ПП: Опасно е политици да се заиграват с МВР

Оказвало се натиск върхи новия служебен премиер
12 авг 2024 15:57, Александър Попов
162
ПП: Опасно е политици да се заиграват с МВР
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" (ПП) взе отношение за полицейския протест. Ето позицията на партията:

Категорично осъждаме опитите за политическа намеса в работата на Министерството на вътрешните работи.

„Това е абсолютно противозаконно и е опасно политици да се заиграват с полицейския апарат на държавата“, заяви лидерът на партията Кирил Петков.

С особена тревога отбелязваме информацията за изпращане на специални съобщения от СДВР към полицейски служители в столицата. Този акт представлява недопустим опит за манипулация и оказване на натиск върху служителите на реда.

Още по темата
Още по-обезпокоително е, че полицаи се използват за упражняване на натиск върху новия служебен премиер. Това е ясно доказателство, че МВР се използва с политически цели, което е недопустимо в една демократична държава. Още повече от страна на синдикални организации, чиято работа е да защитават трудовите права на полицейските служители, а не да подстрекават и упражняват политически натиск върху служебния премиер.

Ние от „Продължаваме Промяната“ настояваме за незабавно прекратяване на всякакви действия, целящи да повлияят на избора на следващ министър на вътрешните работи чрез организиране на протести или оказване на натиск върху служителите в системата. Никой няма пожизнено право да бъде министър, нито да организира протести против оставането си на поста.

Призоваваме за пълна прозрачност относно съдържанието и целта на съобщенията до полицаите, както и за разследване на лицата, стоящи зад тази недопустима практика.

Настояваме изборът на нов министър на МВР да бъде направен единствено въз основа на професионални качества и в интерес на всички български граждани, а не в полза на определени политически или икономически кръгове.

„Продължаваме Промяната“ ще продължи да се бори за справедливост и законност във всички държавни институции, включително и в Министерството на вътрешните работи. Ние сме против всякаква политизация на силовите структури и ще работим усилено за възстановяване на доверието в правоохранителните органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: протестполиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
13
 
! Отговори
Ани преди 1 месец
Нямам думи. Вземе се скрийте вече. Не ви вярваме. Нещастници!
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Опасно е политици с психиатрични проблеми и с дислексия да бъдат депутати. Без психиатричен тест за депутати е опасно за националната сигурност на България..Без тестове за наркотици НС е застрашено от наркомани.
12
9
 
6
 
! Отговори
Няма вече кокал преди 1 месец
Гробаджиите и ДП ще изпуснат кокала!!
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много сте нагли. Прекалихте вече с хората.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
e.... на себе си ли го казват.... тия се оказаха тотал щета.
9
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не са Ако не са ПП, драги ми избиратели ще в управлява Делянчо ви като стой та гледай.
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЧИБА!
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От кога синдикатите се занимават с политически назначения?? Нещо са си объркали ролята!!
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
няма по-нагли от ПП
5
3
 
15
 
! Отговори
Кирил Петков 2023 г. преди 1 месец
Следващите избори трябва да ги правим с наши служби и МВР. Защото може да се правим на интересни по телевизията и да говорим за джентълменски договорки. А на следващите избори ще стоим до тоалетната и ще ни заобикалят. Всичките схеми, които направихме, интелектуалците са 7%. Ако пуснеш народа да се презентира нормално, ние трябва да сме макс 10%. Направихме леко "ала-бала" през президента",
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирчо, който казва в записа, че ще правят избори само с "НАШЕ"МВР, ли ще ми говори за заиграване с МВР? Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Точно Кирчо, който накара Живко Коцев да си оттегли оставката след като беше уличен с подарък часовник за 500000? Кирчо, който изнудвал Калин Стоянов, а като не клекна Калин "почнаха да го атакуват.... Ей, караконджул, не лъжи, бе! Всички знаят, че си международен измамник и лъжец.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев готви преврат.Вие глупави политици му го позволихте с безобразните си действия вече 3 години и нещо.Вързахте се на Слави Тр. и ето резултата.Даже Доган изпълза от дупката си като му дадоха сума милиони от нашите пари , за да си плати задълженията.
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пп е тумор който трябва да бъде изрязан
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кое беше това?