Полицаите посрещнаха Калин Стоянов на протеста си с включени сирени

Те се обявяват против смяната му
Обновена: 12 авг 2024 14:51 | 12 авг 2024 13:09, Нели Христова
215

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пристигнаха първите полицаи на събитието в подкрепа на Калин Стоянов. Демонстрацията е предвидена за обедната почивка на полицаите в 12 часа - по закон те нямат право на протест. Събирането тръгна от пост във фейсбук на Лъчезар Колев, който е шеф на Специализираните полицейски сили в СДВР.  Публикацията му бе споделена от официалните страници на СДВР, Гранична полиция, ГДБОП, където е минала голяма част от кариерата на вътрешния министър Калин Стоянов, и други.

Насреща в бившия партиен дом, където сега е Народното събрание, кабинет получи номинирата за служебен премиер Горица Кожарева. Там тя кани хора за евентуални министри. Калин Стоянов вече ходи в събота. Каза, че е представил резултатите на МВР на Кожарева, но очаква тя да е под натиск от политици да се спре на друг министър. Именно изказванията на партиици провокираха демонстрациите, каквито освен в София, има в цялата страна.

Написах това съобщение, защото на всички им дойде до гуша партии да злоупотребяват, най-вече ПП-ДБ, каза Колев. Аз не съм политик, служител съм на МВР. Това нещо нагнетява напрежение в състава, посочи той. Постоянно се говори за Калин Стоянов, това е човекът, който е направил неща, които 20 години никой не е направил. Всяка промяна води до смени в състава, обясни за статуса си Колев. Не му харесало, че партиите говорят за изборите само за МВР. Аз виждам само критика за разрушаване на системата, каза Колев.

На място е и зам. шефът на СДВР Стефан Иванов, очакват се и другите двама заместник директори, както и Любомир Николов, който оглавява СДВР.

Около 12,15 ч при идването на Калин  Стоянов, полицаите включиха сирените на моторите и патрулките си.

Искам да благодаря на всички, които са тук, зад мен, както и тези из страната. Благодаря им, че се опитват да се противопоставят на някои провалени политици, които се опитват да употребят системата. Станахме свидетели как се търси ала-бала министър, който да им върне около 300 000 загубени гласа. Вчера видяхме и разбрахме как някои от тези политици започнаха да обясняват какво са имали предвид. Според тях на последните избори били купени 35 000 гласа. Искам да ги попитам как достигнаха до тази цифра. Вероятно с ала-бала калкулатор, каза Стоянов. Той не отговори на медийни въпроси.

Докато Стоянов говореше, полицаите го аплодираха бурно. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
5
 
24
 
! Отговори
Жалка картинка преди 1 месец
При толкоз лой и сланина в МВР как да не подкрепят министърчето на Шиши. Я да видим от 60000 охранени чопара колко ще пробягат 5 километра и колко ще минат тестовете за наркотици и само те да останат в МВР с тройни заплати.
102
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калинчо е обречен не заради ГЕРБ, а заради топлата връзка с Пеевски. Радев се е разбрал с Доган и целта е Грънчарова да не допусне Гуци да купува ромски гласове, както на 9 юни. А протестиращи са просто едни полезни герои от едноименен роман на Фьодор Достоевски. Но от прости милиционери какво може да се очаква.
101
3
 
24
 
! Отговори
Кандидат министър преди 1 месец
Този Калин (Пеевски) се е вкопчил в министерският пост, като удавник за сламка. Щом и заместниците му припяват, значи и тях трябва да ги махат !
100
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има един тънък нюанс. Нали сам щеше да напусне а сега подкокоросва? Изглежда две дебели сенки му нашепват в ушенцето разни неща
99
2
 
16
 
! Отговори
Мъже полицаи преди 1 месец
Рекетират една жена .Същите са като боксьорите-мъже,които биеха жени на олимпиадата.
98
1
 
9
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
До Анонимен 110В повечето случаи и това не са. Твърде висока летва им слагаш. Те са провалени селяни и помаци от Родопите, на които веке не им са пасат овци, ниже тутун и копат нивя;)))
97
8
 
19
 
! Отговори
Анонимно! преди 1 месец
Най-добрите министри са Рашков и Демерджиев.
96
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли досега министър, който да не са защитавали с протест?
95
22
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 месец
Браво на полицаите. Само Стоянов.
94
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
милиционерите са провалили се мутри, които не са ги взели в Делта гард!
93
5
 
18
 
! Отговори
БОКО И ШИШИ преди 1 месец
Незаменим министър на Боко тиквата и Пеевски свинята много разчитат на него послушен не закача хора на ГЕРБ ДПС ИТН дъното. Боко тиквата и Пеевски свинята си искат магистралите тунелите обществени поръчки границата с Турция договори газопроводи регулатори и всичко което носи пари. Бог да пази България от ГЕРБ ДПС ИТН дъното. Амин
92
4
 
16
 
! Отговори
полицейския синдикат преди 1 месец
е казионна организация на борисовата партийка
91
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полицаите не са биели хората, а хулиганите от Орлов мост, които хвърляха срещу тях камъни и бомби.Дори малко ги биха тогава!
90
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ушеф с 20 заплати нали нямаше право да протестира??
89
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълна подкрепа за Калин Стоянов, който единствен се опълчи на натиска върху МВР, упражняван от ле.кето Кирил Петков!
88
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Култ към личността на Калин Стоянов, кукловодите подготвят новия Бойко Борисов. На дълбоката държава и трябва някой безскрупулен и нахален и почва да го тика напред.
87
4
 
18
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
Милиционерите протестират? По списък ги изволнявам веднага. За никого не е тайна, че милиционер, днес се става не с доказани професионални качества, а с връзки;))) Знаете ли, колко чакат на опашката за държавна работа?:))) Много;))) Уволжака, уволжака, селяни, топва ви чака! А на село, стара нива, и мотика позагнила;)))
86
3
 
12
 
! Отговори
Смешник преди 1 месец
По провален политик от теб няма Остави Тиквата и Пеевски свободно да купуват гласове
85
0
 
16
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
О да с униформи са много смели, но без са обикновени плюнки презирани от хората.
84
6
 
23
 
! Отговори
Ужад преди 1 месец
Минавах от там видях ги това са същите който биеха и се гавреха с хората по улиците на София, те не преличат на полицаи а на бандити, нагли, арогантно над закона, затова подкрепят Стаянов.