Нов сценарий: Антон Станков става омбудсман и после премиер?

Среща в НДК е имало, но не за да бута Рая Назарян
5 авг 2024 12:17, Петър Бойчев
45
Нов сценарий: Антон Станков става омбудсман и после премиер?
Снимка НОВА

Разрешаването на политическата криза може да бъде преодоляна, ако основните политически сили се разберат за нов служебен премиер и правителство преди изборите, които вече са на 100 процента сигурни. Според източници на "Марица“ тайна среща в НДК на лидери късно в петък наистина е имало, но тя не е била за свалянето на Рая Назарян като парламентарен шеф. Както е известно, този пост е един от посочените, които могат да излъчат служебен премиер.

На срещата е бил коментиран вариантът да започне спешна процедура по избор на нов омбудсман. Постът е вакантен, след като Диана Ковачева замина през април като съдия в Европейския съд. За нейното място се спряга Антон Станков, бивш правосъден министър в кабинета на НДСВ и председател на Висшия съдебен съвет.

Той е сочен и като възможна номинация на Румен Радев за нов премиер. Този сценарий е бил обсъждан в присъствието на хора от ГЕРБ, а не зад гърба им. Станков явно е предпочитан пред настоящия премиер Главчев, който ядоса не само ПП-ДБ, но и БСП, и хората на Ахмед Доган с някои свои назначения на ключови постове.

В коридорите на властта отдавна се шушука, че ако се търси нов министър-председател и служебно правителство, ще е или през назначение на омбудсман, или през заместници на Главчев в Сметната палата. Мандатите на последните обаче са изтекли отдавна. А въпросните постове също са сред посочените, от които президентът Радев може да номинира премиер.

За такъв сценарий трябва безусловно политическа воля на депутатите за спешни заседания, а времето ги притиска и предвид гласуваната вече парламентарна ваканция. Но по закон тя може да бъде прекъсвана за извънредно заседание по всяко време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спомням си, че тоя беше замесен със смъртта на децата в Индиго.
22
11
 
7
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
ПАК ЛИ ШЕ ТЪРСИМЕ ЧОВЕК НА МОСКВА И РЕШЕТНИКОВ....ХАХАХА......ВЕЧЕ СТАВАТЕ СМЕШНИ С ТИЯ РУСКИ ДУПЕДАВЩИНИ, БЕ....ХАХАХАААА...
21
4
 
10
 
! Отговори
Тройната преди 1 месец
Коалиция изпълзява! Бог да пази България от царо!
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако това наистина се случи, ще имаме врътка. Онова беше сглобка, а това - врътка. Имах друго мнение за господин Станков, жалко.
19
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Политическата криза би се решила с промяна на човешкия материал в политиката. Екипът на ГЕРБ е най-адекватен, но трябват още хора като тях.
18
4
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
НДСВ реално са Мултигруп,а Мултигруп реално са ДПС . Слави Трифонов и Пеевски са в кръга Мултигруп или обръч на ДПС. Самото ДПС е Доган и старците от кръга Монтерей,най вече Митко Гестапото.Веригата НДСВ-Мултигруп- ИТН Слави-ДПС-Доган и Митко Гестапото са под пряк контрол от Москва и руските тайни служби. Чуете ли ДПС веднага се прави връзка с личности от НДСВ и Има Такъв Народ .Затова Слави предложи за премиер Ники Василев от НДСВ.
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев много си повярва усе опита да не слуша и Мафията, която ги назначи, бързо ще го смени
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Станков не беше ли замесен с една яхта на "докора" , на която едни министри на царя играха карти. За един приятел питам
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ пак се уредиха с техен човек през топлата им връзка НДСВ-ДПС. Или сте забравили откъде стартира кариерата на "всенародния любимец" Боко Тиквата, който сега се крие в Зайчарника, пазен от 16 снайперисти.
14
9
 
7
 
! Отговори
ТЪРСИМ.. преди 1 месец
ДОВЕРЕН ЧОВЕК НА РАДЕВ И НА КИРИЛ ПЕТКОВ.... ИЛИ НА ПУТИН И РЕШЕТНИКОВ..??.... 4 ГОДИНИ ТОВА ЛИ ТЪРСИМ...?
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние бедните селяни може ли да кажем нещо ?Чудите се колко и остава още на държавната пирамида-ловкинята на неграмотни . Колко от двата милиона българи , заети в частния сектор ,вече осъзнават , че децата им нямят почти никакви шансове /дори и високо образовани/да работят във фамилните обществени предприятия (600 хил.души) и почти невъзможно във държавната администрация (400 хил.души) и за какво им е такава система-конституция .
12
4
 
14
 
! Отговори
До до 7 преди 1 месец
Тиквата и Шиши са скачени съдове.Затова го пропуснах.А не защото ми е шеф.Но той е член на БКП,а не на НДСВ,които го лансираха в политиката.Винаги съм казвал,че така нареченият"цар" донесе само злини на България.Първо ни ограби за 800 дни,а после лансира и двамата Шишковци.
11
2
 
6
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
Освен Омбуцман може да се избере и шеф на Сметната палата и после Главчев да се върне на тази длъжност,а новия шеф на Сметната палата да стане служебен премиер.
10
5
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
До 3. Мафията не е само ГЕРБ и ДПС. Много ти поздрави от пудела.
9
7
 
4
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
А ве, коментиращите ганььовци, някой изобщо за някой пост ще ви хареса ли?
8
3
 
15
 
! Отговори
до 7 преди 1 месец
Май пропускаш, че и шефът тиТиквата беше от НДСВ. Така нареченият цар и Доган го вкараха в политиката за да ги обслужва.
7
2
 
15
 
! Отговори
Ха,ха преди 1 месец
Станков от НДСВ и Пеевски,шеф на младежкото НДСВ.Няма нищо случайно.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е старите и новите,/ дядовци, деца и внуци.:)))
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този е лакей на Сви нята и Банкянския крадец.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доверен човек а Тиквата и Пра сето