Борисов: Радев и Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов

Кожарева постъпи прибързано, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 20 авг 2024 10:55 | 20 авг 2024 10:46, Нели Христова
276
Борисов: Радев и Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов
Снимка: БГНЕС

Според лидерът на ГЕРБ Горица Кожарева е постъпила прибързано, когато е отказала на президента Румен Радев да посочи друго име за вътрешен министър на мястото на Калин Стоянов.

"Не може държавата да става заложник на вътрешен министър, който и да е той", категоричен бе Борисов на извънреден брифинг в централата на партията.

"Вчера видях няколко недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството не е допустимо. Когато с Кирил Петков правихме сглобката търсихме професионално лице, равноотдалечен от всички, аз се съгласих за Калин Стоянов, защото беше шеф на ГДБОП, назначен от Бойко Рашков. Г-н Петков първи говори със Стоянов. На ГЕРБ вътрешният министър не му пречи. Ние бяхме репресирани от ПП, арестувани. Не сме забравили. Но преглътнахме в името на държавата", припомни той.

"Умолявам президента Радев с Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов, да изберат някаква приемна фигура и по най-бързия начин да отидем на избори", призова Борисов.

Той бе категоричен - ГЕРБ няма да участва в триковете, разигравани от неговите колеги.

"Не взимам страна, защото взимането на страна още повече поляризира", заяви Борисов и припомни, че държавата се бори с безводие, но администрацията в момента не работи.

"Премиерите се излъчват на избори. Отпред застава лидерът и носи политическата отговорност. Вдигнатият юмрук какво прави - уби авторитетите. И сега същото се връща на Радев. Какъв равноотдалечен премиер ще избираме?! Няма такова нещо. Затова нищо не работи. Затова ГЕРБ е монолитен, защото знаем какво правим."

"Що се касае до триковете на ПП, искам да им кажа, че ние няма да участваме в игри. ПП предлагат да излъжем хората, че правим някой омбудсман в Народното събрание, а всъщност искат да изберем премиер - върха на безпринципността", разкри Бойко Борисов.

"Защо вече не говорите за машините? Защото знаете, че бяха фалшифицирани. Но ГЕРБ побеждаваше въпреки това. Но на тези хора, които погазваха закона непрекъснато, няма да им дадем властта отново", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Не взимам страна. Тези дни работим върху безводието в страната - "Копринка", "Жребчево" са сухи. Водопроводът за Делиормана не се строи. И куп други неща, които хората очакват да се случат."

Той заяви, че не би направил коментар по въпроса, ако случилото се вчера не го е подразнила "като полицай".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от Избори 2024
Президенът зае страна и наруши Конституцията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
КОГАТО НАПРАВИХА КАЛИН МИНИСТЪР НА МВР БЕШЕ ДОБЪР, КАТО НЕ ИМ СКРИ ДАЛАВЕРИТЕ С ПАЧКИТЕ СТАНА ЧОВЕК НА ПЕЕВСКИ. ДОБРЕ, СЪВСЕМ ЛОГИЧНО Е ДА МИСЛЯ,ЧЕ ПЕЕВСКИ Е ДИКТУВАЛ НА КИРЧО КОЙ ДА БЪДЕ МИНИСТЪР, ЩОМ ББ Е ПРИЕЛ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА КИРЧО. ЗАЩО СЕГА СЕ НАСАЖДА УПОРИТО МНЕНИЕ, ЧЕ КАЛИН Е ЧОВЕК НА ББ И ПЕЕВСКИ?ТАКА РАДЕВ НАТРЕСЕ КИРЧО И КОКОРЧО И ПОСЛЕ БИЛИ МОШЕНИЦИ? КОЙТО НАЗНАЧИ КРАДЛИВИ НЕКАДЪРНИЦИ ИСКА ДА БЪДЕ ВЕЛИК ДЪРЖАВНИК!НЕ НЕ СИ! ПРОСТО СЪСИПА ДЪРЖАВАТА
158
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ТАЯ Горица , да не е от Сърбия ?
157
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радев не може да решава кой да е е служебния кабинет и кой да не е. Единствено, което Радев може (след основния променен закон Чл.99 Ал.5) е правото на Радев да избере служебен премиер. Служебният премиер си избира министри, а Радев няма думата за състава на служебния кабинет. Радев няма право да нарежда на НС как и кога да попълват домовата книга. Радев няма право да рекетира служебния премиер до колко часа да смени министри. Радев е с двата крака в киреча. Борисов с какъв акъл го защитава?
156
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Баце , нали ОТНЕХТЕ ПРАВАТА на Президента ,...... ТОЧКА !
155
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Боце бе, не гласувахте ли с ППДС и Свин Пейо за промените в конституцията. Ся шо ривеш, м?
154
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Как се отървава най-редовно от тези дето вече не му вършат работа.Такъв е Борисов.
153
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До ПАРТИИ КЕШ..Алооо :---'' А къде е МОЯТ МИЛИАРД И ПОЛОВИНА "?Или забрави ! Герб и ДСП , заедно с ШАЙКАТА ИМ ,.... защо оставиха дълг в хазната , от НАД 36 МИЛИАРДА ???Нека да бъдат така добри , ....ДА ГИ ВЪРНАТ . Не говорим и за другите откраднати пари от ЕС !!!Също , Борисов да върне парите които ПОДАРИ на КТБ , те са на народа / 4 млрд. / ... Ако не те е срам , кажи нещо по въпросЪ !
152
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
уважаеми журналисти, моля попитайте горица и стоянов, както и шефа на спецслужбите, че то беше официалният организатор на протестите ще отстъпят ли или никога няма да отстъпят както заявиха вчера
151
2
 
