Главчев: Прецених, че най-добре е да си запазя доброто име

Служебният премиер коментира решението си
9 авг 2024 15:26, Инна Ангелова
165
Главчев: Прецених, че най-добре е да си запазя доброто име
Снимка: БГНЕС

"Прецених, че най-добре е да си запазя доброто име, което смятам, че имам", каза Димитър Главчев за решението си да не бъде отново служебен премиер. Той коментира, че са се появили и много спекулации и зависимости около него, за които самият той не е знаел.

"Първият път казах, че ако няма кой друг, ще поема този пост", посочи Главчев и отбеляза, че сега има и други изявили готовност и призова да им се даде шанс.

Още по темата
"Всички са свидетели, че нашето правителство си свърши работата, нямаше никакви забележки по провеждането на изборите. Запазихме европейският път на България", каза още Главчев.

Тази сутрин от Министерския съвет съобщиха, че служебният премиер Димитър Главчев оттегля заявената готовност да приеме за втори път поста на служебен премиер с оглед на сваляне на политическото напрежение. Главчев благодари на екипа си за свършената работа.

Премиерът Димитър Главчев ще продължи да изпълнява работните си задачи до назначаването на нов служебен министър-председател, информират още от МС, цитира БТА.

По-късно президентът Румен Радев определи заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова–Кожарева за кандидат за служебен министър-председател, съобщиха от прессекретариата на президента.

Главчев е на посещение във Франция днес и утре по повод игрите на XXXIII-та Олимпиада, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Премиерът ще посети българските спортисти в Олимпийското село, където ще им пожелае успех в представянето им. Димитър Главчев ще присъства на състезания, в които ще участват български спортисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да опази доброто си име днес забегна чак в Париж за да се отърка в славата на нашият златен медалист.
116
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАГЛИ ГЛУПАВИ НЕВЕЖИ ПЛАТЕНИ ДРАСКАЧИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ГОТОВИ НА ВСИЧКО ВЕДНАГА ПОД ВСЯКА СТАТИЯ ИЗЛИЗАТ И СЕ ЗАПОЧВА ОЧЕРНЯНЕ ГЛУПОСТИ ЛЪЖИ ЗАКАНИ ОБИДИ ТОВА Е ОБЩЕСТВОТО НИ И САЙТОВЕТЕ НИ ВЕЛИКА СА ХАХАХАХАХАХАХА
115
1
 
6
 
! Отговори
Позор! преди 1 месец
ДПС-***, не добро име има тоя Главунчев.
114
2
 
17
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Радев му би шута на Главчев, който се самопредлагаше нагло да бъде отново премиер на служебно правителство! Некадърник некомпетентен!
113
1
 
15
 
! Отговори
Пффф преди 1 месец
Какво добро име бре, Главчев? Правеше гаф след гаф, герберска "калинко"!
112
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев ще. Го запомним като най- комичния външен министър. Голям цирк беше. Добре, че има друг кандидат за служебен премиер.
111
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев , кой ще ти повярва, на празните приказки? Бъди мъж, признай исках много но като разбрах, че са избрали друг и направих тоя театър. Твоя отказ оповестяваш 10 минути преди президентството да обяви новия премиер. Смешен си. Ама много смешен.
110
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички сте с добро име бе .....на труженички на Дунав мост .
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Луи дьо Ке *** във Франция. На свиждане на началниците са го привикали да дава обяснения.
108
2
 
20
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
ГЛАВУНЧЕ , ПОЗОР БЕШЕ В ПАРЛАМЕНТА , ПОЗОР В СМЕТНАТА ПАЛАТА , И ГОЛЯМ ПОЗОР В МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ !!! ТАКИВА НАТООООООВЦИ НАРОДА ГИ МРАЗИ ОТ СЪРЦЕ !!!
107
1
 
24
 
! Отговори
Здравко преди 1 месец
Главчо, никога не си имал добро име, че да го пазиш !
106
2
 
22
 
! Отговори
Белия зъб преди 1 месец
Кой се интересува от теб бе главуч.
105
2
 
17
 
! Отговори
Немало пари за преди 1 месец
Нормални пътища нормално заплащане нормален живот а за Ботаж по милион на ден има пари и за луксозни коли и какви ли не още пи4 ки майни!А?!БАСТА!!!!
104
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Служебния министър-председател в оставка се отказвал!!!!!!!! Така ли един от тия провалени управници няма грам достойнство и да признае, че тая работа не е за него и толкова.
103
1
 
20
 
! Отговори
Муахаха преди 1 месец
За това ли им Пращате: "Главчев обясни от Париж защо се е оттеглил. Служебният министър-председател е на Олимпиадата, за да гледа състезанията на българските спортисти" - Примиерът на Китай - да е Отишъл, Държавният Секретар на САЩ - да е Отишъл - НЕ, но Наш ГлавчУ на Екскурзия!!
102
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дрън , дрън. Много ама много искаше да продължи, но като разбра, че е отсвирен и минути преди официално да бъде съобщено името на новия министър председател реши да пази "доброто" си име. *** то се пази нещо дето го имаш!
101
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако на това му викат <ДОБРО ИМЕ>, не мога да си представя какво е лошо име
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен При мен е обратното , тъкмо тези безобразия ме мотивират да гласувам , естествено доколкото това е възможно да им обърквам сметките . Вярно е , че един , или няколко гласа нищо не решават , но ако хората вземат да мислят може и да се получи някакъв ефект .
99
0
 
15
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 месец
Действително името е добро- празноГлавчев,отговаря на съдържанието!
98
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На 20 октомври пак малко българи сте ходят да гласуват на изборите хората са отвратени от всички български партии без изключение в България и затова не ходят да гласуват на изборите за съжаление всички български партии в България ги е хванала старческата деменция и затова не могат да го проумеят в *** си празни кратуни.