Радев отказа да подпише указа за нов служебен кабинет заради Калин Стоянов, изборите - след 20 октомври

Правителството на Димитър Главчев продължава да изпълнява своите ангажименти,
Обновена: 19 авг 2024 14:05 | 19 авг 2024 11:14, Нели Христова
596

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Факт е, че изпълнителната власт отново е поверена в ръцете на служебен кабинет, което е ясен знак, че политическата нестъбилност в България не е преодоляна. Затова е изключително важно да има откритост и диалог между институциите, които управляват държавата. Аз съм човек, за когото диалогът и уважението са изключително важни, за да може да бъде постигнат най-добрите резултати.

Това заяви служебният премиер Горица Грънчарова - Кожарева представяйки следващия служебен кабинет. Тя заяви, че е запазила голяма част от действащите министри в своя кабинет. Сред тях е и Калин Стоянов. А това не се хареса на Радев. Той заплаши, че няма да подпише указ за назначаване на правителството и даде срок на Кожарева да го смени до 15 часа.

 "Благодаря ви за изказаната позиция при обявяването на правителството и най-вече за положените усилия. Те обаче не съответстват на най-същественото условие за успешното изпълнение на този мандат, на което аз обърнах внимание при неговото връчване, а именно да се гарантира успокояването на политическата обстановка и провеждането на честни избори. Очевидно това е невъзможно, ако г-н Калин Стоянов запази поста си на министър на вътрешните работи. Затова аз ви давам още малко време днес до 15,00 часа да ми предложите друг министър за този пост. Аз ви призовавам вие да помислите и прецените дали за вас господин Калин Стоянов е по-важен от това България да има спокойствие и правитилество и да поемете отговорност за потенциална конституционна криза", заяви Радев.

"Взела съм убедено решение Калин Стоянов да остане министър на вътрешните работи", настоя Горица Грънчарова–Кожарева пред държавния глава. "Взела съм своето решение информирано, срещнала съм се с всички. Отговорността е моя, преценката е ваша.

Утре клетва в парламента няма да има. Изборите се отлагат за след 20 октомври. Правителството на Димитър Главчев продължава да изпълнява своите ангажименти, съобщи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


596
Още от Политика
Наталия Киселова за кризата и натискът върху премиерите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
459
11
 
8
 
! Отговори
ДО 462 преди 4 седмици
Моля ? Първанов е Класа , Радев Също . Явно не четеш История на БГ Президентите .
458
31
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Браво, Радев. Само ти ще пребориш мафията.
457
12
 
16
 
! Отговори
Кръчматъ преди 4 седмици
Кой наложи промените в Конституцията и Съдебната система??? Винету и Шишо Порка!!! Киро Т. се оказа измаменото, използвано и захвърлено "многоточие"!!! Кой стои зад К.Стоянов??? Герб и ДПС - на Винету и Шишо Порка!!! Кожарева "блесна" единствено като поредната ненужна"Пешка" пожертвана от Винету, каквато беше и Гаргамел! За пореден път ще повторя онова, което знаем всички: Олигархо-Мафията си има държава в лицето на Бг!!! Ха, да ни е честито!!!!!
456
25
 
19
 
! Отговори
MNENIE преди 4 седмици
Горица и Калин страдат от Болестта на Партийците - Словесна Диария - говорят глупости без смисъл . Главния Симптом на тази Болест е думата *АЗ* . Подкрепям Президента Ни .
455
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тази Горица или рязко е забогатяла или е била яко вербувана.
454
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Алоооо, коментиращите! А бре вие белина ли пихте, бре? На вас не ви ли е ясно, че дебелото недоразумение е вашият господар а вие сте неговите плебеи?
453
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен Абе то еи първосигналните имат право на преценка , за животните съ съм много сигурен , но за теб определено ми се получаваш в определението .
452
25
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не вярвах, че след Първанов ще има по-голямо дъно като президент, но вмирисания чорап бие всичко досега. За тоя гофрен няма конституция, държава (за която е полагал клетва), народ. Тоя мъпет ще закопа всички и всичко, само и само да се прави на някакъв фактор, за което силно не му достигат качества.
451
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тая дали е новата милионерка , от Сметната палата няма ли да ни информират , или не е имала още време за декларацията ? Да питам Делянчо ?
450
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какви са тези струпвания на униформени пред Президентството? Свършиха си идеално другата работа и сега с униформите на слънце ! Незабавна реакция следва !!!!!!
449
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какво става , това се нарича мек преврат. Защо не почват да уволняват протестиращите торби с лаYна веднага. От кога полицаите почнаха да определят дневният ред на държавата.
448
19
 
30
 
! Отговори
До зеления чо р ап преди 4 седмици
Аз няма да подпиша указа, заради Калин Стоянов,хубаво , ама то и сега е Калин Стоянов, така че той си остава от кабинета Главчев, дреме му на него,а ти се излагаш като па л Я чо и с пръст не може да го пипнеш,жалко само че не можеш да пипаш машините на Мадуро...и да правиш ала бала с отрочетата ПП...
447
8
 
3
 
! Отговори
Пипо преди 4 седмици
Той Парапетков май смени песента сега след като му биха шута ама свърши тая. Тиквун и/или Шиши ще владеят вече и служепните кабинети. Ся ще пръцне Сарафов и тоя ГЕРБерастки, пардон служебен кабинет ще бъде формиран без повече протакане.
446
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радев нарушава конституцията. Може да има претенции спрямо служебния премиер, когото той избира. Ако избраният не състави кабинет, има право да го смени. При положение, че има съставен кабинет, Радев, според конституцията, няма никакви права на капризи по отношение членовете на предложения кабинет.За тях отговорност носи служебният премиер.
445
26
 
17
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 4 седмици
МОЖЕТЕ ДА ТРИЕТЕ МНЕНИЯ,НО ТОВА НЕ ПРОМЕНЯ ФАКТА,ЧЕ ГЕРБ И ДПС СА ВИНОВНИ ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА,КОЕТО Е КАТАСТРОФАЛНО.
444
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
>>> После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси... Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше "свята", "чиста". Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка.... Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.
443
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
нещо тъмно и гнило има около втория и мъж,там я пробиха.
442
4
 
0
 
! Отговори
Бизнесмен преди 4 седмици
Изобщо не ми пука. Аз съм си добре.
441
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Другарят резидент отново си показа рогата.
440
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол с танка? Беше млад, но се държеше мъжки, заради семейството ми сВъшки... Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със кака Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате в главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия - тая дива сила >>>