Полицейски синдикат: Прави се опит за политическа употреба на МВР

Към момента не е необходим голям синдикален протест, смята Илия Хрисимов
12 авг 2024 10:30, Анисия Иванова
92
Полицейски синдикат: Прави се опит за политическа употреба на МВР
Снимка: БГНЕС, архив

"Ние не сме организаторите. УС на синдикалната организация на служителите в МВР не участва в това събиране". Това обясни пред БНР Илия Хрисимов, зам-председател на синдиката, след като на Фейсбук страницата на Столичната дирекция на вътрешните работи се появи съобщение за събиране на полицаи в 12 часа днес, пред НС заради "безпрецедентен опит за употреба на МВР за политически цели".

Тя беше предшествана от официално съобщение от синдиката на служителите в МВР, който също се притеснява от "увеличаващите се опити за политическа употреба на институцията и работещите в нея професионалисти".

Има индикации, че и в други градове могат също да се съберат, каза той в предаването "Преди всички".

"Едното е Пловдив. Но в момента спекулираме – дали ще го направят, и как, не мога да ви кажа".

Наистина се прави опит за политическа употреба на институцията, заяви Илия Хрисимов.

"Тези несправедливи обвинения, които се основават на едни голи твърдения за опорочаване на изборите от юни 2024 г., едни критики към колегите от пожарната, които дават всичко от себе си за справяне със стихиите, ние ги намираме за опит за политическа употреба".

Разбираме колегите от СДВР, които са пуснали тази публикация, отбеляза той.

"Политиците - с техните боричкания с министъра, намесват и работещите в системата".  

Не казваме, че защитаваме министъра, реагираме срещу опитите за политическа употреба на министерството, обясни Хрисимов.

"Когато има безпочвени обвинения към професионалистите в системата, това е и тяхната реакция. Защитаваме хората, които работят в системата. Трябва да се осигури спокойствие и устойчивост, за да има резултати. Не казваме поставете този или онзи министър".

Към момента не е необходимо да се готви голям синдикален протест, посочи синдикалният лидер.

"Защо да нагнетяваме допълнително напрежение?", допълни гостът.

Политиците не трябва да поставят под един знаменател всички служители, отбеляза Хрисимов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: протестсиндикатМВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видяхме ги побойници от делта гард, трябва акция за престъпници в униформа. Калин Стоянов ще бъде обвинен и арестуван незабавно
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ЗАЩО ДА Е В СЛУЖБА НА ШАРЛАТАНИТЕ ЗАЩО
24
3
 
13
 
! Отговори
Натиск преди 1 месец
Зад протестът на полицаите стои дългата ръка на КОЙ, подклаждайки протести, обслужващи определено политическо мнение.
23
1
 
4
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
За да хващаш престъпноста и да се бориш с нея ти требе акъл и хитртост и пари, а те ни едното ни другото. Как да ги ловят бандюгите, да чакат тея сами да се предадът ли
22
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ЗАЩО ДА Е В СЛУЖБА НА ШАРЛАТАНИТЕ 4 ГОДИНИ Е В ТЯХНА СЛУЖБА
21
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДО 14 А ЗАЩО ТРЯБВА МВР ДА Е ПОДЧИНЕНО НА ДЕНКОВ И ШАРЛАТАНИТЕ С ТЯХНО МВР СИ ПРАВЯТ АЛА БАЛА САМИ СИ ГО КАЗВАТ И ГО ПРАВЯТ ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ БЕЗНАКАЗАНО
20
0
 
5
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Сигурно в школата за пилицайки ги учат - как да напавил 100 корени преси и после да мързелуваме качествено и да не си мърдаме. После от кумова срама вземат че кажат, абе хванахме оня с 500гр дрога, ама ей тъй уж са свършили неква работа
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полицията НЕ трябва да е политизирана! Калин Стоянов е човек на ДПС-ГЕРБ и съответно полицаите по конституция нямат право на политически протест! Но явно от ГЕРБ ги организират. Това е опасно!
18
2
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Хахахахахахахахаххахаха хахахаха.....
17
3
 
14
 
! Отговори
Питам само?! преди 1 месец
МВР - служба на гражданите ли е или служба на политиците от ГЕРБ????
16
1
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
При смяна на всяко правителство, в системата винаги започват промени, които са конюнктурно и политически обосновани! Сменя си служебното правителство, съответно се сменят и министрите, а също и министъра на вътрешните работи! Политически протест от страна на полицаите е НАТИСК!!!!!!
15
1
 
7
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Един полицай ми беше на гости, какво да ви кажа, спряла работа.Ако и когегите му са такива като него, мани мани, нищо хубаво нема да сане. Мързела ги тресе мощно в тая жега, изобщо за какво им плаща държавата на тея
14
2
 
10
 
! Отговори
Докога, българи? преди 1 месец
Полицаи, пожарникари и спасителни трябва да са служби на всички българи, а не на една или друга политическа партия!!!! Калин Стоянов е фигура на ГЕРБ и ДПС и не е подходящ за министър на вътрешните работи. Когото Николай Денков го разбра и искаше да го уволни за неадекватното поведение по време на протеста срещу БФС, ГЕРБ и ДПС бранеха К. Стоянов със зъби и нокти да остане.
13
5
 
1
 
! Отговори
Кирил Петков 2023 г. преди 1 месец
"Следващите избори трябва да ги правим с наше МВР. Защото може да се правим на интересни по телевизията и да говорим за джентълменски договорки. А на следващите избори ще стоим до тоалетната и ще ни заобикалят. Всичките схеми, които направихме, интелектуалците са 7%. Ако пуснеш народа да се презентира нормално, ние трябва да сме макс 10%. Направихме леко "ала-бала" през президента" Край на цитата!
12
3
 
4
 
! Отговори
Попов преди 1 месец
От медиите са известни 7 (седем) синдикални организации в българското МВР. Всичките. Реформаторски и аполитически настроени.
11
2
 
15
 
! Отговори
Трябва реформа в МВР преди 1 месец
Политическият протест на полицаите в полза на протежето на ГЕРБ-ДПС показва, че има нещо нередно в тази структура, че е изградена на база връзки и политически протекции, а не на база база умения, знания и компетенции.
10
1
 
14
 
! Отговори
Неприемливо преди 1 месец
Системата на мвр трябва да е деполитизирана, а с този протест, с който полицаи щели да излизат на протест и да бранят министър Калин Стоянов, се оказва, че системата на мвр е силно политизирана! Това е неприемливо!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ушевите се надъхаха, че от януари минималната полицейска заплата ще е обвързана със средната за страната и са готови на всичко да опазят бащицата.
8
0
 
14
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 1 месец
Всеки полицай, който излезе на протест в защита на Калин Стоянов се доказва като зависим от ДПС-ГЕРБ!!!!!!
7
1
 
14
 
! Отговори
Конституционалист преди 1 месец
Министърът на вътрешните работи го избира ПРЕМИЕРА!!! А не редовите порицаи!!!!