ПП-ДБ предлага Бойко Рашков за шеф на комисията за службите

Депутатите ще гледат и закона за забраната на изделия за пушене
5 сеп 2024 09:18, Петър Бойчев
70
ПП-ДБ предлага Бойко Рашков за шеф на комисията за службите
Снимка БГНЕС

Депутатите ще обсъдят и гласуват проект на решение за избиране на председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения.

Вносители са Николай Денков и Надежда Йорданова от ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България" . Те предлагат начело на комисията да застане колегата им и бивш вътрешен министър Бойко Рашков.

Според приетата програма парламентът ще разгледа на второ гласуване промени в Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за закрила на детето, с вносители депутати от ПГ на ГЕРБ-СДС. Поправките са насочени към опазване здравето на децата до 18-годишна възраст, като се предвижда забрана за употреба, продажба и предлагане на изделия, различни от тютюневи изделия, бездимни тютюневи изделия, нови тютюневи изделия и нагреваеми тютюневи изделия.

„Става дума за ограничаване употребата на вещества, субстанции, течности на базата на растения, билки или плодове, които не съдържат тютюн или никотин, и могат да бъдат консумирани чрез процес на горене, нагряване, изпарение или др., както и растения и вещества, забранени в закона за контрол върху наркотичните вещества.

В дневния ред на заседанието е предвидено и първото гласуване на изменения в Закона за гражданската регистрация, както и в Закона за опазване на околната среда.

Според програмата депутатите трябва да обсъдят и проект на решение за изменение на Решение за възлагане на министъра на енергетиката да проведе преговори с министъра на енергетиката на Украйна за продажба на оборудване, предназначено за АЕЦ „Белене", предложен от Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от Политика
ЦИК се опитва да прехвърли навън казуса ДПС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нищоправеца ли?
6
16
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ затрива Българи преди 1 седмица
ГЕРБ съсипаха България! Не ПП! ПП са нова партия само на 2 години! ПП са нашето спасение от крадливите корумпирани ГРОБ- ДПС
5
3
 
12
 
! Отговори
Куку преди 1 седмица
Стига ни пробутвахте стари *** и пияници с десетки имоти незнайно от къде!!!
4
2
 
14
 
! Отговори
Цинизъм преди 1 седмица
Тая твар е за затвора, а те го предлагат да заеме този отговорен пост. Рашков единствено се натиска да оглави нещо от което се цицат пари, а информацията се плаща много, много скъпо.който гласува за тази пияна, корумпирана ***, да му се парализира ръката!Няма отърване от тая гад.
3
6
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 1 седмица
За Бойко Борисов ли говориш:)
2
12
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 1 седмица
ШАПКА ИМ СВАЛЯМ ЗА ТОЗ ИЗБОР!!!
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дърт комунист и пенция влачи и заплата влачи като Гнома :)))