ПП: Опасно е политици да се заиграват с МВР

Оказвало се натиск върхи новия служебен премиер
12 авг 2024 15:57, Александър Попов
162
ПП: Опасно е политици да се заиграват с МВР
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" (ПП) взе отношение за полицейския протест. Ето позицията на партията:

Категорично осъждаме опитите за политическа намеса в работата на Министерството на вътрешните работи.

„Това е абсолютно противозаконно и е опасно политици да се заиграват с полицейския апарат на държавата“, заяви лидерът на партията Кирил Петков.

С особена тревога отбелязваме информацията за изпращане на специални съобщения от СДВР към полицейски служители в столицата. Този акт представлява недопустим опит за манипулация и оказване на натиск върху служителите на реда.

Още по темата
Още по-обезпокоително е, че полицаи се използват за упражняване на натиск върху новия служебен премиер. Това е ясно доказателство, че МВР се използва с политически цели, което е недопустимо в една демократична държава. Още повече от страна на синдикални организации, чиято работа е да защитават трудовите права на полицейските служители, а не да подстрекават и упражняват политически натиск върху служебния премиер.

Ние от „Продължаваме Промяната“ настояваме за незабавно прекратяване на всякакви действия, целящи да повлияят на избора на следващ министър на вътрешните работи чрез организиране на протести или оказване на натиск върху служителите в системата. Никой няма пожизнено право да бъде министър, нито да организира протести против оставането си на поста.

Призоваваме за пълна прозрачност относно съдържанието и целта на съобщенията до полицаите, както и за разследване на лицата, стоящи зад тази недопустима практика.

Настояваме изборът на нов министър на МВР да бъде направен единствено въз основа на професионални качества и в интерес на всички български граждани, а не в полза на определени политически или икономически кръгове.

„Продължаваме Промяната“ ще продължи да се бори за справедливост и законност във всички държавни институции, включително и в Министерството на вътрешните работи. Ние сме против всякаква политизация на силовите структури и ще работим усилено за възстановяване на доверието в правоохранителните органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: протестполиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
21
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 месец
Време е да си ходите. Не браните българския интерес.
113
12
 
9
 
! Отговори
Прожектор преди 1 месец
Явно Калинчо се възприема за "несменяем". А полицаи и военни по Конституция нямат право да се месят във вътрешно-политическите процеси, какъвто е кадровият подбор на нов кабинет !
112
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кире то нестава само с ядене.. трябва и акъл!
111
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До За ПП-ДБ - Нема па, на мен Калин ми е по-убав от Гуглената.
110
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирил Петков е известен като първия човек, който протестира срещу себе си. Кирил излезе на протест срещу кабинета си когато беше министър председател. Хахахахахаха Представяте ли си каква шизофрения го гони? ХАХАХАХАХАХА ХАХАХАХАХАХА ХАХАХАХАХАХА
109
3
 
17
 
! Отговори
За ПП-ДБ преди 1 месец
Махайте го тоя Калин, че Лена изгоря!!
108
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Споко бе Киро. Още 4-5 промени на конституцията и сте вие. Никой няма да може да ви барне. Ицо Мравояда ще го измисли.
107
2
 
19
 
! Отговори
Лена преди 1 месец
Кирчо, какво става с Ленчето. Ще я съдим ли? Милата тя. Трябва да се спрат делата срещу нея с новия вътрешен министър. Наглост тотална е вашата. Дано ви няма скоро в политическия живот.
106
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро да не нема некой бодигард за уреждане, та все МВР-то му в устата, нарежда кого да махат и акъли раздава налево-надесно, все едно цял живот е бил шеф на МВР. Ама той си е пенкилер, от Сичко отбира, щот по харвардско тъй ги учат.
105
18
 
4
 
! Отговори
МВР служител преди 1 месец
Вие не разбрахте ли, че Пеевски и Борисов (в това число и нашето прасе Калин)не се страхуват от закона, а само от арести, бой и трудов лагер. Действайте другата седмица, лично аз с колегите ще арестуваме половината служители на делта гард в МВР
104
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе Кире, нали затова променихте конституцията? Ограничихте Радев и неговите служебни кабинети, за да са честни и почтенни изборите. Пак ли греда ударихте?
103
3
 
23
 
! Отговори
OЛЕЛЕ преди 1 месец
На ПП съвсем им се спихва "ала-бала"-та ако МВР не е тяхно. Затова реват!
102
1
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 месец
Те тоа като ми го покажете и не ми върви ич, и бирата ми като изветрела на вкус
101
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе квото и да говори, от както те се появиха в България настъпи абсолютане хаос.
100
1
 
20
 
! Отговори
До 94 преди 1 месец
Те нали ги хванаха как са получавали дарения по 20 хиляди лева на 5 отделни сметки за 1 ден? Хората са от една и съща фирма. Ей, така решили един следобед 5 човека да се изръсят по 20000 лева за дарение на ПеПе? Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахаха Всичко се е разкрило. Сметките от даренията се вижда от къде са. Тя Лена чула за пране на пари и пуснала пералнята, но забравила да сложи прах.
99
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро много го е яд, че срещу Лена Бориславова има 4 съдебни производства. И Калин нищо не направи да ги спре. А както знаем за Лена, Киро троши маси, бутилки.. --- Сега новият вътрешен министър ще ги спре, ама не вярвам Киро да е доволен.
98
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Опасно е рече тоя, дето най-много се заиграва с МВР.
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами ДП им предложи да делят регулаторите 2:1 , ама те не са съгласни и правилно!
96
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро много го е яд, че срещу Лена Бориславова има 4 съдебни производства. И Калин нищо не направи да ги спре. А както знаем за Лена, Киро троши маси, бутилки..
95
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев и Калинков сътвориха най-фалшивите избори на планетата!