Проданов: Подигравка с хората да се ходи отново на избори

Надявам се, че все повече ще разберат, че спасители няма
7 авг 2024 23:35, Инна Ангелова
46

Консенсусна фигура за служебен премиер в този момент и с така действащите правила и Конституция е очевидно, че няма. Очевидно е, че сега действащият е човек на Пеевски и Борисов, което е ясно още от първия мандат. За двамата беше изгодно да продължи това служебно правителство. В последните 7-8 години водихме битка със задкулисието и с паралелната държава. Новите юнаци, които дойдоха и се назоваха ново ръководство, побързаха да ходят по тайни срещи. Това каза народният представител от БСП Христо Проданов в студиото на "Денят ON AIR".

Депутатът смята, че 50-то Народно събрание се е провалило, защото Пеевски не е позволил на Борисов да участва в разговори за правителство. И допълни, че ако президентът наистина е искал да има правителство, е могло да направи обща среща в търсене на допирни точни между партиите.

"Можеше да направи такива консултации преди раздаването на мандата. Вече е късно - какво ще коментира президентът с политическите партии?", попита Проданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че е подигравка с хората да се ходи отново на избори. По думите му БСП ще направи всичко необходимо, за да се представи добре на предстоящите избори, защото са доказали, че са отговорна партия.

"Както поп Кръстю предаде Левски, така тези, които бяха най-близо до Нинова, я предадоха. Оттам започва да се нагнетява напрежение в партията", подчерта Проданов. По думите му лявото му може да бъде силно, когато има разговори и разбирателство, а не предателство.

Относно предстоящата предизборна кампания, Проданов каза, че партията ще излезе с предложения.

"Надявам се, че все повече ще разберат, че спасители няма. Спасението е в самите нас, да започнем да слушаме какво ни говорят политическите партии, да си правим изводи. Ако хората вярват на популизъм и празни обещания - ние няма как да го променим", поясни той.

Той засегна и проблемът с детските градини в София.

"2007 година, когато на междинните избори Борисов стана кмет на София, тогава му изгря политическата звезда. Тогава той обеща, че до края на мандата си ще реши проблема с детските градини. След него дойде Йорданка Фандъкова. Имаме 10 000 места недостиг на места в ясли и детски градини в София", добави Христо Проданов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
11
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
"Подигравка с хората " не е ходенето на избори, а подигравка с хората е такива,като теб и компания да са в НС.
11
0
 
13
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Или президентска република или който спечели независимо с какъв резултат ,но все пак печели да взима властта. На мен младините ми минаха ,още чакаме правителство. То не че има разлика, понеже ние сме губерния с губернатор от посолство. Направо за ни управляват от там и няма смисъл да си играем на демокрация и 240 кавала да крадът. Разсипия !
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отговорно крадят, защото Темида не работи! Затова бързат да нахлуят в Парламента! Там е кацата с меда!
9
2
 
7
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
Ако има някой не разбрал,то това е че,партиите се провалиха и никой не ви иска,а никой няма повече да ходи за някой *** да гласува !!!Референдум за президентска република и велико народно събрание е изхода!!!1
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нинова ли ще реди листите? В никакъв случай труженичката Мая Манолова не трябва да е в листите. Нинова да не го допуща. Вън от листите и Р.Овч., Румен Петков и други подобни на тях корумпета.
7
3
 
4
 
! Отговори
Мнението на БСП преди 1 месец
олигархи не ме интересува! Тези посткомунисти унищожиха Българския преход! Всички са Централния при бай Ставри на скута без вазелин!
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дреме ми. Аз не ходя на избори. Да се подиграват с тия дето ходят.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подигравка е да се ходи на избори? Защо, бре? На Нинова демокрацията и отнела много,а явно и на цялото БСП. Страх ли ви е от избори? Или не искате избори, за да не се види колко хора ви подкрепят? Една талига депутати ще имате в 51 НС. Даже не се знае кой ще ви реди листите, нямате председател.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изобщо не им гласувайте на тези мутри и чалгари. Стойте си без парламент, без правителство и без никаква власт. По-добре без власт, вместо да ви управляват разнипростаци, клоуни, рапъри и чалгари.
3
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Кво? ДС казва да си назначим цар?
2
2
 
6
 
! Отговори
Смях преди 1 месец
И този, като 90 процента от политиците ни, си ляга и става с Борисов и Пеевски.
1
2
 
8
 
! Отговори
Неглауващ преди 1 месец
Подигравка е само с 30% от хората. Останалите изобщо не ходим да гласуваме...