Радан Кънев: Евроатлантизмът в България е клише

Депутатите ни забравиха как да водят дебат
13 авг 2024 11:05, Инна Ангелова
71
Радан Кънев: Евроатлантизмът в България е клише
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Радан Кънев сподели, че политиците ни вече са изгубили способността да водят разумен дебат. Кънев коментара и поправките в Закона за училищно и предучилищно образование, с които се забранява пропаганда, популяризиране и подстрекаване към идеи или възгледи, свързани с нетрадиционна сексуална ориентация или определяне на полова идентичност, различна от биологичната.

Евродепутатът сподели, че темата за сексуалността е особено чувствителна и допълни, че темите за енергетиката, сигурността, политиката ни по отношение на руската агресия в Украйна също са теми, по които влизаме в пропаганден режим.

"Политическият дебат се води с пропагандни клишета – без реални аргументи и трезва мисъл”, добави Кънев пред БНР.

"Нямам съмнение, че така приетите формулировки на закона противоречат на основополагащи елементи на европейското законодателство. Мой дълг е да сезирам европейските институции. На първо място ЕК, която има функцията да преценява кои елементи на националното законодателство противоречат на европейското. Ако ЕК установи такова нещо и предприеме съответните мерки, това най-вероятно отново ще бъде използвано за поляризация. Най-опасно е когато дебатът в парламента звучи като спор в социалните мрежи".

"Призовавам народните представители от ПП-ДБ, заедно с малцинството от ГЕРБ-СДС, които гласуваха против или се въздържаха, да сезират Конституционния съд. Видимо е, че държавният глава също участва в надпреварата по партиен популизъм в България. Неговата реакция ще зависи от това къде смята да позиционира партийния си проект”, каза още Кънев.

Радан Кънев коментира думите на Бойко Борисов, който каза: "Ако евроатлантизмът е да ме направи жена, тогава, давам ви заглавие, не съм евроатлантик. Няма да стана по никакъв начин. Нито желая внуците ми да го направят". Така лидерът на ГЕРБ коментира промените в закона за училищното образование.

"Лидерът на най-голямата партия в България си позволява да затъне в пропагандни клишета и говорене, характерно за поляризирани групи в социалните мрежи. Това е много опасно!”, коментира Кънев изказването на Борисов и каза, че евроатлантизмът в България се е превърнал в клише.

“Страната ни е безобразно пасивна в процеса на разпределение на комисарски отговорности и в определяне на приоритетите на ЕК, които ще важат през следващите 5 години”, отбеляза евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди 35 години ни нареждаха какво да правим и как да живеем кого да обичаме и кого да мразим от Москва, а днес е абсолютно същото само че заповедите идват от Брюксел. От трън та на глог.
28
2
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
първо в българия няма политици а политикани *** какъв дебат с хоратадепутатите си плащат за да влязат в нс и да си уреждат бъдещето за какъв дебатстава въпрос дебатът е между тях кои колко да гепи и кои ще раздава порциитезатова на изборите 20 процента изб активност ще гласуват глупавите и необразованииндивиди
27
2
 
25
 
! Отговори
Браво Кънев! преди 1 месец
С 10 000 евро месечна заплата, която в крайна сметка я плаща ограбения бългаски народ той стана Истински Евроатлантик и Говори Без Клишетата. Браво Радане! Браво Кънев!
26
0
 
16
 
! Отговори
до преди 1 месец
Въвеждат нов тоталитарен режим, затова го правят.И този като първия от преди 100 години е сатанистки, нали обясних.Но вече не е на социална и икономическа основа, а бърка в сексуалността на хората, на сексуална основа е.Затова всякакви соц марксисти от онова време се писаха *** като Дайнов, тоя и т нар десница, която си е левица.Дръжте се за Христос.Ще устоим.
25
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕС все повече и повече започва да прилича на ЕСсср! Източно европейските държави които са били 45 години в сянката на СССР най-добра го забелязват. Унгария, Словакия, Чехия вече започват да роптаят срещу политиката на ЕСсср.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия сега да не забранят компроментираното им име евроатлантици?
23
0
 
17
 
! Отговори
Скоро преди 1 месец
Продажници,за всички ще има място по стълбовете на цариградско шосе.
22
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕС е икономически съюз създаден с цел свободно движение на хора и капитали на територията на страните членки. Защо за бога ЕС започна да налага политико-идеологически норми и рамки на страните членки? Какво общо има сексуалното обучение в училище с икономическите норми заложени в основите на съюза?
21
20
 
10
 
! Отговори
СТРАНЖДАТА преди 1 месец
БЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНА С РУСКИ ДРИШКИ, КОИТО ПРЕВЪРНАХА БЪЛГАРИТЕ В ПРОСЯЦИ.
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РаМадан на мадам Шехерезада да отива при другия Рамадан от Мадан на Доган.
19
27
 
5
 
! Отговори
СТРАНЖДАТА преди 1 месец
РАДАН КЪНЕВ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ.
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами върни се и им покажи. Защо седиш в Европа!? Освен да си вземаш заплатата, какво точно направи за България? И Жирафка и тя пееше еврокомунистически песни как ако си послушен и бездарен ще се издигнещ ного.
17
4
 
18
 
! Отговори
без упойка преди 1 месец
След като Сатаната не успя с плана си за световния комунистически режим, с идеология основана на Маркс, днес вече работи за новия си план за световно поробване в новия режим на тоталитаризма, с идеология основана на джендъризма.Не случайно всички отпаднали от комунистическия режим на изток , са вече джендъристи като Дайнов, ето и Раданчо.Не ги касаят и обратните, искат само властта, както навремето комунистите не ги касаеха никакви селяни и работници, а искаха властта и парите.
16
4
 
20
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Евроатлантизма е заразно зло,което убива Европа и България.
15
14
 
7
 
! Отговори
Баце преди 1 месец
Не на евроатлантизма, да на Симитли!
14
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подъл сатанаист си Радане, но Господ вижда.ДА ЗНАЕШ.
13
5
 
12
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Пуснете го на параолпиадата тоя куц кон... ===)))
12
7
 
10
 
! Отговори
Бойко Лъжата преди 1 месец
Точно ГЕРБ и Боко със зъбии нокти защитаваха ,,Истанбулската конвенция''. Миналата година пък прокараха поредната порция от ИК, след като организираха протестите за Дебора. В НК пък прокараха текстове в защита на ЛГБТ.
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тo goбpe, чe e тaka! Пpegcтaвятe лu cu, ako нe бeшe caмo kлuшe, kakъв negepacтлъk щeшe ga e? Дaжe Paga u c gълбoku вpъзku нямaшe ga мoжe ga ce ypegu зa eвpogenyтaт...
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радан Кънев е бил агент на три чужди централи - 1. На Югославските УДБА Белград, от 2000 год. добре платен! 2. На Тел Авив Израел, от 2005 год. много добре платен! 3. На ЦРУ Вашингтон, от 2006 год. много добре платен!