ПП: Опасно е политици да се заиграват с МВР

Оказвало се натиск върхи новия служебен премиер
12 авг 2024 15:57, Александър Попов
162
ПП: Опасно е политици да се заиграват с МВР
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" (ПП) взе отношение за полицейския протест. Ето позицията на партията:

Категорично осъждаме опитите за политическа намеса в работата на Министерството на вътрешните работи.

„Това е абсолютно противозаконно и е опасно политици да се заиграват с полицейския апарат на държавата“, заяви лидерът на партията Кирил Петков.

С особена тревога отбелязваме информацията за изпращане на специални съобщения от СДВР към полицейски служители в столицата. Този акт представлява недопустим опит за манипулация и оказване на натиск върху служителите на реда.

Още по темата
Още по-обезпокоително е, че полицаи се използват за упражняване на натиск върху новия служебен премиер. Това е ясно доказателство, че МВР се използва с политически цели, което е недопустимо в една демократична държава. Още повече от страна на синдикални организации, чиято работа е да защитават трудовите права на полицейските служители, а не да подстрекават и упражняват политически натиск върху служебния премиер.

Ние от „Продължаваме Промяната“ настояваме за незабавно прекратяване на всякакви действия, целящи да повлияят на избора на следващ министър на вътрешните работи чрез организиране на протести или оказване на натиск върху служителите в системата. Никой няма пожизнено право да бъде министър, нито да организира протести против оставането си на поста.

Призоваваме за пълна прозрачност относно съдържанието и целта на съобщенията до полицаите, както и за разследване на лицата, стоящи зад тази недопустима практика.

Настояваме изборът на нов министър на МВР да бъде направен единствено въз основа на професионални качества и в интерес на всички български граждани, а не в полза на определени политически или икономически кръгове.

„Продължаваме Промяната“ ще продължи да се бори за справедливост и законност във всички държавни институции, включително и в Министерството на вътрешните работи. Ние сме против всякаква политизация на силовите структури и ще работим усилено за възстановяване на доверието в правоохранителните органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: протестполиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
4
 
4
 
! Отговори
Кирил преди 1 месец
Кирчо, махай се вече от политическата сцена. Изчерпа се! Сбогом!
133
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
това може да осъждаме ние, но не и ПП, които организираха протест против Народното събрание, че е свалило техния председател на парламента, а правителството беше на ПП-ДБ, самият Петков беше премиер
132
6
 
9
 
! Отговори
ПП-ДБ преди 1 месец
Много нагъл Киро. ПП искат да си избират министър на МВР. Кой аджеба осъществява политически натиск? Ама добре му каза Калин Стоянов, че е пропаднал ала-бала политик
131
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просто Кире пак дудне простотии- Кире- ти, Дамаджан и оная луда баба стигнахте дъното- никога вече в парламента!
130
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Друго си е Дамаджан Чашков да е министър, но Киро толкова го е оплескал, че и той не можжже да му помогне
129
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 124 - Взел Киро да прилича на Парцалев, ама Парцалев беше талант неповторим! Само като излезеше на сцената и публиката прихваше преди още и дума да е казал. Е, Киро постигна и на него да му се смеят, ама много различни са причините за смеха при единия и другия.
128
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро ти като те изгоним следващите избори нито един човек няма да излезе на протест в твоя подкрепа, това дали ти говори нещо?
127
4
 
14
 
! Отговори
възмутен преди 1 месец
Ама ако някой наистина се меси в МВР и натиска новия служебен премиер сте точно вие от промяната бе, олигоффрен! Нали вие настоявахте при президента да махнат Калин Стоянов, нали вие искахте в оня запис "наше МВР". Баси лицемерите.
126
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро е БИ, затова се боядисва, горкичкия, да го харесват!:)))
125
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БОЯДИСАНИЯ ДА НЕ СЕ НАПЪВА, ЧЕ СЕ ИЗПУСКА!
124
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро уби човек и всичко се потуши Киро купува депутати Киро има кодовете и ги предлага на бсп Киро прави ала бала с президента Киро гази конституция закони правила Киро е недосегаем
123
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не могат да правят "ала бала"...
122
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези гейове от ППДБ бяха против спиране на гей пропагандата в училищата !!! Не го забравяйте и не гласувайте за тези га.дове !
121
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирчо нещо е объркал боята за коса. Започва да прилича на артиста Георги Парцалев.
120
1
 
7
 
! Отговори
Асенчи преди 1 месец
До Анонимен Крайно време ееееееееее
119
6
 
18
 
! Отговори
THE BEST преди 1 месец
Какво доверие ще възстановявате???? Помен.... Вие трябва да си ходите вече..... Вашето време мина ППДБ..... Всички партии в НС сте изчерпани вече.... трябват нови партии и нови лица...... А Калин Стоянов не беше ли ваш министър???!!!!.... А той само този с Пудела е ваш..... верно....
118
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми то МВР трябва да си заиграе с политиците , особено с пишман политиците от ПП-ДБ.
117
3
 
16
 
! Отговори
Асенчи преди 1 месец
Сега подготвяли с Коко Дънди и Ленка протест срешу МВР
116
3
 
16
 
! Отговори
до 113 преди 1 месец
За това, където ДАНС хванаха заместник-министъра Михаил Стойнов, че копира кодовете на машините на флашка, и го заснеха как я прибира и я отнася със себе си Киро излезе на протеста срещу кабинета си.
115
1
 
8
 
! Отговори
Асенчи преди 1 месец
До МВР служителЯ оди да душаш някуде другаде