Радев отказа да подпише указа за нов служебен кабинет заради Калин Стоянов, изборите - след 20 октомври

Правителството на Димитър Главчев продължава да изпълнява своите ангажименти,
Обновена: 19 авг 2024 14:05 | 19 авг 2024 11:14, Нели Христова
596

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Факт е, че изпълнителната власт отново е поверена в ръцете на служебен кабинет, което е ясен знак, че политическата нестъбилност в България не е преодоляна. Затова е изключително важно да има откритост и диалог между институциите, които управляват държавата. Аз съм човек, за когото диалогът и уважението са изключително важни, за да може да бъде постигнат най-добрите резултати.

Това заяви служебният премиер Горица Грънчарова - Кожарева представяйки следващия служебен кабинет. Тя заяви, че е запазила голяма част от действащите министри в своя кабинет. Сред тях е и Калин Стоянов. А това не се хареса на Радев. Той заплаши, че няма да подпише указ за назначаване на правителството и даде срок на Кожарева да го смени до 15 часа.

 "Благодаря ви за изказаната позиция при обявяването на правителството и най-вече за положените усилия. Те обаче не съответстват на най-същественото условие за успешното изпълнение на този мандат, на което аз обърнах внимание при неговото връчване, а именно да се гарантира успокояването на политическата обстановка и провеждането на честни избори. Очевидно това е невъзможно, ако г-н Калин Стоянов запази поста си на министър на вътрешните работи. Затова аз ви давам още малко време днес до 15,00 часа да ми предложите друг министър за този пост. Аз ви призовавам вие да помислите и прецените дали за вас господин Калин Стоянов е по-важен от това България да има спокойствие и правитилество и да поемете отговорност за потенциална конституционна криза", заяви Радев.

"Взела съм убедено решение Калин Стоянов да остане министър на вътрешните работи", настоя Горица Грънчарова–Кожарева пред държавния глава. "Взела съм своето решение информирано, срещнала съм се с всички. Отговорността е моя, преценката е ваша.

Утре клетва в парламента няма да има. Изборите се отлагат за след 20 октомври. Правителството на Димитър Главчев продължава да изпълнява своите ангажименти, съобщи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


596
Още от Политика
Наталия Киселова за кризата и натискът върху премиерите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
499
1
 
1
 
! Отговори
Грухтос Бомбастични преди 4 седмици
Littlewood Potter-Skinner
498
6
 
17
 
! Отговори
Радьов е катастрофа преди 4 седмици
Този направи всичко, да не е Главчев, а тази жена. Накрая и нейните предложения не харесвал. Той създаде Янев, после го заряза, създаде пп-тата с неадекватните кирчо и кокорчо, после ги намрази и нарече шарлатани. Направи от партията, която го издигна, враг. Този военен е създаден да търси врагове. Не виждате ли, че създава само кризи. Ако е толкова кадърен и все знае - създава партия, народа гласува за нея и идва да разпорежда. А не така - дават ти папката, ама не прави, ама не този, ми онзи.
497
4
 
4
 
! Отговори
тъпомер преди 4 седмици
Драскачи,поне имате ли основно образование бре.Само (умните) сте останали в тая тиня наречена България.Голям рев за подлогата на шиши,пфууу.
496
7
 
17
 
! Отговори
Руския Резидент преди 4 седмици
Е най-голямата пречка за България
495
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кожарева днес пред камерите заяви,че винаги се е ръководела от принципа на експертност! Е,как Радев да я разбере,след като точно той ни довлече ШАРЛАТАНИТЕ???
494
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пуснаха Радев на ските. Сега се хвана в капана. Фуражката ще му стане тясна. Хахахахаха Хахахахаха Хахахахаха Хахахахаха Хахахахаха
493
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Гази конституцията като блудният си син Киро, скоро всичко ще излезе на светло за Радев. В момента буквално държавата е блокирана в интерес на Русия!
492
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радев днес взе страна и това е нарушение на основния закон, достатъчно основание за Импийчмънт.
491
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Калин Стоянов днес направи жеста с Юмрука! Никакви приказки не могат за заменят тази ирония спрямо Радев!
490
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радев никога не ми е бил симпатичен, но в последно време почти всичко, което прави, е ОК. Изкефи ме като отсвири зеления цър вул, дето беше дошъл да проси оръжия и муниции. Оня гледаше като пребозал.
489
2
 
13
 
! Отговори
Няотс преди 4 седмици
Много ще е интересно, ако Радев намери нов кандидат за служебен Премиер и този нов кондидат отново предложи Калин Стоянов за МВР министър! :) И въобще не изключвам тази вероятност!
488
3
 
6
 
! Отговори
шмatka преди 4 седмици
Циркът български продължава! *** ми дойди ми! Театро за офсите долу- чака се да мине предизвестеният каламбур в кравария и тогиз избраният там офчарин кои да са у нас на власт!
487
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Забелязахте ли ,че Г-жа Кожарева е почти близнак на един бивш премиер - Николай Денков! Само че,макар и в пола,тя се оказа от по-силния пол! Видяхме как днес тя се държа спрямо Радев,а помним как хленчеше Денков след оставката си...
486
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Голям праз!
485
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Очевидно се видя кои са бандюгите- тиквата и прасчо.
484
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радев на морето в Гърция опукал заедно с жена си 250 000 лева. Кой го спонсорира? Ние ли му платихме масрафа или Копринковци?
483
0
 
10
 
! Отговори
До този отдолу преди 4 седмици
Пич за теб кирилица няма ли? Такива коментари кат твоя на шльокавица 2/3 от хората въобще не ги четат.
482
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Президента им го тури като мъж на лаладжиите.
481
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Двете най-смешни и жалки неща на света са Джо Байдън и Република България !
480
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
..И НА НАС НИ ПИСНА ОТ МОДЕЛА БАДЖАНАК, БАДЖАНАК...