Пак провал: Тошко върна папката, чакат ни предсрочни избори

Третият мандат е неизпълнен
Обновена: 5 авг 2024 12:39 | 5 авг 2024 12:06, Александър Попов
172

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Има такъв народ" върна папката с неизпълнен трети мандат, което сложи точка на усилията за съставянето на редовен кабинет. Така страната отива на поредни предсрочни избори, които ще бъдат седми поред.

Благодаря за усилията да оползотворите успешно третия мандат в сложна политическа обстановка. Спиралата от избори без резултат продължава да се развихря, и отключва редица деструктивни процеси - блокаж на редица институции, както и съмнения в парламентаризма като форма на функциониране на държавата. Решението на тази криза е в ръцете на политическите партии, от които всички очакваме да разберат, че основите на успешна коалиция се коват не след изборите, каза Радев.

Апелирам за съдържателен политически дебат и честна игра в следващите седмици, иначе сме обречени да повтаряме процедури, в които все повече хора не виждат смисъл, каза още Радев.

ИТН от своя страна, благодариха на президента за връчения трети мандат.

"Ако има някакъв позитивизъм, ние разговаряхме с всички политически партии. Имаше разговори между всички политически субекти в този парламент, които най-вероятно ще бъдат и в следващия. Това е една добра основа следващият път да не изпаднем в същата ситуация. Връщаме мандата неизпълнен", каза още Тошко Йорданов.

Рая Назарян е единственият потенциален кандидат за премиер, с който не съм говорил. Ще я поканя още днес на разговори. С всички други вече съм говорил, но ще ги чуя, за да видя има ли промяна в тяхното становище, каза още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
7
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
До Анонимен 83: С теб или без теб избори ще има. Но ако не гласуваш, други ще изберат вместо теб. а след това от какво ще си недоволен?
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е щом надеждите са били в Тошко... за.....
81
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да гласувам, за да легитимирам тези бандити.Тотален бойкот.
80
3
 
5
 
! Отговори
Само да питам преди 1 месец
Напролет пак ли ще има избори?
79
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наесен ще гласуват не повече от 10 процента.
78
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Не гласуващ Точно вие сте проблема. Ако всички гласуваха, нямаше да сме така, ама откъде акъл.
77
1
 
5
 
! Отговори
Алооо преди 1 месец
На есен ще е същото, ако не се излезе да се гласува.
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя пък за какъв се взе. С 5% гласуване ще ми прави кабинет. Герб спечелиха изборите и те правят кабинет. Предупредиха няколко пъти да се съберете около тях. Вие явно не сте дясни партии.
75
5
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Рундев колкото и да се напъва, повече негово руско правителство няма да назначи. Кой ще му гласува промените в НС, а? Главчев премиер до догодина :))))))))))))))))))))))))))
74
3
 
6
 
! Отговори
Не гласуващ преди 1 месец
На всички гласуващи пожелавам успех с поредните избори. Отново ще имат шанс да изкажат гражданската си позиция и да спасят България! За втори път тази година!
73
0
 
4
 
! Отговори
дo 72 преди 1 месец
Ти си еманация на съвършено късогледство. За какво живееш тогава? Кой ще управлява тая държава както е тръгмало? Как изобщо си я преставяш държавата, ако всички мислеха като тебе?
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пpoмeнa въpвu kъм Oтмeнa...
71
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв Шенген ве, байно. Преди десетина години една стена трябваше да се боядиса, а още висим по границите и се пържим на жегите. Какво ги интересува политиците, те си имат специални паспорти. Ситият на гладния не вярва. Затова Ивелинчо ще ги отнесе
70
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето точно затова и изобщо не си правя труда да ходя да гласувам. Само немога да разбера тези които все още си блъскат главата и ходят да пускат бюлетини какво очакват? 6 пъти не им ли стигна да се научат, че с гласуване нищо ново няма да се получи.
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези от Исторически Парк понеже имат по 5-6 посетителя на ден , нямат работа хората секти не искат.. И само тролят , 100-200 човека тролят по интернет канали правят , напълнили целия ютуб, вече е тяхна медия . Коментарите в техните канали се изсипват за 2-5 минути сякаш всички профилили са зареди в софтуер за тролене
68
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
днес няма нито 1 новина с шишо - защо така ?!?
67
4
 
0
 
! Отговори
Нане Вуте преди 1 месец
До не разбрахте ли: и във Франция като гласувахме много какво се промени?? Макарона и глобалистите пак си направиха каквото им трябваше!!!
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гагауз друс друс - не знам що за стока е, но на този етап хората, които искат нещо ново, нямат алтернатива. Ако е маша на дебелото, още по-лошо за него, но на много е симпатичен и доста народ му вярва. Ще вземе много гласове, а ако се окъка за пореден път, си е за негова сметка..
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С чалга и халтура не става, трябва и акъл!
64
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой знае ли , кога герб ще управляват в близките 100 г. ?