?", Главчо отговори: "Лойко Тиквуня тей ми заповяда."
94
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
щял да смени шефа на МБР, а защо не го смени сега, защо през месец сменя областните управители все с членове на ГЕРБ или ДПС от групата на пеевски
93
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев е пич, работи много добре!
92
6
 
10
 
! Отговори
тоя Главчев преди 1 месец
е супер удобен на краварите. Послушко пълен, квото му кажат и нема проблеми. Краварите въобще не им трябва редовно правителство. Служебното си е супер за тях. Всичко им върви ОК, пълна безотговорнст , ама истината е,че продъжаваме да затъваме.
91
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
за да стане служебен президентът трябва да го назначи, а той заяви, че не е изобщо длъжен да дава обяснения на президента за каквото и да било, да си върви в Сметната палата
90
2
 
5
 
! Отговори
ми он си е преди 1 месец
п. л.. у...ж е..к!
89
4
 
5
 
! Отговори
Сувенир преди 1 месец
Много си глъм, Главче....
88
4
 
10
 
! Отговори
Буци Банкянски : преди 1 месец
Има си хас да не си съгласен...
87
2
 
4
 
! Отговори
5221 преди 1 месец
лаком *** насита няма.
86
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-важното качество на Главчев е, че малко хора го харесват, така е. Което го прави точен избор, Дългогодишния ми опит при подбор на хора, които да вършат работа, това подсказва. Другото е мижи да те лажем.
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първо,нито конституцията, нито законите предвиждат съгласие при избор от домовата книга. Несъгласните напускат поста. Това за сведение на Назарян. А, Главчев още не посочен от президента за да казва,че ще приеме. Защото не зависи от него.
84
2
 
5
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Ама, разбира се! Настава всенародно веселие. Ще го целуваме по челото, по краката от обич и щастие. Човекът има уговорка за кинти кои министри да остави, ценни кадри по нареждане на посолството и президентството, транспортния с блестящите успехи ще спи спокойно - остава за да съсипе и малкото, което е останало читаво. Браво! Ашколсун - машала!