ПП: Опасно е политици да се заиграват с МВР

Оказвало се натиск върхи новия служебен премиер
12 авг 2024 15:57, Александър Попов
162
ПП: Опасно е политици да се заиграват с МВР
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" (ПП) взе отношение за полицейския протест. Ето позицията на партията:

Категорично осъждаме опитите за политическа намеса в работата на Министерството на вътрешните работи.

„Това е абсолютно противозаконно и е опасно политици да се заиграват с полицейския апарат на държавата“, заяви лидерът на партията Кирил Петков.

С особена тревога отбелязваме информацията за изпращане на специални съобщения от СДВР към полицейски служители в столицата. Този акт представлява недопустим опит за манипулация и оказване на натиск върху служителите на реда.

Още по темата
Още по-обезпокоително е, че полицаи се използват за упражняване на натиск върху новия служебен премиер. Това е ясно доказателство, че МВР се използва с политически цели, което е недопустимо в една демократична държава. Още повече от страна на синдикални организации, чиято работа е да защитават трудовите права на полицейските служители, а не да подстрекават и упражняват политически натиск върху служебния премиер.

Ние от „Продължаваме Промяната“ настояваме за незабавно прекратяване на всякакви действия, целящи да повлияят на избора на следващ министър на вътрешните работи чрез организиране на протести или оказване на натиск върху служителите в системата. Никой няма пожизнено право да бъде министър, нито да организира протести против оставането си на поста.

Призоваваме за пълна прозрачност относно съдържанието и целта на съобщенията до полицаите, както и за разследване на лицата, стоящи зад тази недопустима практика.

Настояваме изборът на нов министър на МВР да бъде направен единствено въз основа на професионални качества и в интерес на всички български граждани, а не в полза на определени политически или икономически кръгове.

„Продължаваме Промяната“ ще продължи да се бори за справедливост и законност във всички държавни институции, включително и в Министерството на вътрешните работи. Ние сме против всякаква политизация на силовите структури и ще работим усилено за възстановяване на доверието в правоохранителните органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: протестполиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
9
 
3
 
! Отговори
Г557дт преди 1 месец
Действията и бездействията на вътрешния министър Калин Стоянов са показали пряката му зависимост от лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Няма независим кадър, ако идва като препоръка от Борисов! ГЕРБ-ДПС никога не правят случайни ходове, особено ако става въпрос за МВР,
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо им е толкова важен този министър на ПП-ДБ? Министъра на финансите не е ли по-важен, че септември месец трябва да се подготвя бюджета за следващата година. А така както е тръгнало ще се прави от служебния кабинет. Защо нищо не казват за финансовия министър, а са се хванали за МВР и министъра на електроното управление. Те ли са най-важните в една държава?
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички се шегуват с него, а той продължава да се хили.
71
7
 
2
 
! Отговори
Истината!!! преди 1 месец
Когато се съставяше кабинета Денков-Габриел, първото предложение за министър на вътрешните работи дойде от Борисов. Мария Габриел предложи Калин Стоянов.
70
0
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
До Истината!!! Калин Стоянов е предложение на ППДБ и лично на Киро чукът. Ай сиктир!!! даже му е бил бодигард преди това. Кой ще лъжеш тука?
69
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много е опасно около Киро да има шишета. Кирчо чупи шишета в масата и бие министри. Министър Йоловски и семейството му все още са с охрана.Детето на Йоловски идваше в училището на сина ми с охрана. Децата казват, че и през лятото сина на Йоловски е с охрана. Що, бе Кириле? Що биеш хората? Ходи си лекувай нервите! Насилието е опасно. Който "вади шише, от шише умирга.
68
7
 
2
 
! Отговори
Присмял се Хърбел на преди 1 месец
До 48. А той пък кървясалия поглед на Калин Стоянов медийната звезда щото много адекватен.
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Академик Денков многократно повтори, че не е назначавал никого по препоръка или искане на някого. Излъгал ли е?
66
0
 
4
 
! Отговори
Асенчи преди 1 месец
До Истината!!!Ха ха голямата истина я се ослушай да не подсказвам
65
1
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Най - опасно е да е министър на финансите международният измамник Асан Василев - скъсаният чорапогащник. Никога вече!!!!!!!
64
0
 
9
 
! Отговори
Да ге преди 1 месец
Не ми дреме ни за Киро,ни за Тулупа.Пускайте ни водата,че ще хвърчи перушина в парламента.До ке.нефа не може да отиде човек в 21-ви век.Да ви пи.кам на демокрацията ,ЕС, САЩ и на всички смра.дливи политици.
63
1
 
3
 
! Отговори
Асенчи преди 1 месец
До РеалистООО Голям реалист се появи закрилника на пепетата нагли
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОТМЪЩЕНИЕТО НА БОЙКО РАШКОВ ЗА ПАРИТЕ, КАНАЛА И СНИМКИТЕ С ПУДЕЛА. РАШКОВ- АЛЕКСЕЙ- ТАТКО ПЕТКО- КИРЕТО. ВСИЧКИ КЪМ МЕЖДУНАРОДНИЯ ОТДЕЛ НА КГБ. БГ Е ПРЕВЗЕТА ОТ КГБ ПОВЕЧЕ ОТ УКРАЙНА.
61
0
 
10
 
! Отговори
Ааааа преди 1 месец
Кирчо, мамин хубавец. Май ви е страх от Калин Стоянов. Каква *** кампания му сътворихте. Ти и Ники Мики. Скривайте се някъде. Некадърници като Вас не ни трябват.
60
7
 
4
 
! Отговори
Истината!!! преди 1 месец
Академик Денков назначи Калин Стоянов на поста министър на МВР, защото Мария Габриел го предложила по заръка на Бойко Борисов, а тогава нали имаха ротационно правителство и ПП-ДБ сложиха някои министри на ГЕРБ.
59
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На мъже с боядисана коса вяра нямам.
58
1
 
4
 
! Отговори
Асенчи преди 1 месец
До АнонименТо и той не помни беее човечето малко и нагло
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирее, ами сега, откъде пари за изборите? Е, как да не му искаш оставката на вътрещния министър, развяли хубавата работа.
56
11
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
ДПС -ГЕРБ владеят МВР, затова печелят изборите! Никой от МВР не противодейства на купуването на гласове и корпоративтия принудителен вот! Изчезнаха 300 000 гласа за ПП-ДБ на предните избори. Моят глас не беше отчетен, не ми излезе разписка от машината и вота ми за ПП-ДЦ не беше отчетен!!!! ГЕРБ-ДПС са измамници!!! Печелят изборите само с измама и фалшификации!!! Именно ГЕРБ-ДПС правят Ала-Бала с машините и ЦИК са техни хора, и социологическите агенции. ГЕРБ-ДПС подслушват ПП-ДБ нерегламенгираноБ
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скрий се, нещастно създание! Не ти искаме да слушаме брътвежите!