Димитър Главчев е съгласен да бъде отново служебен премиер

Първо ще сменя МВР шефа, заяви той
Обновена: 5 авг 2024 18:21 | 5 авг 2024 18:07, Анисия Иванова
176
Димитър Главчев е съгласен да бъде отново служебен премиер
Снимка: БГНЕС

Ако президентът Радев ми предложи отново поста, ще го приема заради целия екип, с който работим. Виждате - няма от какво да се срамуваме. Организирахме прозрачни и честни избори, каквито не е имало до този момент. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев на брифинг в Министерския съвет.

Той подчерта, че успоредно със задълженията за провеждането на честни избори служебното правителство се справя и с текущите проблеми, които се появяват.

"Първият, който бих сменил, е министърът на външните работи", заяви Главчев.

Той подчерта, че целият му екип си върши работата прилично. „Да не забравяме, че организирахме избори честни и прозрачни, каквито не е имало до този момент. Ако някой има нещо друго да каже по темата, съм готов много да споря не само аз, а и всички, които работим“, каза Главчев.

Служебният премиер припомни, че основната задача на неговия кабинет – освен подготовката на честни и прозрачни избори, е "да запазим европейския път, който е поела България“ от над 20 години. „И това смятам, че направихме. И последното е да решаваме проблемите, които възникват във времето на нашия мандат, и мисля, че и това направихме“, допълни той.

Попитан за коментар относно законопроекта, внесен от ПП-ДБ, за промени в Закона за Сметната палата, който предвижда парламентът да избира заместниците на председателя на Сметната палата, той обясни, че не би влизал в работата на друга власт, а именно законодателната. „Народните представители имат своето право да внасят всякакви законопроекти. Не е работа на МС и на министър-председателя да дава оценки на законопроектите, внесени в НС“, каза още Главчев.

По-рано днес председателят на Народното събрание Рая Назарян отказа да е служебен премиер.

Пред Радев тя е препотвърдила отказа си, като нейното обяснение е, че ярки политически фигури няма да допринесат за добрия диалог между партиите, нито ще повишат доверието в политическия процес.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рая със сигурност би била по-добър министър-председател от това ***!
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България е станала гарант за заемите на Украина, която тя спря да плаща
41
4
 
5
 
! Отговори
БравУ БокУ преди 1 месец
Цялата Власт в Държавата си Остава - Твоя ЗаВиНаГи! а и Сивият ти Кардинал - Костя Копейкин е винаги На Линия - да Помогне!!
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има си хас
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главев е като Димитър Пенев.Всички се провалиха и той ни направи 4 ти в света със своята малко хаотична тактика.Ни Вуцов, камо ли Бонев успяха, но Пената успя.Така и с Главчев, просто намерихме човека за тази задача.
38
2
 
6
 
! Отговори
Краваророб преди 1 месец
Къде стъпи американския мирижлив ботуш трева не никте. Стъпи в украйна и вече е с минус 20% територия и минус 50% население. БГ е вече 35 г. под краварско р0бство и от 9 млн вече сме има няма 6 млн. 1/3 от населението ни станаха р0би назапад, а останалите 1/3 са р0би на западни фирми у нас.
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съгласен, но ние не сме съгласни с теб!
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ отново превзеха Държавата.
35
2
 
10
 
! Отговори
Ама преди 1 месец
Какво го бавите. Той трябва да е премиер, външен, финансов, МВР, аааааа....грешка за МВР да сложи синето му, някакво ММА "спортистче" Тия глави немат, но главчеви се казвали. Последното нарочно с малка буква.
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде е БайДрън? Какво става с контранастъплението? Къде е Джо Бидона? Къде по дяволите е Бай Дрън Деменцията? Защо сегашния байдън е по-висок от предишния байдън?Русофоби вие знаете отговорите на тези въпроси... Моля ви кажете? Защо мълчите бе цръвули?
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мария Габриел ли ще е външен министър?
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълна порнография. Защо е този цирк дето разиграват. Рая вика не трябват ярки политически фигури. Демек тя е ярка. Бившият председател на НС от ГЕРБ е съгласен, вероятно защото не е ярка политическа фигура сега, след като Бойко го трудоустрои като шеф на Сметната палата.Миналото в ГЕРБ не се брои.
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В така наречената украйна е унищожен американския военен съветник Ричард Гари Кирлин. Същият е отговарял за поставките на Ф-16 в така нар. украйна и състоянието на техните военни летища. Бил е отправен в така нар. украйна 10 дена преди неговата ликвидация. Денацификацията върви с голяма сила.
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След около 10 г. децата на русофобите ще се кълчат като парижките олимпиици по баровете тук и назапад. Ще си сменят половете и ще правят иZвращения. Аз не се страхувам, моите деца са в Москва и си живеят прекрасно в стабилна държава с традиционни християнски ценности.
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев май е перемиер на Украина по скоро
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В измислената държава украйна, ловят хората по улиците като пилци хахахахаха. И вас русофоби ще ви ловят така.
27
2
 
12
 
! Отговори
Главок Главчов преди 1 месец
Аз станах премиер без никой да ме е избирал. Дори народа не ме знаеше кой съм. Аз съм нелигитимен цръвул, но така е като народа са 0вце, ще съм премиер пожизнено
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Външният министър го е помолил да остане.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво да прави човека? Като няма кой. Да бяха си почесали главата великите юристи на промяната, да разберат, че по списък с длъжности не става. Но те си мислеха,че Гюров ще стане, за това направиха промените. Така, като се пишат закони не за длъжността, а заради имена на хора - се попада в абсурдни ситуации. Неможачите и некадърниците толкова си могат. Всичко, което измислиха КС каза, че е противоконституционно. Добре не орезилиха всичко!
24
0
 
11
 
! Отговори
Питанката преди 1 месец
Като Главчев е премиер, Борисов на предната или на задната седалка трябва да се вози в джипката? А външния министър къде да седне? А посоката, след като я определят Радев, Борисов и Пеевски е ясна. Ще продължим да се движим в кръг. До следващото кръгово. И така докато народа не хване тоягите.