Радев отказа да подпише указа за нов служебен кабинет заради Калин Стоянов, изборите - след 20 октомври

Правителството на Димитър Главчев продължава да изпълнява своите ангажименти,
Обновена: 19 авг 2024 14:05 | 19 авг 2024 11:14, Нели Христова
596

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Факт е, че изпълнителната власт отново е поверена в ръцете на служебен кабинет, което е ясен знак, че политическата нестъбилност в България не е преодоляна. Затова е изключително важно да има откритост и диалог между институциите, които управляват държавата. Аз съм човек, за когото диалогът и уважението са изключително важни, за да може да бъде постигнат най-добрите резултати.

Това заяви служебният премиер Горица Грънчарова - Кожарева представяйки следващия служебен кабинет. Тя заяви, че е запазила голяма част от действащите министри в своя кабинет. Сред тях е и Калин Стоянов. А това не се хареса на Радев. Той заплаши, че няма да подпише указ за назначаване на правителството и даде срок на Кожарева да го смени до 15 часа.

 "Благодаря ви за изказаната позиция при обявяването на правителството и най-вече за положените усилия. Те обаче не съответстват на най-същественото условие за успешното изпълнение на този мандат, на което аз обърнах внимание при неговото връчване, а именно да се гарантира успокояването на политическата обстановка и провеждането на честни избори. Очевидно това е невъзможно, ако г-н Калин Стоянов запази поста си на министър на вътрешните работи. Затова аз ви давам още малко време днес до 15,00 часа да ми предложите друг министър за този пост. Аз ви призовавам вие да помислите и прецените дали за вас господин Калин Стоянов е по-важен от това България да има спокойствие и правитилество и да поемете отговорност за потенциална конституционна криза", заяви Радев.

"Взела съм убедено решение Калин Стоянов да остане министър на вътрешните работи", настоя Горица Грънчарова–Кожарева пред държавния глава. "Взела съм своето решение информирано, срещнала съм се с всички. Отговорността е моя, преценката е ваша.

Утре клетва в парламента няма да има. Изборите се отлагат за след 20 октомври. Правителството на Димитър Главчев продължава да изпълнява своите ангажименти, съобщи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


596
Още от Политика
Наталия Киселова за кризата и натискът върху премиерите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
519
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да видиш раздразнения Радев пред камерите...БЕЗЦЕННО!
518
8
 
10
 
! Отговори
Диоген преди 4 седмици
Персонифицирането на Калин Стоянов за главен виновник на ставащото в българската политика е елементарно извинение за некадърността и стерилитета на парламентарните партии! Катастрофално е ,че Президента слезе толкова ниско и се дискредитира с настояването за други министър и жалкото определяне на час за смяна на вече предложения! За първи път той изтърва нервите си,след като преди време Зеленски го постави в неловко положение! Това е лош симптом за бъдещия му проект,ако го има изобщо...
517
6
 
5
 
! Отговори
хм преди 4 седмици
ДИКТАТУРА!
516
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Чувате ли как се покашля Радев? Задави се. Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха
515
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Я, отложиха изборите за след изборите в САЩ. Цирк Балкански.
514
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не разбрах, къде беше проблемът Калин Стоянов да бъде заменен? Темелакиев може да замени Калин Стоянов и да има правителство.
513
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Навсякъде по новинарските емисии се говори за тотална политическа криза! От днес,след като Радев отказа да подпише мандата Кожарева! Значи излиза че причината не е вътрешния министър ,защото той все още е действащ,а до днешния ден никой не говореше за криза? Почти същия състав за кабинет като кабинета Главчев? Е къде тогава трябва да се търси ВИНАТА? В ТОЗИ,КОЙТО НЕ ЖЕЛАЕ ТОЗИ КАБИНЕТ И НЕ ЖЕЛАЕ ДА ПОДПИШЕ МАНДАТА!!!
512
11
 
18
 
! Отговори
Кожар преди 4 седмици
Една женица така захлупи фуражката на Рундю, че чак ушите му влязоха в нея ! Браво ! Тази жена може да им разкаже фамилиите на цялата политическа шайка !! Чакаме , госпожо !!!
511
6
 
13
 
! Отговори
Далай лама преди 4 седмици
Фуражката стъпи върху мотиката ! Време е за импийчмънт ! Каква звучна и точна дума в случая ! Хайде сега вирвай юмручето, Мистър кеш !
510
11
 
8
 
! Отговори
тъпомер преди 4 седмици
За всичко Радев бил виновен,герберски драскачи.Хора с килйино образование ръсят мозък,пфууу.
509
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това да не му е на Радев казармата да командва ела на ПЛАЦА в 15ч.? ХАХАХАХАХА ХА-ХА объркал е рейса.
508
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радев няма право да отказва. Той може само да посочи кой да е служебен премиер, а премиера му предлага списъка с министри, които Радев няма право да променя. Това да не му е казармата да командва ела на плажа в 15ч.? Още малко и щеше да каже на Горица падни за 20 лицеви опори! Този е изтряскал отвсякъде. Божков каза, че е Фигурант и явно е имал основания. ХАХАХАХАХАХА
507
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Коалицията ГЕРБ-ДПС работи
506
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
тукашния драскач-паветножлътник навсякъде вижда Русия,как па един път не видя че е колониален крепостен селтик
505
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Една блондинка направи Радев за една стотинка. Такова унижение никой друг не му е нанасял. Унижи го и го накара да наруши Конституцията. А Радев гледаше точно както гледаше Живков на 10 ноември 1989г.
504
4
 
10
 
! Отговори
до 514 преди 4 седмици
Хахахахахаха Ами може да няма право, но не знае.Съветникът му е Александър Маринов -Майстора. Така му е казал да направи.Даже Радев като рекетьор даде срок до 15 часа Горица да смени министъра. Хахахахахаха Толкова им е акъла.
503
15
 
7
 
! Отговори
edin ot... преди 4 седмици
Браво на Президента за мъжеството ,Горица показа зависимости още преди да е заела поста ,заради"Несменяемия"смениха нея!!!!!
502
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Господин Радев, непротивоконституционствувателствувайте!!!
501
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Президентът няма право да нарежда на никой, дори и на НС какво да прави. Радев се противопоставя на провеждането на изборите. Това е узурпиране на цялата власт, а узурпирането на властта е извън правомощията на Радев. На кой слугува Фигуранта Радев? Чии поръчки изпълнява? Службите знаят всичко.
500
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Президентът Радев има свободата само и единствено да избере кой от списъка с лица да бъде служебен министър-председател, но президента няма право на избор по отношение на акта на назначаване на предложения състав на служебното правителство. Така с вземане на страна кой да бъде министър и кой да не бъде министър, Радев нарушава Конституцията. Някой пусна Радев на пързалката.