Димитър Главчев е съгласен да бъде отново служебен премиер

Първо ще сменя МВР шефа, заяви той
Обновена: 5 авг 2024 18:21 | 5 авг 2024 18:07, Анисия Иванова
176
Димитър Главчев е съгласен да бъде отново служебен премиер
Снимка: БГНЕС

Ако президентът Радев ми предложи отново поста, ще го приема заради целия екип, с който работим. Виждате - няма от какво да се срамуваме. Организирахме прозрачни и честни избори, каквито не е имало до този момент. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев на брифинг в Министерския съвет.

Той подчерта, че успоредно със задълженията за провеждането на честни избори служебното правителство се справя и с текущите проблеми, които се появяват.

"Първият, който бих сменил, е министърът на външните работи", заяви Главчев.

Той подчерта, че целият му екип си върши работата прилично. „Да не забравяме, че организирахме избори честни и прозрачни, каквито не е имало до този момент. Ако някой има нещо друго да каже по темата, съм готов много да споря не само аз, а и всички, които работим“, каза Главчев.

Служебният премиер припомни, че основната задача на неговия кабинет – освен подготовката на честни и прозрачни избори, е "да запазим европейския път, който е поела България“ от над 20 години. „И това смятам, че направихме. И последното е да решаваме проблемите, които възникват във времето на нашия мандат, и мисля, че и това направихме“, допълни той.

Попитан за коментар относно законопроекта, внесен от ПП-ДБ, за промени в Закона за Сметната палата, който предвижда парламентът да избира заместниците на председателя на Сметната палата, той обясни, че не би влизал в работата на друга власт, а именно законодателната. „Народните представители имат своето право да внасят всякакви законопроекти. Не е работа на МС и на министър-председателя да дава оценки на законопроектите, внесени в НС“, каза още Главчев.

По-рано днес председателят на Народното събрание Рая Назарян отказа да е служебен премиер.

Пред Радев тя е препотвърдила отказа си, като нейното обяснение е, че ярки политически фигури няма да допринесат за добрия диалог между партиите, нито ще повишат доверието в политическия процес.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега Митрафонова ще трябва да върши работата която този Главанак не свърши да се задейства за затворените хора от България в Гърция! Той и Копейкин се ослушва и не атакува Главанака, а сега търси неговата тьотка да му помага, че "българската държава не си върши работата!"/ Ами защо му мълча през цялото време на Главанака тогава?
82
5
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 1 месец
Тежки цар трябва за вас българите. Не сте за демокрация. Не го ли проумяхте.
81
16
 
1
 
! Отговори
Народът Избра преди 1 месец
Главчев - това е Изборът на Народа, това е Демокрация!
80
3
 
14
 
! Отговори
баааа го преди 1 месец
Този надмина ментора си Буци, определено е по-голЕм циркаджия от него!
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев трябваше да прави чадър на Пеевски по време на избори Елате в Северозапада да видите това което и очите не могат да повярват а МВР казва че са организирали успешни избори
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А, не думай! хи хи хи.....Кратунчев, виж сега.....Не, благодаря!
77
3
 
9
 
! Отговори
да преди 1 месец
руснаците мачкат яко в покровск! пейтриът, брадли-мрадли.....всичко на каша!
76
5
 
1
 
! Отговори
Слава Богу преди 1 месец
че Живеем в Демокрация и Народът - Избира!
75
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев от това изказване излиза че до сега всички избори са били недемократични и фалшиви а само проведените под твойто мъдро ръководство били демократични!! То за тва ДПС станаха 2 и се намърда Величието а избирателната активност беше най ниската.Май ти хареса да те возят и да се моткаш насам натам , че и да команваш.Не може България вече без тебе ааа.
74
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тъпоглавчев като ни освободи от присъствието си България има шанс да тръгне напред! Аз бих предложил г-н Денков за външен министър.
73
2
 
9
 
! Отговори
до 80 преди 1 месец
"""""Стойте тука, работете за родината си. """"" ------- Прав си, остана да уточним - "Коя родина"??? Тази на Винету, Шишо Порка, Ахмед Доган, Киро Т., Ленчето Общата, Чалгаджията, Мадам Нинова, Тагаренко, ДенкоФ, Гаргамел, Главчо, на "пирамидата" Падение... Превърнаха Бг от държава в "територия"...
72
2
 
10
 
! Отговори
Хюго капет преди 1 месец
Да, но главчев в момента не попада в кръга от длъжности, които могат да бъдат назначени за служебен премиер. За служебен министър-председател се назначава измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на Българската народна банка, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник. главундера не е нито един от тях.
71
6
 
2
 
! Отговори
До 81 преди 1 месец
До Анонимен"Премиер ще бъде този когото определи САЩ" А такива като теб бленуват това да е Русия като самоопределила се за правоприемник на СССР.
70
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На есента на изборите в България пак малко българи сте ходят да гласуват хората са отвратени от всички български политици без изключение в България и затова не ходят да гласуват на изборите за съжаление всички български политици в България ги е хванала старческата деменция и затова не могат да го проумеят в *** си празни кратуни.
69
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-некадърен служебен премиер от Главчев не сме имали.
68
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милиони българи избягаха от краварското робство в България след 1989 година. От 9 милиона краварите ни смалиха до 6 милиона за нула време.
67
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Димитър Главчев си върши добре работата
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Премиер ще бъде този когото определи САЩ, а центаджиите в България ще го наложат като единствен избор на президента.
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като е толкова хубава нашата 35 годишна демокрация под краварско иго и без Русия, защо избягахте и продължавате да бягате навънка? Стойте тука, работете за родината си.
64
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
3 руски изтребителя Су-34 са унищожени заедно със склада за боеприпаси от украински Ф-16. В Мариупол са запалили казармата докато руските войници спят