11
 
! Отговори
художника преди 4 седмици
Баце, кой източи яз. Студена? А тръбата от яз. Бели искър за която похарчихте милиони май не сработи, ама някой взе парите. Това ти е борбата със сушата- имаш опит.
150
1
 
8
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 4 седмици
Ха ха ,нали си давате сметка че за Калинчо това е смъртна присъда! Директно пада в канала. Употребен изхвърлен!Кариерата му ще продължи в охранителна фирма!
149
3
 
9
 
! Отговори
ПроменивКонституция? преди 4 седмици
Koй забърка тази каша? ПП ДБ и най-вече РИСТЬО ИВАНОВ.
148
6
 
7
 
! Отговори
ПАРТИИ КЕШ преди 4 седмици
ВСИЧКИ ОКОЛО РАДЕВ, РАШКОВ И КИРИЛ ПЕТКОВ..... СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА СТАНАТ МИЛИАРДЕРИ....
147
0
 
3
 
! Отговори
Пелин Дамаджанов преди 4 седмици
Наздраве!
146
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да му се чуди човек на тоя пpuмaт как просперира веднъж от крадене на автомобили и втори път от охрана на автомобили.
145
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
полицаите протестират ли, горица там ли е, жените на полицаите ръкопляскат ли и, направо борисов ги постави в шах имат, и пеевски разбира се, атова което борисов направи го очаква и самия него, от пеевски, защото 500 млн заем на пеевски и майка не може да даде КТБ без той да знае, Вежди Рашидов каза, че ги е карал всички да си внасят парите в КТБ
144
1
 
5
 
! Отговори
При тоз преди 4 седмици
Министър, гласовете са качила ДПС,ИТН и ББ. Пеевски станя"явление" в политиката Тошко Африкански се хвалете навсякъде как си качили яко процентите, ама забрави да се похвали че печелят дори там където преди са нямали и 1 глас. Те тва е Стоенчо
143
6
 
4
 
! Отговори
Румен коремното преди 4 седмици
България на Радев, Русия, Беларус,Северна Корея ,Иран и Китай задружни в борбата скоро ще наложат нов на земята!
142
3
 
6
 
! Отговори
Влади преди 4 седмици
Това си е предателство от страна на Борисов! Да не се чуди, че и електоратът на ГЕРБ намалява. Мисли, че ППД(С)Б ще му кажат " Браво!" Няма да му кажат! Пък хората ще изберат "Възраждане". Тезите им може да са прокремълски, но си ги следват твърдо, а ГЕРБ танцува валс.
141
1
 
12
 
! Отговори
б преди 4 седмици
Преди доста години си мислех,че Бойко Борисов е мъжкар,но с всеки изминал ден се убеждавам каква кукла на конци е той!Жалко,но това какво да се прави!Животът продължава!
140
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Интригантът на всички времена размърда храстчето магнолия и надникна изад него . Иначе яко беше се затулил в зеленинката да дебне другите *** как се ръфат .