Президентът Радев определя Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер

От 10.30 часа той ще я приеме, за да й възложи да състави служебно правителство
Обновена: 9 авг 2024 10:34 | 9 авг 2024 09:02, Анисия Иванова
154
Президентът Радев определя Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев определи заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева за кандидат за служебен министър-председател, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Двамата ще се срещнат в 10.30 днес в президентството, където Радев ще възложи на Грънчарова да състави служебно правителство.

Указът на президента дойде минути след като от Министерския съвет съобщиха, че Димитър Главчев се отказва да бъде служебен премиер за втори път. Причината - да не се създава политическо напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
4
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 месец
ВИЕ СЕЛЕНИ СА СИЧКИ СТЕ СЧЕТОВОДИТЕЛИ !
47
4
 
9
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 месец
РАДЕФ СИ ИГРАЕ С БУЛГАРИЯ ! ИГРАЧКА ЛИ Е ТАЯ ДАРЖАФКА ?
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ассам Сънчо, ида от Горица.
45
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спомняме си как тази госпожа почти плачеше в нежеланието си да бъде кандитат служебен министър председател само преди няколко месеца. Та как така придоби смелост сега да се захване с нещо, което очевидно е много далече от нейната сфера на компетенции. А и била от квотата на БСП при назначаването си в Сметната палата. Бавно, но сигурно комунизмът се завръща, макар че за него на изборите гласуват единици.
44
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато приемаха конституцията от ПП-ДБбсе надяваха председател на народното събрание да е техен- генерал Атанасов, а за резерва имаха Гюров. Но Желязков ги изигра като не подаде оставка с Денков и така им провали плана за не извършване на ротацита и избори с тяхно служебно прсвителство. Плана им отиде в кереча
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм кандидат-премиер, другия път ще ме изберат и милиони микроби ще умрат.
42
5
 
4
 
! Отговори
Slon преди 1 месец
Горица е гордостта на Бачева и Банско.УСПЕХ
41
7
 
18
 
! Отговори
39028 преди 1 месец
Пълна пародия
40
4
 
19
 
! Отговори
sante_dog преди 1 месец
Нема 'ора баце! С тази домова книга избора е такъв. Да бяха пък и мислили малко шарлатаните преди да мажат глупости по конституцията. После тяхното *** Балазелков да се беше усетил да събори тази глупост с домовата книга, ама явно си им харесва така. Малко Стокхолмски синдром ми блъска...
39
3
 
9
 
! Отговори
Смоганата палата преди 1 месец
И отново е в конфликт на интереси, поради същите причини, като Главчев.
38
4
 
23
 
! Отговори
Чочо преди 1 месец
Яко се бетонира ДПС в най-големите държави фирми, институции, агенции - те са царе на фалитите и разрухата, Булгартабак, морски флот , павец, АЕЦ, бдж, железниците, отряд 28 и тн
37
6
 
6
 
! Отговори
Вълчо преди 1 месец
Кожарев е от тези, с широките от покупко-продажби магистратски отвори, т.е. Пеевски ще му намери цаката за 5 минути, ако не я е намерил преди десетилетия....и документирал за сейфа.
36
15
 
14
 
! Отговори
Свободен българин преди 1 месец
Да разкарат мазната калинка в Мвр:Калинчо-киномана.
35
4
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
До гост. И що да не се откаже бе, глу.пак? Че той по начало не си искаше човекът, ама нямаше кой друг и поне пое някаква отговорност.
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и аз да бях станал премиер, щеше да е същото. И мен никой не ме познава. Аз щях да работя съвестно, в името на благото за България и доброто възпитание, образование, сигурност и богатство на българите. За тия другите нещо интуицията ми нашепва други неща.
33
4
 
16
 
! Отговори
Де го чукаш,деСеПука преди 1 месец
Горица е съпруга на Михаил Кожарев, прокурор в Главна административна прокуратура,, който бил яростен защитник на главния прокурор Иван Гешев.
32
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Указът на президента дойде минути след като от Министерския съвет съобщиха, че Димитър Главчев се отказва да бъде служебен премиер за втори път. Причината ---- е че Генерал Борисов не би преживял някой бивш негов дрон да управялява продължително без да зависи на 100% от Генерала. И е стиснал Главчев убедително за гушата, за да го убеди че не иска второ премиерство.
31
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съпруга на Горица е виш прокурор в прокуратурата. Пририятел на Иван Гешев. Той бе ени от тези които го защитаваха. Гешев е техен семеен приятел.
30
6
 
7
 
! Отговори
леле преди 1 месец
сл.премиер и сл.правителство за два месеца , абе вие у ред ли сте ???
29
3
 
35
 
! Отговори
Цеко преди 1 месец
Благодарение на правната нула Христо Иванов а.к.а Бойкикев нема избор на премиери