Полицаите посрещнаха Калин Стоянов на протеста си с включени сирени

Те се обявяват против смяната му
Обновена: 12 авг 2024 14:51 | 12 авг 2024 13:09, Нели Христова
215

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пристигнаха първите полицаи на събитието в подкрепа на Калин Стоянов. Демонстрацията е предвидена за обедната почивка на полицаите в 12 часа - по закон те нямат право на протест. Събирането тръгна от пост във фейсбук на Лъчезар Колев, който е шеф на Специализираните полицейски сили в СДВР.  Публикацията му бе споделена от официалните страници на СДВР, Гранична полиция, ГДБОП, където е минала голяма част от кариерата на вътрешния министър Калин Стоянов, и други.

Насреща в бившия партиен дом, където сега е Народното събрание, кабинет получи номинирата за служебен премиер Горица Кожарева. Там тя кани хора за евентуални министри. Калин Стоянов вече ходи в събота. Каза, че е представил резултатите на МВР на Кожарева, но очаква тя да е под натиск от политици да се спре на друг министър. Именно изказванията на партиици провокираха демонстрациите, каквито освен в София, има в цялата страна.

Написах това съобщение, защото на всички им дойде до гуша партии да злоупотребяват, най-вече ПП-ДБ, каза Колев. Аз не съм политик, служител съм на МВР. Това нещо нагнетява напрежение в състава, посочи той. Постоянно се говори за Калин Стоянов, това е човекът, който е направил неща, които 20 години никой не е направил. Всяка промяна води до смени в състава, обясни за статуса си Колев. Не му харесало, че партиите говорят за изборите само за МВР. Аз виждам само критика за разрушаване на системата, каза Колев.

На място е и зам. шефът на СДВР Стефан Иванов, очакват се и другите двама заместник директори, както и Любомир Николов, който оглавява СДВР.

Около 12,15 ч при идването на Калин  Стоянов, полицаите включиха сирените на моторите и патрулките си.

Искам да благодаря на всички, които са тук, зад мен, както и тези из страната. Благодаря им, че се опитват да се противопоставят на някои провалени политици, които се опитват да употребят системата. Станахме свидетели как се търси ала-бала министър, който да им върне около 300 000 загубени гласа. Вчера видяхме и разбрахме как някои от тези политици започнаха да обясняват какво са имали предвид. Според тях на последните избори били купени 35 000 гласа. Искам да ги попитам как достигнаха до тази цифра. Вероятно с ала-бала калкулатор, каза Стоянов. Той не отговори на медийни въпроси.

Докато Стоянов говореше, полицаите го аплодираха бурно. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя не става за полицай , а те министър го назначили. Ега ти наглеца, протести организира, ама от къде ги изравят такива? То за това държавата ни е потънала, от некадърници!
162
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На протест братя българи. Да защитим комисар Калин Стоянов и неговите служители, така както ни защитават и те.
161
2
 
8
 
! Отговори
Един там преди 1 месец
Ако съм на мястото на новият министър ще го уволня всички тези на протеста.
160
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моля, новият министър на вътрешните работи още утре да се заеме с работа, защото смърди на антидържавност в структурите на системата. Ще направят един протест 20 хиляди и Калинчо и Бойко ще останат търкалящи се глави и всичко това е по заповед на прасето Пеевски. Цацаров е виновен за тази свинщина, не забравяйте . Не се поддавайте на мутренските провокации на псевдо полицаи, служители на делта гард в униформи. Жалко че ГДБОП не ги натръшка днес. Да им вкара сирените в за дника
159
2
 
2
 
! Отговори
Прожектор преди 1 месец
Тази вечер ГДБОП ще ги събира да пишат показания
158
1
 
12
 
! Отговори
Прожектор преди 1 месец
Явно Калинчо се възприема за "несменяем". А полицаи и военни по Конституция нямат право да се месят във вътрешно-политическите процеси, какъвто е кадровият подбор на нов кабинет !
157
0
 
9
 
! Отговори
Бъдещият министър преди 1 месец
Вие сте държавни предатели и всички ще си получите уволненията след седем дни и ще бъдете преследвани според закона на МВР
156
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
уво на герберасттките калинки
155
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МВР все повече вони на развалено свинско с печена тиква ...Ще трябва да се постави във фризера!
154
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милиционерите участвали в протеста трябва да бъдат дисциплинарно уволнени и арестувани. Също и организатора, който се кри в Зайчарника в Банкя.
153
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Синдикатите в МВР защитават само трудовите права на полицаите - заплати и неща от този род! Нито МВР, нито Полицаите, нито Синдикатите на МВР имат право да налагат кой да бъде Министър на вътрешните работи!! Единствената, която има право да каже кой да е министър на вътрешните работи е бъдещата премиерка Горица Кожухарова!!! Това е натиск от страна на МВР, което е недопустимо и подсъдно.
152
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъчезар Колев, началник на специализираните полицейски сили в СДВР и зам.-шефа на СДВР Мирослав Данаилов - И двамата бяха на протеста и оказват натиск за повторния избор на Стоянов за министър!!!!!
151
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДПС -ГЕРБ владеят МВР, затова печелят изборите! Никой от МВР не противодейства на купуването на гласове и корпоративтия принудителен вот! Изчезнаха 300 000 гласа за ПП-ДБ на предните избори. Моят глас не беше отчетен, не ми излезе разписка от машината и вота ми за ПП-ДЦ не беше отчетен!!!! ГЕРБ-ДПС са измамници!!! Печелят изборите само с измама и фалшификации!!! Именно ГЕРБ-ДПС правят Ала-Бала с машините и ЦИК са техни хора, и социологическите агенции. ГЕРБ-ДПС подслушват ПП-ДБ нерегламенгирано!!!
150
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мутрите от Делтагард дойдоха ли да подсилят протеста?МВР много добре работи с тях. И те много добре работят с МВР, когато трябва да бъдат бити противници на Гешев, Буци и Дебелото.
149
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
на кой му дреме, за смешният плач на една куха калинка, но всички милиционери участващи в това политико/ мафиотско мероприятияе , трябва да бъдат уволнени !
148
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калинчо - единствена опора на биещото сърце на Партията. Всеки милиционер - с икона на Калин у дома.
147
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калинке, отлитай, няма да липсващ на никого. А в нормална държава, всичките милиционери, отишли на политически 'протест' също отлитат. За съжаление в мутроландия на ОПГ-то буци-шиши, това няма как да стане.
146
0
 
10
 
! Отговори
Чакай чакай преди 1 месец
Как така с включени сирени? По закон това е оповестително действие при строго контролирани събития! Наясно ли сте ако карате с натиснат клаксон каква глоба ще ви издрънчат.
145
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДААА. БОЙКО РАШКОВ ОТВРЪЩА НА УДАРА. ПЛАТЕНИ КОМЕНТАТОРИ ЗАЩИТАВАТ КРАДЕЦА. АМИ ХАК ВИ Е, НАРОДЕ???
144
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТОВА Е ОТМЪЩЕНИЕ ЗА ПАЧКИТЕ И СНИМКИТЕ С ПУДЕЛА. БОЙКО РАШКОВ Е.