Радев отказа да подпише указа за нов служебен кабинет заради Калин Стоянов, изборите - след 20 октомври

Правителството на Димитър Главчев продължава да изпълнява своите ангажименти,
Обновена: 19 авг 2024 14:05 | 19 авг 2024 11:14, Нели Христова
596

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Факт е, че изпълнителната власт отново е поверена в ръцете на служебен кабинет, което е ясен знак, че политическата нестъбилност в България не е преодоляна. Затова е изключително важно да има откритост и диалог между институциите, които управляват държавата. Аз съм човек, за когото диалогът и уважението са изключително важни, за да може да бъде постигнат най-добрите резултати.

Това заяви служебният премиер Горица Грънчарова - Кожарева представяйки следващия служебен кабинет. Тя заяви, че е запазила голяма част от действащите министри в своя кабинет. Сред тях е и Калин Стоянов. А това не се хареса на Радев. Той заплаши, че няма да подпише указ за назначаване на правителството и даде срок на Кожарева да го смени до 15 часа.

 "Благодаря ви за изказаната позиция при обявяването на правителството и най-вече за положените усилия. Те обаче не съответстват на най-същественото условие за успешното изпълнение на този мандат, на което аз обърнах внимание при неговото връчване, а именно да се гарантира успокояването на политическата обстановка и провеждането на честни избори. Очевидно това е невъзможно, ако г-н Калин Стоянов запази поста си на министър на вътрешните работи. Затова аз ви давам още малко време днес до 15,00 часа да ми предложите друг министър за този пост. Аз ви призовавам вие да помислите и прецените дали за вас господин Калин Стоянов е по-важен от това България да има спокойствие и правитилество и да поемете отговорност за потенциална конституционна криза", заяви Радев.

"Взела съм убедено решение Калин Стоянов да остане министър на вътрешните работи", настоя Горица Грънчарова–Кожарева пред държавния глава. "Взела съм своето решение информирано, срещнала съм се с всички. Отговорността е моя, преценката е ваша.

Утре клетва в парламента няма да има. Изборите се отлагат за след 20 октомври. Правителството на Димитър Главчев продължава да изпълнява своите ангажименти, съобщи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


596
Още от Политика
Наталия Киселова за кризата и натискът върху премиерите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
479
12
 
16
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 4 седмици
Писна ни от модела Радев
478
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В България от край време управляват шапките с козирки. Най Тошо как взе власта като стана шев на софийската милиция и прибра цялата картотека от полицията и готово. Другото го знаете. При събарянето на старото СГУ на полицията намериха човешки останки и за ДНК разпознаване набързо само от София се отзоваха 7 души.
477
11
 
12
 
! Отговори
Маг Минчо преди 4 седмици
На никой не му хрумва идеята, че сега е момента за нов политически проект! И най-резонното му лице може да стане вътрешния министър Калин Стоянов! Личи му ,че е корав човек,който не се страхува нито от Шарлатаните ,нито от Ментора им! Мисля ,че с лекота ще изпрати на заден план сезонните люспи като Величие,ИТН и БСП! А и МВР застана зад него,и това е нещо ,което никога не е било! Представете си такава подкрепа за Мистър Бийн - бившия министър Емануил Йорданов? Или пък Бойко Рашков? Смешно,нали?
476
7
 
10
 
! Отговори
Оня преди 4 седмици
Калинчо явно е по-важен от държавата.Целта на играта с назначаването на Горица беше да се тупа топката повече за да има време да се реши за властта в ДПС , и Буци да си осигури съюзник.А държавата кучета я яли
475
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И Радев чака избора на ново ръководство в ДПС или чака изтичането на конституционните мандати на Филип Димитров и Пенчев за да назначи новите 2-*** от президентската квота и да обърнат резултата в негова полза. От януари Радев ще може да назначава свое служебно правителство.
474
2
 
20
 
! Отговори
Тото преди 4 седмици
Този май е прегрял в Гърция или морските деликатеси са му дошли в повече...
473
2
 
5
 
! Отговори
Жирабола преди 4 седмици
До Анонимен 481: ше си плащаш, няма все Бат ти Бойко да ни оправя. Има такива дето не искаме все той да ни оправя. Както аз си плащам така и ти ше си плащаш!
472
14
 
17
 
! Отговори
made in Решетников преди 4 седмици
Още от самото начало радев доказа,че е вреден за България,както са вредни и всички русофили.Те не само вредят за напредъка на страната ни,но всячески я дърпат надолу в тинята.
471
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Благодарение на Радеф сме и още в тази позиция който докара Кирчо(канадски)и Кокорчо ,но какво му пука на него.Ходи с Деса на кафенце във Франция,а ние ,нашите деца и внуци ще плащаме неговата грешка(избори и избори)
470
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
къде е шишо, липсва ми или оноде деса у Етрополе днеска?
469
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
народа видя, че калинката стоянов работи за пеефски, баце и другите олиго.френи милионери на наш гръб! Браво на Президента!
468
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
къде е шишо да коментира или е вдигнал кръвното ?!? А шишовите последователи сасе разработили по форумите!
467
16
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
Един президент, настрои целият личен състав на МВР срещу себе си! Докъде стигна Радев, как пък един съветник не ти показа верният път, защото сам толкова си можеш?! Да газиш, да мачкаш и да рушиш! Никога повече военен, не трябва да се избира за президент!
466
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Би трябвало да се потърси отговорност от тези които си поиграха с конституцията и тези които ги подкрепиха, абсолютно безотговорно е да се предлага за управление на държавата домова книга с лица без управленски опит. Добре, че поне президентът е на ниво въпреки орязаните пълномощия. Хората, които по ирония на съдбата са избрани на висок пост, би трябвало да уважават тази институция.
465
11
 
22
 
! Отговори
Зозо преди 4 седмици
Абре Рундев, подпишеш не подпишеш К.Стоянов остава :))))))))))))))))) Ко се правиш на интересен???
464
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ТВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН МИТРОФАНОВ ДА ДЕСТАБИЛИЗИРА БЪЛГАРИЯ! ТАКА МУ Е ПОРЪЧАЛА КУ КУ МЯВКАТА В ПОСОЛСТВОТО!
463
8
 
16
 
! Отговори
hhaaaa преди 4 седмици
Кво стаа, Кеш, мина 15 00, а няма нов министър! Ще плашиш гълъб с геврек! Остава и с Главчев хахахаха а ти че го д хаш!
462
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
кеша - импийчмънт!
461
1
 
6
 
! Отговори
Чапаев преди 4 седмици
До Анонимен..Така беше.Изметахме дори мазетата на БНБ.
460
23
 
16
 
! Отговори
Ром"с преди 4 седмици
И правилно е направил,щом Пеевски натисна Горица да назначи отново Калин Стоянов и тя се поддала...а всичко друго е аларма на гринговците ..те все им се привиждат копейки,Путин,Сталин, Карл Маркс )) и искат посолството да управлява България,а има и тролчет който им се плаща на пост в Днес от НПОна САЩ и техният слуга у нас....е вие си го знаете ..многоч чест да му пиша името.))