ПП-ДБ: "Възраждане" се заплаха за националната сигурност

Костадинов отказа да коментира обвиненията
14 авг 2024 10:20, Нели Христова
139
ПП-ДБ: "Възраждане" се заплаха за националната сигурност
Снимка: БГНЕС

Първият за седмицата работен ден на депутатите започна с поредната размяна на декларации. А първи на трибуната се качи Йордан Иванов от ДСБ, който взе думата от името на "Продължаваме промяната - Демократична България". А целият текст бе посветен на "Възраждане" и "опасните позиции" на партията.

Иванов обяви, че народните представители от "Възраждане" правят недопустими изказвания, нарушаващи нормите на етикет и морала. Като друго прегрешение бе посочено, че през февруари са били по покана на "Единна Русия" в Москва. Действията на партията били насочени към това позициите на Украйна и целия Запад да рухнат в руска изгода.

"Всички тези позиции на "Възраждане" налагат ние, демократичните български сили да заявим категорично, че "Възраждане" със своя радикален и противоречащ на българските интереси, представляват опасност за националната сигурност и интерес и трябва да бъде изграден санитарен контрол, който да включва изключването на "Възраждане" от колаборации по централни политически теми, както и отхвърлянето на техни позиции като опасни за развитието на България", настоя Иванов.

Той определи като стратегическа грешка правенето на скрити и ясни колаборации с "Възраждане". "Възраждане е опасна за демокрацията", настоя Иванов, макар още с излизането си на трибуната да призна, че очаква да предизвика остри реакции с декларацията си.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов взе думата за декларация обаче реши да не отговаря на обвиненията. "Няма да правим нечистоплътни политически и исторически внушения", заяви той.

Неговата декларация за екстрадиран от Гърция с САЩ наш сънародник. Според него това е станало без да са информирани роднини, без да му се даде връзка с адвокати и българското посолство, след като са му иззети лекарства и лични вещи. Тъй като е и руски гражданин, след отказа да го свържат с българското посолство, той поискал контакт с руското - и такъв не е осигурен.  Според Костадинов вината на човека е, че е имал отношения с Русия. Той обаче уточни, че са били само търговски.

"Възраждане" ще пише до Министерския съвет да осигури 150 хил. долара за адвокат. Ако до 24 часа никой не реагира, "Възраждане" ще започнат кампания за събирането им. "Няма да оставим наш сънародник в един престъпен режим, какъвто е този на Байдън, правителството на САЩ практикува държавен тероризъм", закани се Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един разумен човек никога няма да се върже на такъв като канадския тролей
41
3
 
19
 
! Отговори
090 преди 1 месец
До БГ Z копейкаджии --- Г-не, говорите глупости с извинение. Аз редовно гласувам за Възраждане, имам две висши образования и съм машинен инженер.
40
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България е в демографска криза и нямаме нужда от гейове. Така че "Възраждане" са прави, че не трябва да има гей пропаганда в училищата и детските градини. Децата трябва да се развиват нормално, а не да стават гейове.
39
22
 
1
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 1 месец
БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПП-ДБ. хомоистериите на герб и възраждане нямат значение
38
3
 
17
 
! Отговори
Пълни Пeде pacu преди 1 месец
пп дб са дъното на обществото, злобеят и плюят всеки, които е по-успял от тях. Мечтаят за момента, в които миризливият турски ботуш
37
2
 
19
 
! Отговори
Асена василева преди 1 месец
Скоро жени с ишки ще обучават децата ви хихи ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА!
36
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ - ГЕЙОВЕ ЗА РАЗГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ
35
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП-ДБ ОБЯВИ ВЪЗРАЖДАНЕ ЗА ХОМО ЗАПЛАХА
34
17
 
9
 
! Отговори
иZраждане преди 1 месец
Копейките са дъното на обществото, злобеят и плюят всеки, които е по-успял от тях. Мечтаят за момента, в които миризливият руски ботуш пак ще окупира родината ни.
33
1
 
8
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 месец
Според Величие ппдебъ са заплаха, защото ни тласкат към война!
32
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП са хомо бандити !
31
13
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Против ПП-ДБ съм, но са прави!Възраждане са неадекватни, а Костадинов има някакви отклонения!Тук въпроса не е дали про-руски или не, но такива неадеквати даже в парламента не трябва да бъдет, не виждате ли депутатите им какви са неадекватни!
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МУТРИТЕ СИ КУПИЛИ СОЦИОЛОГИЧЕСКА АГЕНЦИЯ ДА ЛЪЖАТ ОФИЦИАЛНО
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
30 години със запада и от 9 милиона станахме 6 , все по-бедни ставаме и не се размножаваме, ППДБ прокарват дженндърските закони за стерилизация. Антибългарска е в момента политиката на ЕС и НАТО. ЕС не е това към което се стремяхме! Събудете се!
28
15
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
Коцето събрал 5 милиона кеш, снимки взеха да излизат
27
14
 
8
 
! Отговори
Hhh преди 1 месец
Един разумен човек никога няма да се върже на такъв като копейкин
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Действията на партията били насочени към това позициите на Украйна и целия Запад да рухнат. Възраждане била световна сила. "Възраждане е опасна за демокрацията". Костадин Костадинов каза: "Няма да правим нечистоплътни политически и исторически внушения".
25
7
 
11
 
! Отговори
Кравар текезесар преди 1 месец
Всъщност копейките са си гнусни. А па пепедеберасите още повече!
24
18
 
5
 
! Отговори
Една българка преди 1 месец
Никой не може да отрече, че водещите политики на "Възраждане" са анти-български (анти ЕС, против приемане на еврото, съюз с Русия, против НАТО). Това че използват разни популистки теми (като страха от обратните, анти ваксини и др.), за да привлекат по-широк набор от привърженици ги прави особено опасни.
23
17
 
6
 
! Отговори
Кк преди 1 месец
Ще гласувам против проруската партия, трябва да се забрани със закон